Midsommar

Onsdag kväll åkte jag och a ut till mamma pch pappa på landet, jag hade tagit ledigt på torsdagen så vi skulle ta det lugnt innan midsommar. Men man ska aldrig tro att det ska gå enligt plan... på torsdag kvällen när M kom ut efter jobbet och a skulle äta kvällsmat ville hon inte ha någonting att äta....någon timme senare började hon kräkas :-( Det var bara att knöla in allt i bilen och åka hem igen. Jag blev verkligen grymt besviken och ledsen, dels för att hon var sjuk men även för att jag verkligen hade sett fram emot att fira midsommar och jag trodde verkligen att a skulle gilla det med dans och musik och allt. Väl hemma blev det i alla fall en lugn natt och hon vaknade på gott humör. Vi bestämde oss för att göra kransar och åka tillbaka till landet och vara med på själva firandet i alla fall. Mamma och pappa hade ju redan blivit smittade innan i så fall och allt annat är ju utomhus. Emot alla mina principer, jag vet......jag var verkligen tveksam oxå!!!! Men a gillade i alla fall dansen kring stången och hade kransen på en liten stund i alla fall:-)



Sen åt vi midsommarmat och tårta innan vi åkte hem igen. Jag körde och M fick ta midsommarsnapsen ihop med pappa. Inte precis det midsommarfirandet som var planerat och efterlängtat men ändå! Idag får vi sota för att vi drog ut henne igår tror jag. Lilla a sov ända till nio i morse, sen fick hon i sig lite välling och rostad macka för att sedan somna en stund igen. Nu sover hon igen efter mera välling och macka och dricka. Ikväll får det bli lite ris också tror jag. Det blev lite sömn igår på dagen och så vart det lite mycket med midsommarfirande och ingen mat för a på hela dagen. Ingen energi uppladdad för dagen. Men idag är vi hemma och vilar och vi ska dammsuga när hon vaknat igen. Sen får vi se hur läget är imorgon om det blir jobb och fsk på måndag....


Applåder

Applåder är det senaste nya ordet bland a's alla nya ord. Varje gång vi har sjungit en sång säger hon applåder och så ska vi klappa i händerna :-)

Nu har det gått en hel vecka igen av bara farten... Förra veckan och i helgen hade M inventering på jobbet så det har blivit mycket jobb för honom nu. I onsdags kom farmor upp till Norrköping för att hjälpa till. M behövde jobba på onsdags em (han är ju hemma med a på onsdagarna) så då fick farmor vara med a några timmar tills jag kom hem. Tack för hjälpen! På torsdagen hämtade farmor och faster a tidigt på fsk oxå, tack för det med! Jag hade planeringsdag på mitt jobb torsdag och fredagen. Torsdagen kämpade vi på och på fredagen åkte vi till badhotellet i Tranås och var på dagspa! Skööönt, tack för det jobbet:-) En kortare behandling ingick och jag tog en extra fotvård som jag betalade själv. Den var kanske i dyraste laget för det man fick men å andra sidan är det ju smidigt när man är på plats och inte behöver boka tider och barnvakt osv....fina fötter till sommaren i fick jag i alla fall :-)
Vi fick gå upp tidigt i fredags och skjutsa ut a till mamma och pappa på landet eftersom jag inte kunde hämta henne för vi var i Tranås och M kunde inte hämta för de hade inventering. På landet var också gammelmormor på besök och jag tror att både hon och a uppskattade att umgås. Det blir tack för hjälpen till mamma och pappa oxå för fredagen :-) Som ni förstår har vi haft en lite pusslig vardag på sistone...
När vi kom tillbaka från Tranås åkte jag ut till landet och så stannade a och jag till lördagen. Sen åkte vi hem vid lördag lunch och lördag em kom M hem.
I söndags regnade det hela dagen! Det blev en himla massa affärer hela dagen istället för att vara ute i trädgården. På morgonen åkte vi till city gross alla tillsammans, när a sov åkte jag en sväng ner till stan och kollade lite reor och på em åkte vi till media markt och köpte födelsedagspresent till a, mio och köpte en matta till köket och team sportia och köpte ett par skor till mig. Tur att vi får lön snart:-) a ska få en liten cdspelare att ha på sitt rum och några skivor av oss i två års present. Det är ju bara några veckor kvar...fattar inte att hon är så stor....
Den andra hörntanden har spruckit igenom nu så de håller nog på och växer båda två, sen är det bara fyra kindtänder kvar sen är det alla 20 mjölktänderna, men de har vi inte sett någonting av ännu.

Tack för idag!

Igår kväll kom den äntligen, åskan som vi väntat på hela veckan känns det som! Mysigt!!

Jag kom på att jag nog glömt att skriva att a pratar en himla massa nuförtiden. Massor med ord och långa meningar. Nu lär hon sig oxå lite längre ord som, nyckelpiga eller papegoja. Varje dag när vi går hem från fsk vinkar hon och säger: Hej då, Tack för idag, Bye bye. Helst ska många kramar delas ut oxå. Om vi har träffat någon t.ex. mormor och morfar dagen innan börjar hon dagen med att säga: mormor och morfar kommer hit idag! Så får man kanske säga att de inte ska det, och då säger a mormor och morfar kommer hit annan dag!
En himla massa roliga ord och meningar kommer hela tiden, det är kul.

Idag är tyvärr inte humöret så kul, en jättesur och mammig a är det idag. Jag tror att det är tämderna igen. Det har gått hål vid den ena hörntanden men ingen tagg har stuckit fram än. På den hörntanden som kom sist kom bara en liten tagg fram sen växte inte den något mer just då så det är nog de båda som spökar. Hoppas bara hon inte blir sjuk för nästa vecka har fult schema den också. Jag är förkyld med det känns som om det inte rikttigt har brutit ut ordentligt så vi får se vad det blir.....


Student

Idag är det lördag och vi är hemma och fixar lite i trädgården och med verandan som är helgens mål att göra klart!


dagens glada tjej:-)

Jag känner mig tyvärr helt överkörd, det har varit mycket den här veckan och nu har jag en ordentlig förkylning som håller på att bryta ut ! Usch!!

Igår var mamma och pappa här och hade hand om a. Världens bästa pappa utnyttjade tiden till att bygga på vår veranda, tack snälla!! Och tack till mamma också som var med a. Efter lunch åkte mamma och a till min kusin som tog studenten. Jag åkte lite senare dit ihop med fam H direkt från jobbet. Sen var vi där några timmar och åt god mat och fikade sen åkte vi hem igen. a var jättetrött men höll sig vaken hela vägen hem ändå!


studentkort skickat till m's kusinbarn


studentkort till min kusin

Nu böjar det visst regna, vi får se hur det blir med kvällens grillning....


Sommarfest * 2

Igår var det sommarfest på mitt jobb. Det gick bra, barnen sjöng fint och vi hade kanonväder. Vi bjöds på god buffé och som sommarpresent fick vi i personalen varsitt presentkort hos Britta & Lennart (köttbutik), riktigt bra present tycker jag. Vi fick även en fin blombukett av 5-åringarna som ska sluta. Sen var det bara att åka hem och fixa med det sista på presenterna till a´s "fröknar". Allt är hemmagjort... :-)


varisitt kort, likadana sast ändå inte..



och varsin betongljusstake med nyckelpigor på...

Idag var det dags för sommarfest på a´s förskola. Vid lunch idag öppande sig himlen och regnet öste ner med tillhörande åska. Det regnade fortfarande kl 3 när festen började....som tur var sprack det upp när barnen sjöng och vi kunde fika ute tillsammans efteråt. Alla sommarfina kläder syntes inte under alla regnkläder i början men sen åkte regnjackorna av. 


a sitter framför personalen med gitarren, med rosa kofta och bara ben...


sen kunde a inte sitta still mer utan var tvungen att dansa lite när de stora barnen sjöng!

a var jätteduktig, hon blev inte ledsen när hon såg oss utan vinkade glatt och berättade för de som satt bredvid att hon sett, mormor, morfar, sofia och mamma och pappa! Hon sjöng med lite och gjorde lite rörelser oxå. Kusinen S som stog med de stora barnen tröttnade tyvärr snabbt och satte sig ner så honom fick vi inte med på någon bild :-)

Sen delade vi ut våra sommarpresnter till personalen på a´s avdelning Kometen.







Imorgon är det planeringsdag på a´s förskola så mormor och morfar kommer till a på förmiddagen och på eftermiddagen bär det av på studentfirande!



En lång och solig helg!

a började sin ledighet redan i onsdags eftersom det är pappadag på onsdagar. I torsdags fm packade vi in oss i bilen och styrde mot min moster som firade 50-årsdag. Där stannade vi till och fick god smörgåstårta och fika och så fick a träffa gammelmormor också. När vi ätit styrde vi vidare mot Ingatorp och a somnade gott i bilen och sov nästan hela vägen fram. När vi kom fram blev hon glad att träffa farmor och farfar och så var även faster där och hennes två kaniner, ett stort plus i a's ögon :-)


Mammagos!

På fredagen var farfar och faster på Liseberg hela dagen med farfars jobb. Farmor och vi passade på att åka till Vimmerby och handla och a fick en boll och en hink med spadar till att ha i Ingatorp. Tyvärr kunde inte a sova så bra i Ingatorp. Första natten bestod av mer vakentid än sovtid, de andra nätterna sov hon lite bättre men inte så bra så vi har varit lite extra trötta.
Hela lördagen blev det lek med farfar och faster i trädgården för det var verkligen kanonvarmt. Jag passade på att koppla av lite i solen och läsa en mycket bra bok som jag hittade i farfars bokhylla, Fyrmästarens dotter av Ann Rosman. Jag gillar den jättemycket och nu är det bara några sidor kvar. Historier om gamla släkter och hemligheter och lite mord och så lite saltstänk på det, precis i min smak! Jag får nog svårt att lämna tillbaka den :-) Det är lyx att kunna slappa lite och veta att a har roligt sällskap ändå! Tack snälla alla ni! 
I lördags bar det av hem igen när a skulle sova lunch. Vi fick med oss en hel massa plantor hem, tack snälla farfar och farmor och lite mat och bullar oxå... Sammanfattat en skön visit i Ingatorp!


a traskar runt i trädgården 


en varm dag är det härligt att plaska med vatten

Idag har det återigen varit en varm dag. Faster S och J har varit några timmar och hjälpt oss med a. Nu när vi tagit oss ledigt var schemat fullt idag och vi blir ju så mycket effektivare med barnvakt! Tack snälla ni! M har målat och jag har planterat. Tvättmaskinen har gått på högvarv, 4 maskiner tvätt är nu rena, superbra torkväder!
Det varma vädret bjöd på poolpremiär för alla utom badkrukan M, vattnet har blivit 21 grader nu fast vi har inte satt igång värmen än...


dagens tjej vid poolen, sommarklänning från name it och crocs från usa på fötterna och ärvd solhatt :-)


mitt kryddland på g, fattas lite stenar och kanske lite fler kryddor framöver


två krukor fyllda med blommor från Ingatorp inne vid poolen


välkomnande blommor på trappan


jordgubbar på g i landet....mums...

Denna vecka har ett fullspäckat schema och i helgen måste vi bara bygga färdigt verandan så vi kan ta ut våra utemöbler innan sommaren sprungit förbi!


RSS 2.0