Vår jul

Nu är vi hemma igen efter en långweekend i Ingatorp. Förra veckan turades vi om med ledigheten M och jag så att a fick vara ledig nästan hela veckan. Fredagen jobbade jag, öppnade och jobbade till ett. Sen drog jag hem och så packade vi in oss i bilen mot Ingatorp. a somnade snabbt och sov hela vägen ner.


det är kul att ha ett makro objektiv, det här är min amaryllis :-)

Inte ens Ingatorp bjöd på något vidare julväder...det brukar alltid vara kallare där och finnas mer snö men en liten snögubbe lyckades vi skrapa ihop på julaftonens förmiddag.


tada ! en liten snögubbe (brandbilen i bakgrunden tillhör grannen)

Eftersom farfar alltid jobabr flera gånger på julafton är det lite pussel med tiden. Han jobbade först vid tio i kyrkan i Ingatorp men dit stressade inte vi iväg utan tog det lite lugnt på morgonen och passade på att vara ute lite oxå. Sen var det lunch och vila för a och efter det dags för julmiddag för resten av oss. Sen skulle farfarn jobba igen och när han kom hem framåt fem på em kom det en tomte utanför huset och lämnade en säck med paket till faster som gick ut och mötte honom. Jag hade ju tänkt att vi inte behövde tomte alls, men en liten a gick hela tiden och sa att tomten skulle komma och hälsa på henne så vi fick planera om lite. Men detta blev alldeles lagom, a höll mig hårt om halsen när vi vinkade till tomten genom fönstret .-)


a poserar i sin julaftonsklänning....


paket...


paket, paket....

Det svämmade visst över av paket fast vi inte skulle köpa så mycket....Men i alla fall, tack så mycket allihop för alla fina paket till oss alla tre :-) Efter paketöppningen lekte vi lite med alla nya grejer sen var det dax för sängen för lilla a. Farfarn åkte sen och jpbbade på midnattsmässan men då sov jag och a redan...



Lilla katten Iris var inte jätteförtjust i att huset belamrades av folk och grejer och hon höll sig mest undan. Men efter några dagar vågade hon sig fram lite mer och började även acceptera a, innan sprang hon och gömde sig så fort a kom ....


a och farmor borstar Iris


a busar med Iris

Juldagen tog vi det lugnt, lekte med alla saker och åt rester:-)

Annandagens fm åkte vi på ett litet besök till Kråkshult, det blev lite mer julklappar och lite fika. Kul att träffas även om det blev lite kort eftersom det snart var dax för lunch för a...


mera paket


stoooor truck...





som bekant finns en hel del roliga maskiner i Kråkshult, stäng dörren sa a när hon satt i traktorn :-)


mera mat ihop med farmor, apelsinris på g...

Vi har även hunnit träffa eller i alla fall se och byta ett ord med en hel del andra! H mötte vi på torget på promenaden och fam L fångade vi precis när de skulle hem igen. O kom förbi på en pratstund och M är hemma från USA hos sina föräldrar så honom hann vi träffa flera gånger. Kul att ses även om det blivit korta stunder!

Nu är vi i alla fall hemma igen och det är packning överallt ....imorgon måste vi fylla på kyl och skafferi lite annars ska vi nog ta det lugnt.

a håller på och samlar pluspoäng hos sin mamma (inte för att hon behöver jobba på det) Innan frågade M om hon var sötast i hela världen och då svarade hon nej, mamma är sötast i hela världen !!! Å när vi hade ätit förut så hon , tack så mycket för maten snälla mamma, det var jättegott!!

 Det är ju hon som är sötast i hela världen, så är det bara !!!!


Klipp, klipp

Igår kväll blev både M och jag friserade av lilla a :-) Hon hämtade grej efter grej i kökslådan (t.ex två osthyvlar) som hon använde att fixa vårt hår med :-) - Blunda liten stund..klipp, klipp...Nu e du fin....
Ha, ha, det är så roligt med alla fanatsi lekar som har börjat nu !
Idag blev inte dagen alls som planerat, vi skulle ha åkt till Tom tits fsk i Södertälje på studiebesök men igår ringde de och avbokade för de var så många sjuka där.... trist...Men vi hade ju annat att göra på jobbet så inte för den delen. a har varit på landet hos mormor och morfar och lekt i snön idag, var ute och hämtade henne på em. Tack för att a fick vara hos er idag! Det var superhalt på vägen men så vackert ute på landet. Snö som låg på träden överallt och riktigt julfint, men det smälter väl bort där oxå....
På jobbet är det fullt fart med målning av vår hall. Just nu ser det ut som ett bombnedslag och det är såååå smutsigt men det kommer bli fint nät det är klart :-)

Imorgon är det ledig dag för mig och a, sen 2 dagar kvar att jobba....


4:e advent

Ja nu är det faktiskt fjärde advent redan och det snöar ute....fast det är plusgrader så inget som fastnar eller kommer ligga kvar...
Efter denna veckan känner jag mig totalt utlussad kan man säga. Vi var ju trötta efter luciatåg på morgnen i tisdags och sen var det dax för luciatåg på mitt jobb på onsdagmorgonen. Även om det är kul och mysigt och allt gick bra så blir ju resten av dagen minst sagt rörig och barnen är väldigt trötta. Så både a och jag var faktiskt ännu tröttare på onsdag kvällen. Denna vecka som såg ut att bli en vecka utan kvällsaktiviteter blev istället helt full av borta kvällar. I måndags var vi ju hemma alla tre, då bakade vi pepparkakor, tisdag kväll jobbade M, onsdagkväll jobbade M, torsdag kväll fick jag åka på ett möte med kommunen eftersom J blivit sjuk, inte ett dugg upplyftande då kommunen helt enkelt bestämt sig för att ta bort den pott med pengar varifrån man kunde söka extra pengar till barn i behov av extra stöd...Innan mötet hade jag hunnit med att gå till bästa C på Style station och klippa mig och hämta a hos faster S med. Tack för fsk hämtning och barnvakt ! På fredagkvällen var M ute med sitt jobb och åt julbord plus att fredagen blev ytterligare en rörig dag på jobbet då det var föräldrar i hallen hela em och plockade ner hyllor för det ska målas om. Det är ju bra och jättetacksamt att de hjälper till det är inte det men det är svårt att ha ett lugnt mellanmål när det skruvas och fixas utanför :-)

Så igår var vi alldeles trötta, M var bakis så han fick vara hemma och softa med a på fm så drog jag till City gross och handlade mat, sen till Media markt och hämtade mitt objektiv (God Jul Anneli, tack så mycket, det har jag önskat mig länge :-)) och till hageby och hämtade ut ett paket. På em blev det lek för M och a och jobb för mig.
Idag har vi startat dagen med en välbehövlig städning, sen har vi varit ute och kollat in snöflingorna och a har cyklat! (i december) och jag gjorde en krans som hänger på garageväggen.




Nu vilar a och M är på hageby en sväng. I em vet jag inte vad vi ska fixa med, vi får se vad vi orkar helt enkelt...

Har ju glömt att visa årets gran, den har ju stått sen 1:a advent, än så länge barrar den inte :-)



a har hjälpt till och hängt i lite extra pynt längst ner:-)
Idag var en liten lekdate tänkt men lilla kompisen e hade feber så det får bli en annan gång. Även a är ganska snorig igen så bara vila är nog ingen dum idé.

Jag tror att jag är klar med alla julklappar, nåt litet kvar kanske ....


Lucia

Måndagkväll körde a och jag ett pepparkaksbak innan det var dags för att sova....


kavla, kavla...


en fin pepparkaksform, en ren....

a tyckte det var roligt att baka och vi bakade faktiskt en ganska lång stund.

Idag är det lucia och vi fick kliva upp lite tidigare än vanligt för att åka på luciafirande på fsk.


gäääsp, en liten trött lucia, men den sötaste av alla ;-)


luciasamling ihop med den andra avdelningen..

a var riktigt duktig och sjöng faktiskt med i flera av sångerna!
Efter tåget var det lite fika, mormor och morfar var oxå med och tittade.


en hög med tovade julgranskulor till personalen....

Sen gav vi personalen en liten present från a, tovade julgranskulor.
Efter det blev det jobb och fsk som vanligt resten av dagen.
Nu är vi hemma och myser, det är en riktigt trött tjej jag fick med mig hem idag....
a och jag ska ha en lugn kväll ihop och pappa M ska vara på kontoret hela kvällen och jobba med katalogen....



3:dje advent

Söndag igen och dax för uppdatering....

Idag är det tredje advent...


Nu har vi överlevt denna fullbokade vecka....
Mån och tis var nog vanliga dagar tror jag, på tis stängde jordgloben tidigt men jag slutade tidigt så det löste sig utan problem.... Vi åkte hem och bakade lussebullar.
 I onsdags jobbade pappa M över till sena natten.
I torsdags när jag hämtat a åkte vi till C på Style station och det var a's tur att bli klippt. Sen åkte vi hem och stekte pannkakor, jag duschade och bytte om och sen åkte jag till Enoteket där jag mötte upp mina kollegor och vår styrelse som bjöd på tre rätters, gott och trevligt. Restaurangen var fullbokad så ljudnivån var hög, det var lite synd för det var svårt att prata med varandra....
På fredagen jobbade jag sent och faster S hämtade a så hon slapp vara så sent på fsk. De åkte hem till oss och när jag kom hem var det dags att fixa mat till a igen. Sen var det dax att byta om igen och M och jag åkte till Flygen och mötte upp mamma, pappa, syster med man, bror och moster. Pappa och mamma bjöd oss, det var en kväll med musik från Abba, Elvis och Beatles. Det var trevligt men maten var sådär...å så mycket märkligt och pinsamt folk det bor i denna stad.....:-) Tack för en trevlig kväll!!! Hemma hos a stannade faster S kvar och nattade a och det gick bra. Tack för hjälpen.
I lördags skulle vi till S och fira hennes födelsedag. Farmor och farfar kom hit en sväng oxå, sen blev det god mat hos S och J. Vi stannade inte så länge för vi var alla trötta efter en intensiv vecka.
Idag har jag kört stenhårt med julkorten och nu är alla korten klara och postade, yes!!  Håller på med lite annat pyssel som ska bli fröken presenter oxå och så har jag gjort en pepparkaksdeg idag med. Imorgon kanske det blir pepparkaksbak om vi orkar....
Lucia är i antågande med lite extra fix både med a och på jobbet....
Det är verkligen snart jul oxå men jag tror att jag är klar med julklapparna....Har varit en sväng på Media markt och beställt en julklapp till mig själv med....

Vi hörs...


Lucköppning & 2:a advent

Jaha, veckouppdatering är vad jag verkar klara av här....
Jag köpte en miniamaryllis på blomsterlandet för ett tag sen och den är jag så glad över. Den är jättefin, blommorna är liksom i tre-fyra lager...


miniamaryllis i köket

a har varit lite snorig länge nu men natten mellan mån och tis blev det värre och hon sov jättedåligt så hon och jag var hemma och vabbade tis och ons. Hon var ju inte jättesjuk, mest trött efter dålig sömn och väldigt förkyld. Om inte annat kan man ju bespara de övriga på fsk allt snor när det är som värst.... Vi hade i alla fall absolut inget i kylen efter en lång weekend på landet så vi åkte till city gross och fyllde på på tisdagen. Efter lunch tog vi sen en välbehövlig vila på över två timmar.... På onsdagen efter en skön sovmorgon åkte a och jag till Lager 157 och kollade å så köpte vi julklappar till pappa M oxå. 
I torsdags var det jobb och fsk igen. Jag hade extra lång dag med möte och planering från 12-19...pust. Ganska mör när jag kom hem.... 
Nu har det blivit december oxå och a har en muminadventskalender. Den gillas skarpt och hon har med sig sina små muminfigurer överallt. 


dax för lucköppning

Det går faktiskt förvånansvärt bra att bara öpnna en lucka om dagen!


Lucka 1 - Misan, Lucka 2 - Förfadern, Lucka 3 - Muminpappan...

I fredags gjorde jag och a några snabba ärenden på Hageby på vägen hem sen blev det fredagstacos och lugn kväll.
Under förra helgen och veckan har M fixat klart med innerdörrarna på övervåningen, nu är allt vitt och fint :-)
Den här helgen har M haft fixar förbud, det här är min helg att fixa med julkort och annat julfix som aldrig hinns med.
Dock fick jag åka med a på ett kalas igår fm. Det var a's första kalas där hon blivit bjuden av en kompis från fsk. Det var lite pirrigt och blygt först men sen blev det roligt :-) Under tiden vi var på kalas fick pappan städa och dammsuga hemmet.

Jag har gjort min första ljuspåse....jag har snott iden från en kompis, hoppas att du inte tar illa upp. Det var väldigt kul att göra en sån så det kommer bli fler... Just denna tog vi med till mamman som höll i kalaset igår..



När a sov efter kalas och lunch var det 100 % julkort som gällde, så är det varje stund hon sover nu ett tag framöver. Eftermiddagen spenderade jag i garaget och gjorde färdigt bocken.





Idag är det andra advent och nu är pappa M och a och handlar mat (igen) och jag har lite som behöver göras i datorn sen är det 100 % julkort igen. I em hoppas vi på barnvakt en liten stund så vi kan köpa en julklapp till a från oss, vi vet inte vad dock....


2: advent

a säger ju som sagt en hel del roliga saker....Igår när hon skulle somna kom det plötsligt, morfar Peter har skägg, farfar har skägg, Janne har skägg, knasbollet har skägg, ALLA har skägg! Kan man låta bli att skratta åt henne ibland ? :-)

Veckan som kommer är som sagt så fullbokad att jag inte ens orkar tänka på det...
Vi hörs...


RSS 2.0