Första tandläkarbesöket!

Idag efter fsk var det dax för a's första tandläkarbesök! Min lilla tjej var lite tveksam i början men sen var hon jätte duktig! Både sköterskan och tandläkarenfick tittà ordentligt . Sköterskan fick borsta och läkaren fick lägga på flourlack. Tänderna och bettet såg bra ut, lite plack men inga tandtroll! Bara att kämpa på med borstningen! Både sköterskan och läkaren gav henne en massa beröm och sa att det inte var många treåringar som var så duktiga som hon! Stolt mamma och pappa lämnade tandläkaren med en nöjd dotter som fått ett klistermärke och en tatuering ;) 
 
I lördags höll a och jag oss undan när pappa m målade huset. Vi hade en rolig dag på Kolmårdens djurpark ihop med min syster och hennes minsta. I söndags var vi och hälsade på några bekanta som vi inte träffat på flera år. Alltid kul och lättsamt att träffa dem. De har en jättesnäll hund som a gillade skarpt! Söndag em fylldes med tråkiga måsten , handla och städa .....
Lite otur har vi hunnit med i helgen oxå..., a blev getingstucken i fredags kväll och sp fick hon till en riktig vurpa igår em som resulterade i en bula i huvudet :( men men , getingsticket syns inte längre i alla fall ...

En stor dag för min lilla tjej !

Igår var det en stor dag för vår lilla tjej. Hon flyttade då från kometens avdelning till solens avdelning! Efter ett avslutningskalas packades alla grejer och de bar över de till den nya platsen inne på solen! Så nu går hon med de stora barnen! När jag hämtade henne strax efter två igår var det dax för nästa stora händelse ! Första gången på simskolan! Det var jätte kul , a skrattade hela tiden! Hon fick "simma" utan puffarna! Jag var med i poolen hela tiden så klart. 
Veckan har gått fort, pappa m var borta tis till ons. Annars har vi mest tagit det lugnt efter jobb och fsk, a är trött när jag hämtar henne så det räcker med att åka hem och ta det lugnt ! 
Hoppas på bra väder imorgon då kanske det kan bli en liten utflykt.....

Helt slut .....

Nu har vi jobbat första veckan efter semestern och vi är helt slut allihop ! Redan i måndags blev det en körig dag för oss , a's förskola stängde tidigt , jag hade planeringsdag och m hade kick off. Som tur var kunde mormor hämta a på fsk och ta hem henne och vara barnvakt en stund in på kvällen eftersom jag skulle på möte på hennes förskola på kvällen. Tack snälla mamma! Mötet handlade om a's överflyttning, nu efter sommaren ska hon byta avdelning till Solen 3-5 års avdelning . Det kommer att bli spännande och kul! Denna vecka har hon och kompisen s som oxå ska flytta över varit på besök på solen en timme om dagen. Det har varit en trött tjej jag hämtat hem på em fast jag slutat innan mellanmål varje dag. I fredags jobbar jag sent så då fick m sluta tidigare och hämta henne vid tre då vi kände att hon inte orkade längre dagar denna vecka. A och jag har gjort lite små ärenden på eftermiddagarna, köpt höst blommor till krukorna på trappan och konstaterat att hennes gympa skor är för små .... Så när vi väl var lediga i lördags gick vi som i en dimma allihop och fick inte mycket gjort.... Vi tog oss i alla fall till ingelstad shopping och köpte nya gympa skor och stövlar till a. På kvällen gick vi över till våra grannar där vi hade en trevlig kväll, det blev sent för a bara men hon tyckte mycket om att leka med v och de lekte jättebra tillsammans! Idag har m grejat med huset och vi har varit trötta i dag oxå ... En liten sväng till s och j blev det, massage för mig och lek för a , det tackar vi för! Det är ju inte hos alla massörer det finns en barnvakt ;) Imorgon kör vi igen så får vi se hur det blir med orken och energin denna vecka ... Alla säger att det är så skönt att vara igång igen och få tillbaka sina rutiner .... Men det är väl i alla fall bara något man intalar sig själv för att inte gå in i en depression när semestern är slut , eller ??;) Jag hade i alla fall kunnat vara ledig ett tag till ...

Sista semesterveckan

Jahopp, nu är den alltså slut...den fem veckor långa semestern....Jag visste ju att det skulle kännas så här, som att ingen tid hade gått....
Imorgon är det dax att ställa klockan och gå upp, huu....
Sista semesterveckan har nog haft alla väder tror jag, vi har i alla fall hunnit med en hel del småprojekt ute i trädgården och på huset. Tyvärr blev det ingen tid till de större projekten...men men....
I onsdags hade vi besök av M och J som bor i USA men var i Sverige en sväng, det var väldigt kul att de hade tid att komma upp hit och träffa oss en sväng. Jag drabbades av landet längtan och trots att vi bestämt oss för att spendera sista veckan hemma åkte vi till mamma och pappa på landet tors-fre. Det var skönt! På torsdagen tog vi en sväng i skogen och hittade en massa kantareller :-) På fredagen var vi nere vid bryggan och metade och jag provade pappas kajak för första gången. Det var ganska svårt, jag tog bara en kort tur för att inte dra på mig jordens träningsvärk....Vi åkte hem på fredagkvällen.
I går åt vi goda kräftor och vbpaj och lite grillat ihop med mamma och pappa som kom hit efter att de varit och orienterat på dagen.
Idag har det varit handling på fm, lite lek med kusin s på em och jag har blivit masserad av blivande massör J, skönt ! Hoppas han behöver öva mera under utbildningen så att jag kan komma ofta :-)
 
Så nu är det dax, a sover och jag måste plocka fram kläder och grejer för jobb och fsk imorgon...pust...önska oss lycka till :-)
 
 

Bullerbyn

Även på fredagen blev det en liten utflykt! Först fick pappa m gå till tandläkaren och laga sitt hål men sen åkte vi till det riktiga Bullerbyn där filmen är inspelad. Det är bara en kort bit från Ingatorp. Det var mysigt. Även dessa hus ägs av privatpersoner så man fick inte komma in i husen. Runtom fanns lite djur, en liten butik och ett litet fik. Vi tittade lite och tog en fika innan vi åkte hem igen och lagade lunch.
 
Norrgården
 
Sörgården och Mellangården.
 
a med sitt fika :-)
 
På em badade a i en liten plaskpool medan jag och pappa m klippte häcken. Tyvärr var det ju en miljard mygg i Ingatorp så a ser ut som, ja jag vet inte vad...hon har myggbett överallt stackarn ...
Sen blev det lördag och dax att åka hem igen...Tiden gick fort men vi hann med en hel del och hade mysigt och trevligt. Det enda som är lite synd är att farmor och farfars katt får skräcken när vi kommer och har knappt synts till alls :-
Som tur är finns en snäll grannkatt som går med på det mesta och gillar att bli ompysslad...
 
Här fick han åka med på flaket när a cyklade....
 
Borta bra men hemma bäst....det är rätt skönt att komma hem och sova i sin egen säng ändå :-)
 

Ingatorp

Efter den långa härliga dagen på ALV fortsatte vi vår vistelse i Ingatorp. På torsdag fm var vi en sväng på marknad i Bellö och i Kråkshult och hälsade på m's farbror. På em var vi i Ingatorps kyrka, helt ensamma utan annat folk...(farfar harju nyckel) . a spelade orgel och jag fotade allt möjligt .-)
 
vid orgeln med farfar....
händerna spelar....
 
och fötterna oxå!
 
sommarljuset strilar in i kyrkan....
 
 
a tyckte det var himla kul att spela orgel, vi gick även in bakom orgeln och kollade och spelade.
Sen gick I och jag upp i kyrktornet. Det var många trappsteg, ju högre upp man kom desto smalare och brantare blev trapporna / stegarna. Golvlucka efter golvlucka öppnades men tillslut kom vi upp! Jag fotade massor men det var svårt skulle ha behövt ha min stora blixt med mig men det var nätt och jämnt att jag tog mig upp med kameran med makroobjektivet på :-)
 
vy uppe från tornet
 
sveriges äldsta träbyggnad som står på kyrkogården
 
farmor och a promenerar nere på kyrkogården...
 
Även denna dag blev fylld med spännande och roliga upplevelser!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Astrid Lindgrens värld

Farmor och farfar ville väldigt gärna ta med oss till Astrid Lindgrens värld under den tiden vi skulle vara i Ingatorp under semestern. Så vi slog till direkt och åkte dit på onsdagen eftersom de lovades uppehållsväder.
Oj oj, vad mycket folk det var.....a tyckte bitvis att det var lite jobbigt med alla barn men annars hade hon väldigt roligt hela dagen, och vi med för den delen.
 
Ut och in i det små husen i Bullerbyn, den lilla staden och Kajsa Kavats gata.
 
 
A på Lilla Gubben, ganska högt upp....
 
 
Pippi är ute och åker på Hoppetossa...
 
Mattisborgen, a och jag vinkar i det lilla fönstret till vänster
 
Teater på Junibacken, Abbes pappa (minns ej vad han heter), Abbe, Madicken och Lisabeth.
 
a leker vid Nils Karlsson Pysslings hus
 
Pappa M vann den lilla grisen på lotteri och var jättenöjd, då slog farfar till och vann första pris på lotteriet, den stora grisen. a var hemskt nöjd :-)
 
a tyckte att det var jättekul med all musik som spelades och alla teatrar överallt. Så fort hon hörde musik någonstans ville hon dit och kolla vad det var!
 
Vi avlsutade dagen med att åka till Näs, gården där Astrid Lindgren växte upp. Det låg jättenära Astrid Lindgrens värld. I min värld låg det någonstans på landet men det låg mitt i Vimmerby....I och för sig var det landet när hon växte upp där. Vi gick bara en kort runda där eftersom vi var trötta efter en lång rolig dag med bra väder.
 
 
 
Familjen bodde först i det röda huset och senare i det gula. Det röda huset hade Astrid själv återställt så som hon mindes det som barn. Båda husen ägs och är bebodda av släktingar till Astrid.
 
Tack farmor och farfar för en rolig och lyckad dag!
 
 
 
 
 

Lite av varje...

Nu har jag försökt att blogga från blogg.se's app, efter tredje försöket ger jag upp och appen är raderad från min mobil.....funkade skitdåligt, vill säga inte alls....
 
I lördags var det i alla fall vår 5åriga bröllopsdag. Snällaste s och j erbjöd sig att ha liten a på besök en stund på kvällen så att vi kunde gå ut och äta. Vi var på brasseriet och åt supergoda bbqribs, vitlöksbröd till förrätt och så en liten efterrätt oxå!
Söndag fm var det dax att handla lite igen och på em kom fam S på besök. Vi hade en lugn och skön kväll hemma med lite grillning.
På måndagen åkte vi allihopa tillsammans till djurparken. Vi fick bra utdelning på de djur vi inte brukar se så mycket av. Vi såg lejonen nära när vi åkte safari linbanan och tigrarna låg nära publiken så att de syntes bra. På delfinshowen var de två nya delfinbebisarna med för första gången! Så söta! Nu var även lagunen öppen igen (den har varit stängd för att det små delfinerna skulle få lite lugn och ro) vi stog där inne en stund och tittade på när de små delfinerna simmade runt. Vi hade även turen att komma ner till kolosseum precis när elefanterna badade och ducshade. Vi hann oxå krama Bamse och Lille Skutt tre gånger !!!
 
Badande elefanter...
 
tiger
 
två små och två stora delfiner
 
kram till Lille skutt
 
I tisdags började vi dagen med ett besök på style station och en välbehövlig klippning för mig och a. a var jätteduktig, satt stilla och gjorde precis som c bad henne göra :-)
Nyklippt tjej poserar :-)
 
Efter lunch packade vi in oss och åkte till Ingatorp där vi ihop med en miljard myggor nu befinner oss!!
(den här gången blev det visst bara mobilbilder, det får ni stå ut med:-) )
 
 
 
 
 

RSS 2.0