Astrid Lindgrens värld

Farmor och farfar ville väldigt gärna ta med oss till Astrid Lindgrens värld under den tiden vi skulle vara i Ingatorp under semestern. Så vi slog till direkt och åkte dit på onsdagen eftersom de lovades uppehållsväder.
Oj oj, vad mycket folk det var.....a tyckte bitvis att det var lite jobbigt med alla barn men annars hade hon väldigt roligt hela dagen, och vi med för den delen.
 
Ut och in i det små husen i Bullerbyn, den lilla staden och Kajsa Kavats gata.
 
 
A på Lilla Gubben, ganska högt upp....
 
 
Pippi är ute och åker på Hoppetossa...
 
Mattisborgen, a och jag vinkar i det lilla fönstret till vänster
 
Teater på Junibacken, Abbes pappa (minns ej vad han heter), Abbe, Madicken och Lisabeth.
 
a leker vid Nils Karlsson Pysslings hus
 
Pappa M vann den lilla grisen på lotteri och var jättenöjd, då slog farfar till och vann första pris på lotteriet, den stora grisen. a var hemskt nöjd :-)
 
a tyckte att det var jättekul med all musik som spelades och alla teatrar överallt. Så fort hon hörde musik någonstans ville hon dit och kolla vad det var!
 
Vi avlsutade dagen med att åka till Näs, gården där Astrid Lindgren växte upp. Det låg jättenära Astrid Lindgrens värld. I min värld låg det någonstans på landet men det låg mitt i Vimmerby....I och för sig var det landet när hon växte upp där. Vi gick bara en kort runda där eftersom vi var trötta efter en lång rolig dag med bra väder.
 
 
 
Familjen bodde först i det röda huset och senare i det gula. Det röda huset hade Astrid själv återställt så som hon mindes det som barn. Båda husen ägs och är bebodda av släktingar till Astrid.
 
Tack farmor och farfar för en rolig och lyckad dag!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0