Premiärlördag

Igår kväll kom vår granne förbi och sa att han hade hämtat sand till sitt projekt på tomten och att vi gärna fick ta till a's sandlåda under helgen när de var borta. Vi tyckte det kändes bättre att hämta sanden när de var hemma så vi gick över på kvällen. Grannarna har oxå barn fast de var inte hemma då men a hittade en rolig rutschkana som hon underhöll sig med medan M och grannen R körde sand till sandlådan. Det var visst inte riktig sandlådesand, den ät lite gråare och har lite småsten i sig men vad gör det, den funkar att gräva med. Och helt gratis och levererad ända ner i sandlådan, kan väl inte bli bättre :-) När det var klart var det läggdags för a med ett välbehövligt bad innan. Hon fick aldrig se att hon fått en sandlåda på kvällen.

Idag åkte vi till Kolmårdens djurpark. Premiär för a och det var längesen för både mig och M. Ganska mycket folk vid entren men inne i parken kändes det lagom. a somnade en stund i bilen på vägen dit men det gjorde inget, så mycket extra energi som möjligt inför en dag med många äventyr! 


a klappar en get på barnens lantgård

Barnens lantgård gillades av a, där får man gå in till djuren och klappa dem. Där fanns getter, grisar, höns och får.




a tittar på delfinerna inne i lagunen

Delfinerna, sälarna och pingvinerna var oxå roliga att titta på. Vi såg även björnar och tigrar och en del andra små djur. När det började närma sig lunch gick vi iväg mot Bamses värld. När vi kom dit hade vi sån tur att Bamse och Lille skutt var där just då.



a och pappa pratar med Lille skutt


och efter en stund vågar a gå fram själv och krama Bamse!

På Bamses värld köpte vi pannkakor till a och köttbullar till oss till lunch från Farmors kök. Efter lunchen var vi tvungna att gå runt i Bamses värld och leka lite oxå innan det var dags att dra vidare. Det var kul tyckte a. Man kunde gå in i alla bamsefigurernas hus, i en del fanns det något att leka med och i andra musik. Tillslut tog vi en vända i den lilla shoppen som fanns där och a fick en liten Bamse att ta med hem som minne från sitt allra första besök på Kolmårdens djurpark.


på väg från Bamses värld med sin egen Bamse under armen och vi rundar av för dagen


lite russin som extra energi på slutet, nu ska vi åka hem

Det blir absolut inte det sista besöket på djurparken. Det här var ju anledningen till att vi köpte årskort så vi kunde beta av parken i delar för a orkar inte hela parken på en dag. Nästa gång ska vi försöka se elefanterna, girafferna och aporna.
En trött a slocknade i bilen och klockan hade redan hunnit bli halv två innan vi kom iväg. Vi passade på att ta årets premiärglass från Halvars på vägen hem medan a sov, mmm världens godaste mjukglass.

När vi kom hem vaknade a och ville ut och leka igen. Då fick hon premiärgräva i sin nya sandlåda!



Allstå en bra dag fylld med premiärer för 2011! Nu sover a men vi är trötta allihop så det blir en lugn lördagkväll. Imorgon ska M iväg på segling med kunder igen och kommer tillbaka på tisdag. Innan han åker måste jag hinna en sväng till City gross och fylla på förråden lite!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0