Högby Fyr och Källa Glassbar

På onsdag kvällen tog vi bilen bara en liten bit och tog en lite senare kvällspromenad vig Högby Fyr. Väldigt vackert, och vilket hus! VILL HA!! Där bor tydligen en konstnär som målar akvarell och olja men har var typ 85 år så efter honom kan väl jag få ta över huset!?? Så vackert stenhus och som bonus en fyr precis som granne och så hav, hav, hav....
 
 
 
Ut dit gick en smal remsa mark med vatten runtom och en smal liten väg.
 
På torsdagen hade väderfolket rätt och dagen bjöd på regn. En liten stund på fm var det uppehåll annars regn hela dagen. Vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på, vi satte oss i bilen utan mål och kände att nu var vi nog rätt mätta på att skuffa runt i bilen och vi hade sett det vi tänkte oss av norra Öland. Det blev till slut lunch på restaurang kalk i Löttorp, goda burgare. Efter en stunds lek i stugan åkte vi till Källa Glassbar som låg jättenära där vi bodde.Konceptet var som Smultronstället och det gillades stark av a och jag tror av pappa lika mycket .-)
 
rolig meny att bläddra i...
 
a beställde tillslut Källamusen, två kulor glass, en jordgubb och en päron
 
fin glass måste beundras lite först
 
tjoho!
 
Regnet höll i sig och på natten blåste det och regnade det så mycket så vi vaknade och undrade om vår lilla stuga skulle hålla ihop.
På kvällen bestämde vi oss i alla fall för att lämna stugan och Öland på fredag morgonen. Vi packade in oss i bilen, städade stugan och åkte till Kosta. Där handlade vi lite kläder och åt lunch och några muminkoppar slank med så klart och så åkte vi till farmor och farfar i Ingatorp. Vi häslade på där och sov en natt innan vi åkte hem på lördagen mitt på dagen.
Söndagen blev riktigt fin och tvättmaskinen jobbade hårt och jag jobbade hårt i våra trädgårdsland och fixade med våra blommor.
Så hade två av mina semesterveckor gått, fortfarande ingen riktig sommarvärme....
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0