Pulkabacken

Bakom husen som är mittemot oss finns en stor pulkabacke. Vi har inte provat den förut men idag gick vi dit trots att det redan hunnit bli mörkt . När vi kom fram insåg vi att det var en väldigt brant och lång backe , lite väl för en ett och ett halvt åring kanske . . . Men vi gick upp bara en liten bit så fick a åka ner . Hon fick upp ganska bra med fart och hela pulkan skuttade . Hon tyckte det var jätteroligt , hon bubblade av skratt och ville åka igen och igen . Sen blev det tyvärr en vurpa så då passade vi på att avsluta och gå hem , hoppas bara att hon vågar åka igen för hon tyckte verkligen att det var kul ! Annars har vi kollat in mellandagsreorna idag . På fm var vi inne i stan , där var det inte så mycket folk faktiskt . Ingen vidare rea heller tycker jag men det blev några plagg till a och en tröja till mig . Vi avslutade med lunch innan vi åkte hem och la a för dagens tupplur . Efter vilan drog vi en repa på hagebycentrum också , där var det desto mer folk . . . Pappa m skulle till Clas Ohlsson och jag hittade två tunikor på vero moda för 50 kronor styck , funkar att ha på jobbet :-) Nu måste jag göra färdigt panna cottan vi ska till efterrätt imorgon !

Hemma igen

Annandag jul gav vi oss av till Ingatorp. Det kändes som en låååång resa, vinterväglaget gjorde ju att resan tog längre tid än det vanligtvis gör men det gick ju bra. a sov en stund som tur var :-), annars hade det blivit alldeles för tråkigt för hennes smak.... När vi kom fram var det dags för ytterligare en omgång julmat och paket. Vi fick en massa fina grejer alla tre, tack allihop. a fick bla köket från ikea som var en hit! Jättekul att greja med. Tyvärr var det det -25 grader i Ingatorp så vi fick snällt stanna inomhus alla dagarna, lite för kallt för a att gå ut tycker jag.

Efter lunch på tisdagen åkte vi hem igen. Denna gång tog det inte riktigt lika lång tid, det var inte fullt lika mycket trafik som på annandagen heller. När vi kom hem och lyfte ur a ur bilen ville hon inte gå in i huset, hon ville vara ute och leka så vi stannade ute i snön ett tag. Hon hade nog tröttnat på att vara inomhus:-)

Igår åkte vi och handlade, det ekade tomt i kylen när vi kom hem. På em åkte pappa M till jobbet en sväng och jag och a passade på att åka till E & e och leka lite. Det var kul att träffas igen. a fick en jättefin tröja av e i julklapp oxå, tack snälla ni !!!

Tyvärr har a's humör inte varit det bästa denna vecka. Sur mest hela tiden, ingenting passar eller blir bra och allt som måste göras blir en fight. Det är så att vi har undrat om hon tänker bli sjuk men inga tecken på det än så länge...Hoppas bara humöret bättrar på sig snart för man blir ganska trött av det har....

Nu är i alla fall julen över för denna gång och imorgon är det nyårsafton och 2010 tar slut. För mig känns det som att det borde vara 2009 som tar slut och 2010 som ska börja och inte 2011, jag vet inte vad som hänt med tiden detta år...När det nya året börjar startar ett nytt liv för oss allihop. Jag börjar jobba igen och a ska börja på förskola, sen måste jag nog bli lite bättre på att ta hand om mig själv, jag har blivit bortprioriterad ett långt tag nu känner jag. Jag känner att jag vill och måste börja träna igen....


God jul

God jul på er allihop ! Nu är det juldagskväll och m och jag har sjunkit ihop i soffan . . . I torsdags em packade vi in alla grejer i bilen och åkte till landet. Julafton var en bra dag ! På fm kom min syster med familj också ut till mamma och pappa på landet . Lilla a gillar sina kusiner skarpt :-) tomten hade lämnat ett brev till kusin e där han bad om hjälp att dela ut julklapparna för han hade så mycket att göra . Vi såg tomten genom fönstret när han lämnade säcken på verandan . För säkerhets skull hade vi varit ute på dagen och snitslat vägen från platsen där tomten brukar landa med sina renar hem till oss med blå snitsel. Jag fick en mobiltelefon av min man , välbehövligt eftersom min gamla dött , ett armband , vårens stampclub,en hårborste och en rolig tvål ! Lilla a fick en bondgård av märket schleich och en triangel av oss , en vagn en pyjamas en ko och en gris av mormor och morfar och ett fat med små bakelser i trä från kusinerna . Dessutom fick hon en rittavla av sin kompis e , mycket omtyckt leksak ! Tack allihop för allt fint . Tidigare hade a fått en termos och en kåsa av sina andra kusiner , tack för det oxå ! Massa bra och roliga grejer :-). Idag har vi varit hemma hos oss och haft skinkmacka och tårtkalas för min mamma som fyller år idag . Fullt med folk , min bror med familj , min syster med familj , mamma och pappa , min mormor och mammas syster med två av sina tre barn. Grattis igen mamma ! Det är kul att träffas alla tillsammans i alla fall en gång om året ! Nu är vi som sagt ganska trötta. Nu börjar det komma massa nya ord från a. Förutom momo ( mormor) har vi idag och igår fått höra kakaka ( pepparkaka ) ,gis ( gris ) och sko . Det var säkert något mer men det kommer jag inte på nu . . . Ikväll när vi höll på med läggningen blev det önskesånger från a. Helt plötsligt satte hon sig upp i sängen och gjorde en liten spindel med händerna så då fick vi sjunga imse vimse spindel . Sen ville hon höra i ett hus och klappa händerna ! Hon gjorde glatt alla rörelser ! Kunde ju bara inte bli arg på henne just då . . .somnade gjorde hon ju tillslut ändå ! Häromdagen hittade hon en femma i min väska, då tog hon den och gick upp för trappan, in i sitt rum och ville att jag skulle ta ner hennes spargris så att hon kunde stoppa i pengen , lilla skrutt ! Imorgon hoppas vi kunna fara till Ingatorp om inte vädret blir för besvärligt !

2010 års julkort

Nu har julkorten börjat dimpa ner i brevlådorna runtomkring så nu publicerar jag bilderna på 2010 års julkort.
 
       

     

     

     



Det blev en hel del olika, några finns i flera ex och en del bara i ett ex. Bilderna ska vara klickbara...

Nu är det över 20 grader kallt ute så idag har vi inte varit ute någonting...trist, a har precis börjat gilla snö lite grann.. Igår jobbade jag, planeringsdag. Vi gick igenom nya skollagen, inte jätteinspirerande kanske....

Imorgon hoppas vi på lite mildare väder, a och jag behöver åka till Hageby och fixa de sista grejerna. Efter lunch drar vi till landet och mamma och pappa för att fira jul.

a har lärt sig ett nytt ord, momo (mormor). Nu tror jag nog att det snart kommer komma fler och fler ord!


Tomten & Fjärde advent

Igår var vi ute och hälsade på hos Kolmårdstomten.  Vi åkte ihop med min syster med familj och min bror med familj, annars är ju a lite liten för detta ännu...Men jag har själv inte varit där så vi ville gärna följa med. Det var minst sagt spännande.... Det var massor med snö och massor med folk. Man fick hjälpas åt att putta varandras bilar på parkeringen. Tyvärr blåste det mycket också så det blev riktigt kallt. a stog ut en ganska lång stund ändå sen vart det för kallt om kinderna och fötterna.



Tomten i egen hög person...

Förutom att det var kallt så var det jättemysigt, massa lyktor överallt och brasa att grilla vid. Det var massa små hus runtomkring som man kunde gå in i, nissarnas skola, en kyrka m.m. Släden stog framme och i ett hus satt tomten så barnen kunde gå in och lämna sin önskelista till honom.


En nisse som sover med alla nappar han fått av barnen


Tomtens kyrka

Efter att vi köat ut på en jättesmal snöig väg åkte vi hem till min syster och åt allihop tillsammans. Vi hade tagit take away från Indra, indisk mat, riktigt gott!
Det blev en sen kväll för a, vi var hemma strax innan åtta så hon somnade inte förrän nio, men men ....


Fjärde advent 2009


Fjärde advent 2010

Idag verkar det snöa oavbrutet igen....


Klipp, klipp

Först några bilder från luciatåget i onsdags...


a var med i tåget, i alla fall en liten stund...




I fredags var a & jag hemma och på em fick vi besök en liten stund av L & t. t har varit så mycket sjuk under hösten så det var jättelängesen vi sågs, det var kul att vi äntligen fick till det även om det bara var en kort stund. På kvällen åkte jag med E på Peter & Matildas julkonsert på De Geer hallen. Det var E's födelsedags present från mig. Det var en jättebra konsert tyckte vi och så fick vi med oss lite julstämning hem oxå :)

Idag började vi morgonen med att åka till frisören. Först skulle a klippa sig, det var första gången hos frisör för hennes del. Det gick bra, hon var duktig, hon hade pappa M's telefon att pilla med under tiden...


lite konstigt är det...


men det gick ju bra!

Sen var det min tur att klippa håret. a och M åkte hem. När jag var klar gick jag en vända på stan och handlade julklappar, sen tog jag bussen hem. När jag kom hem åkte vi allihop till lekhuset och köpte en julklapp till a oxå så nu tror jag att jag är klar!


nyklippta tjejen fick två inbakade flätor och lite spray oxå av bästa C på Style Station.

Ikväll har jag bakat pepparkakor, a var med en liten stund men hon skulle bara äta deg så hon fick gå och leka istället för att slippa magknip:-)

Nu är det dags att slå in lite julklappar tror jag...


Snö igen

Torsdag och nu snöar det igen. Idag har vi varit på sången, sista för vår del...

Måndag & tisdag var vi vara hemma och lekte och tog det lugnt. På mån kväll var jag med faster S på lite julklapps shopping, tyvärr fann jag inte det jag sökte men tack för sällskap. Som vanligt blev det kläder till a handlat..Tis kväll gjordes även då ett försök till juklappsshopping men inget denna gång heller, bara nya termobyxor till mig, men det var nödvändigt innan jag börjar jobba igen!

Igår skulle vi ha gått till BVC och fått spruta men vaccinet var slut så det blev inget. Det blev en fm på stan och vi köpte i alla fall julklapp till pappa M och present till mamma. Sen blev det lunch ihop med E &e. Efter lunchen promenerade vi till Klockartorpet för att gå på luciaavslutning. a var sötaste lucian i alla fall en liten stund :-) Det var mycket folk där så vi var helt slut på kvällen både a & jag. Igår postade vi även julkorten, en dag före deadline :-)

a är lite rolig nu, när hon är på gott humör sjunger hon. Jag vet inte vad hon sjunger men det låter fint i alla fall :-)

Nu vaknar hon väl snart så det är dags att avsluta!


Tredje advent

Jaha, nu är det redan tredje advent och idag är det faster S födelsedag oxå, grattis grattis!


Tredje advent 2009


Tredje advent 2010


Var tvungen att klämma in ett födelsedagskort till S mitt i julkortsverkstaden!

Idag har varit en körig dag. När vi var klara i morse åkte vi och fixade veckohandlingen. Direkt när vi kom hem åkte M till jobbet. Efter att a sovit kom morfar och hämtade oss så åkte vi på adventsspel i kyrkan. Efter det var det gröt och skinkmacka men det hann vi knappt stanna på för vi var tvungna att åka till faster S och fira henne en kort sväng innan vi åkte hem och nattade a. 

I fredags em kom farmor & farfar och vi åt gös till middag, alltid gott tycker jag. De stannade en stund på fm på lördagen sen åkte de till S. Pappa M jobbade och när han kom hem fick han ta a så att jag kunde göra julkort. Fick tyvärr bara en timme för sen var det dags för mat och lite andra bestyr. Jag har i alla fall fått ihop en del julkort men alla blir inte lika bra som jag egentligen vill pga denna tidsbrist. Så nu är det dags att sätta sig igen, har inte många dagar på mig nu....Det blir inte mycket tid till bloggen heller men jag ska försöka!



Tillsist, en bild på min efterlängtade gran. Inte den snyggaste men den är i alla fall tät och ÄKTA!


En gran!

Veckan bara springer....
I måndags var det jobb för mig! Möte med våra nya föräldrar vars barn ska skolas in i januari. Det gick bra, verkade vara trevliga familjer. Efter det var det julbord med jobbet. Jättegott och massor med mat på la maison. På fm hade jag och a varit på Hageby med E & e. Vi handlade lite och käkade lunch. När a hade ätit och jag lyfte ur henne ur stolen märkte jag att hon hade kissat igenom blöjan. Både byxor och body var jätteblöta....och inga ombyteskläder....som tur var befann vi oss på ett köpcentrum! In på Lindex och köpa nya kläder, ombyte vid kassan...Sen bar det av hemåt med en trött a som somnade i vagnen.

I tisdags kom E & e hit och lekte en stund, som tur var fick de skjuts eftersom de inte hade plogat här på några dagar, mycket svårt att komma framåt med vagn! a & e kan helt plötsligt leka utan att a gallskriker och det är ju positivt :-)

Igår var vi på öppna förskolan som vanligt, nu var det sista öppna för oss. Nästa vecka är det luciaavslutning och efter jul börjar ju a på förskola...

Både tisdag och onsdag har pappa M jobbat till mitt i natten så a och jag har varit ensamma. Dessutom väntar jobb både lördag och söndag för hans del:-( I går var mamma världens snällaste och kom och lekte med a en timme på kvällen så att jag kunde dammsuga eftersom vi får gäster imorgon. Städning hade absolut inte prioriterats annars, vi ligger långt efter med allt annat som behöver fixas och jag vet faktiskt inte ens om jag kommer hinna göra färdigt några julkort innan torsdag när de måste postas. För att inte tala om den där pepparkaksdegen som ligger i kylen....Tack snälla mamma för hjälpen i alla fall!

Idag har vi varit på sång, det är alltid roligt. a har spelat ägg och triangel:-) Pappa M kom oväntat hem lite tidigare och vi kastade oss i bilen och åkte till blomsterland och köpte en gran. Jag kan lova att det är den fulaste vi någonsin haft men det är i alla fall en gran :-)

Nej, nu har jag inte tid med detta, nu är det julkort som gäller!


Andra advent

Idag är det andra advent, det snöar ute men det är i alla fall inte lika kallt längre.


Andra advent 2009


Andra advent 2010

Pappa M har jobbat på fm idag och när a hade sovit lunch åkte vi iväg till City gross. Jag hade hoppats på att få med mig en gran hem oxå, vi hade sett att de hade på Bauhaus men icke. De hade bara kungsgranar, det är ju fint i och för sig men vi tyckte att 500:- var lite mycket för en gran....Vi brukar ta in granen till första advent eftersom vi inte är hemma under själva julhelgen ändå. Nu är det redan andra advent och ingen gran, jag kommer liksom inte i stämning riktigt utan min gran....För mycket snö och för lite tid gör att vi inte hinner hämta en gran på landet som vi brukar... Den kommande helgen måste M jobba oxå och sen är det ju nästan jul, så: Nån som har en gran???? (ej plast!)

Igår var jag på ansiktsbehandling hos Nancy, superskönt hon är verkligen duktig! Jag hade presentkort så gratis var det med! Efter det åt jag lunch ihop med min syster och sen traskade jag hem till S & J på glöggmingel, mysigt med mycket goda grejer. Kvällen blev kort för min del, har varit så himla trött denna vecka och lagt mig tidigt på kvällarna. S har ju oxå fått ett presentkort hos Nancy som hon inte använt, snart går det ut S du måste boka tid! Inga mer presentkort till S i alla fall.....


snyggaste schampo frillan i badet...

I fredags em var vi tvungna att komma hemifrån en sväng så på em åkte vi in till E & e och lekte en stund, det blev en kort stund för bussen ville inte komma när vi skulle åka in till stan... Men vi fick gott fika och a &e lekte faktiskt riktigt bra! Inga gallskrik från a, e fick till och med flera kramar :-)

I torsdags var vi hemma hela dagen och pappa M jobbade till sent så det kändes som en lång dag...

Nu har ni fått en  bakvänd uppdatering på de senaste dagarna....
Nästa vecka är det i alla fall öppna förskolan och sång som vanligt :-)


December

Nu är det december och 20 minus ute, brrrr! Idag har vi haft ännu en innedag, nu har a också blivit snorig och täppt i näsan. Hon sov jättedåligt i natt och igår kväll när jag hade massor jag behövde skirva på datorn, det blev inte mycket gjort då därför sitter jag här nu igen... Onsdagar är ju min tv ikväll men jag får spela in Bonde söker fru och Greys anatomy så får jag ta det som helgunderhållning istället. Behövde skriva färdigt lite jobbdokument och jag vill inte behöva sitta sista kvällen och stressa.
På tal om stress börjar jag känna lite julkortsstress, har bara fått ihop 6 st och nu är det bara två veckor tills de ska vara postade! M har massor att göra på jobbet oxå så jag kan inte få någon extra tid när a är vaken och han kommer även behöva jobba de två kommande helgerna, vi får väl se hur vi ska få ihop det :-)
Nej, nu måste jag jobba vidare!


RSS 2.0