Härlig helg med mors dag!

I fredags fick det bli fsk igen för a, S & J var snälla och hämtade henne så hon inte behövde ha så lång dag när hon varit hemma. Fredagen bjöd på kanonvarmt väder, sol hela dagen. När vi kom hem satte vi oss på poolkanten och plaskade med fötterna, det tyckte a var skönt efter att vi åkt hem i den kokvarma bilen :-)
På kvällen tog vi en grillning och sen blev det ett varv med gräsklipparen.


a och A med varsin gräsklippare ...

På lördag fm packade vi in oss i bilen och drog till mormor och morfar på landet. Där blev det en massa rolig lek och pappa M och morfar tvättade och polerade båten. Vi var nere vid sjön några varv oxå, där var en del andra djupdalsbor med och a och morfar fick sedan åka fyrhjuling hem till huset.


både spännande och lite läskigt...

Senare på kvällen kom en bonde med traktor och hjälpte oss att sjösätta båten.







så där ja, lyckad och smidig sjösättning av Humlan!

Sen blev det en sen middag för oss och en sen kväll för a. Å så blev det ju eurovision oxå så klart, så himla kul att sverige vann !!

På söndagen vaknade vi upp till en solig mors dag. Det blev en utflykt med båten.


a väntar på att morfar ska komma in med båten till bryggan


så bar det iväg, flytväst på och sommarben med blåmärken och skrubbsår....

Vi åkte ut till Djursö där vi gick iland. Vi hade med oss lite lunchmackor och bullar.


mysigt att sitta på en bergshäll på en ö i solen och äta!

Fin utdelning fick vi oxå, vi såg en havsörn direkt när vi hoppat iland och efter en liten stund kom en till. Försökte fota dem men det blev en härligt blå himmel med en liten prick på....vid tillfällen som dessa önskar man sig ännu mer ett teleobjektiv....

Sen lekte vi på ön, kasta sten i vattnet tyckte a var väldigt kul och där stog hon länge. Sen plockade vi lite snäckor, tryckte på blåstång så det sa puff, plaskade med fötterna och kollade på räkor. Så härligt!


tränar kastarmen...

Efter några timmar på ön åkte vi en till bit med båten och stannade för att fiska strömming, det är ju kul eftersom det blir många napp :-) Jag fick en abborre oxå men den släppte vi i eftersom det bara blev en. a var med och fiskade en stund, sen gick hon in i båten och ritade.
Väl iland igen och hemma i huset blev det god grillning med ett glas rött och tårta till efterrätt som avslutning på mors dag. Jag fick även ett paket från min söta dotter och hennes snälla pappa, en mysig och snygg kofta.
Sen var det dags att packa in oss i bilen och åka hem. a somnade efter hundra meter ungefär....så när vi kom hem hit bar vi in henne till sängen och satte på nattblöjan och kramades lite å så somnade hon om.
Jag körde turbo här inne, packade upp all packning och plockade undan. Tvättade av några fönster på utsidan och satte tillbaka blommorna efter att M slipat och målat dem.
Denna vecka väller över i kalendern av allt som ska göras så vi får försöka vara så effektiva som möjligt!
Idag fick M och a åka till city gross och handla och jag fick dammsuga, moppa och tvätta toaletter under tiden.
Imorgon och på onsdag kväll ska jag vara borta, på torsdag är det sommaravslutning på a's förskola, och på fredag är vi lediga då det är planeringsdags på a´s förskola. Förmodligen kommer farmor och farfar på besök oxå. Lördagen är jag bokad på både hår och nagelfix...pust...
Det är mycket som ska fixas under veckan, avslutningskläder, frökenpresenter, kort osv....
Vi får försöka vara strukturerade .-)


Det är nu....

...det är som vackrast på hela året tycker jag! Störskuren och åskan som kom i tisdagsmorse satte fart på grönskan och det växer så det knakar ute!



Å vilka härliga sommardagar, varmt, sol och ljumma kvällar! I love it, passa på att njuta!
Tyvärr har vi ju haft lite vab i det härliga vädret men det blev inte någon hög feber, lite feber och snor inget större fel på humöret. Nu är hon på g igen hoppas vi så det blir fsk imorgon igen!

Hoppas på landet den här helgen istället ....


Åska + feber

Idag hade jag öppning så det var ju upp tidigt som gällde ....trött efter ytterligare en dålig natt för a... Precis efter att klockan ringt hörde jag några små droppar på fönsterbläcket ....sen brakade det loss, årets första åskväder! Mysigt ! Mycket muller och flera blixtar och en rejäl störtskur (tre steg till bilen men ändå dyngsur)
Lilla a vaknade innan jag åkte imorse , varm ... 38 graders feber :( suck....som jag misstänkte igår ...m fick vara hemma fm eftersom jag hade tre utvecklingssamtal inbokade. Så jag åkte hem strax efter tolv och bytte av m som fick åka till jobbet. Jag och a tog en eftermiddagsvila på soffan. Hon har velat gå ut hela dagen så nu på kvällen gick vi ut en sväng i trädgården när det inte längre var gassande sol, vilket det blev på em efter att åskmolnen dragit bort. Vilken skön kväll, som en riktig sommarkväll! Underbart att gå ute i trädgården och vattna och plocka lite med blommor och odlingar! Nu när det varit lite värme har det börjat ta fart och växa inne i växthuset !
Efter att a somnade ikväll blev det lite jobb vid datorn för mig.
Imorgon blir det jag som får vara hemma med den lilla sjuklingen, hoppas det inte måste bli så mycket sjukt den här gången utan att det vänder snart ...En hel månad utan vab är visst för mycket begärt för vår familj :(

Det blev inte ...

....någon tur till landet igår ...
Istället blev det en vända till city gross för mig och a för det ekade tomt i kylen och resten av dagen trädgårds häng i det underbara vädret ! Äntligen lite värme !
I måndags var vi ju förresten på Ikea igen och bytte hurtsen som vi köpt i fel färg och så köpte vi någon typ av sideboard som vi nu har inne på toan på övervåningen ! Ut med skötbordet alltså, det har vi ju knappt använt sen vi flyttade hit ... Resultatet blev riktigt bra faktiskt !
Snällaste s och j var här hemma med a så hon slapp åka till Ikea en vardagkväll !
Idag har det varit riktigt varmt å man kan säga att det syns att jag hade linne med brottar skärning i ryggen .... I alla fall insåg jag oxå att vi akut måste köpa sommarskor till a! Så efter jobb och utvecklingssamtal på a's fsk blev det en tur till hageby och vi köpte två par sommarskor till lilltjejen ..ett par klassiska vita kavat sandaler och ett par rosa skor som är som ett slags mellanting mellan sandal och gympasko.
Idag blev a hämtad av mormor och morfar på fsk så slapp hon ha extra lång dag när vi var på samtal, tack snälla ni! De hade varit vid färgargården och fikat :)
Ikväll blir det inget gjort, får helt enkelt ligga bredvid a som inte kan komma till ro och sova ordentligt :( snurrar och gnyr och vaknar hela tiden , tyvärr var även natten till idag även sådan och vi kom väl till ro ordentligt vid två tiden någon gång ...zzzzz.... Vet inte vad som är på g, hon har blivit snorig och nyst en massa idag men varit på bra humör på fsk i alla fall ...kanske ont i halsen, eller öronen , vet inte , synd om henne i alla fall . Vi får väl se om det blir fsk imorgon eller om hon blir sjuk ....

Mor och dottermatchning!

Hallå i vårsolen!
Ja det är i alla fall soligt men ingen värme att tala om direkt....
3 dagars arbetsvecka, helt ok tycker jag! Mån-ons jobb och fsk som vanligt å sen helg :-)


Mor och dottermatchning, härligt vårgröna byxor och vita converse :-)


Vi håller oss på hemmaplan denna kristi himmelsfärdshelg för att jobba med projekt måla fönster. Pappa M målar och målar och a och jag leker....
I torsdags åkte a och jag en sväng till blomsterlandet i alla fall och köpte lite hortensia och några daggkåpor till ett land vid poolen där det bara var jord, det är för trist med bara jord...mera blommor...men det är väldigt vad det är dyrt må jag säga....

I fredags kom a's kompis s från fsk och hennes mamma hit och lekte. Det är första gången vi har en kompis från fsk hemma på lek. De hade jättekul och busade en massa, det blev en kort stund för det var snart dags för lunch och tröttheten satte sig på humöret hos min lilla tjej och det blev lite tårar men det första hon frågade i morse var om vi kunde åka till s's rum och leka så de hade nog kul i alla fall!

På em åkte vi och hämtade min syster och grabbarna och sen kom C hit när han jobbat klart, vi hade en trevlig kväll med lite grillning! Gott kött från Britta och Lennarts och så hade jag bakat cheesecake cupcakes med rabarber till efterrätt, mums! a tycker väldigt mycket om att leka med sina kusiner oxå!

Idag var det dags för min lilla tjej att gå på konsert i flygeln med sin faster. Spännande och roligt! Det var barn som sjöng sånger från barnkammarboken och så var det Amy Diamond och Nasim al fakir(från bolibompa).
a hade sjungit och dansat men här hemma får vi minsann inte veta något - jag vill inte berätta , får man till svar när man frågar :-) Tack snälla faster S som bjöd vår lilla tjej på en härlig upplevelse !
Medans a roade sig passade jag på att jobba effektivt när hon var borta, många utvecklingssamtal comig up nästa vecka....pust...

Fram till igår var det städat och fint och riktig ordning här hemma för en gång skull men efter att pappa M har farit runt och slipat och skrapat fönster och flyttat på grejer är det nu riktigt stökigt igen....för att inte nämna allt slipdamm ÖVERALLT! Suck....vi får väl städa igen när projektet är slutfört men det är nog en bit kvar....

Vi får se vad morgondagen bär med sig, är lite sugen på en sväng till landet, har lite hemlängtan :-)

Nu ska jag ut och vattna i alla fall ....


Lååång och sen vecka ....

Så var det dags för en vanlig femdagars vecka igen....pust.... Började med att jag fick börja lite tidigare i måndags ....i tisdags slutade jag i alla fall tidigt och à och jag hade en hemmakväll när m jobbade över, han ramlade in någon gång efter att vi somnat..... I onsdags stängde vi kl ett på min fsk för att vi i personalen skulle till en föreläsning i Motala. Det handlade om experiment och naturvetenskap och det är alltid kul med idéer och inspiration ! Men det blev ju kväller innan jag var hemma igen såklart ....dessutom stängde de kvart över två på a's förskola så det blev lite pussel att få ihop dagen, m fick hämta henne och köra hem henne och så kom morfar direkt från ett annat ärende och mötte upp här hemma. Sen lekte de tills pappa m kom hem igen. Tack snälla morfar för hjälpen ! Så i torsdags var det handledning och personalmöte för mig, kväller igen....snälla faster s och j hämtade a på förskolan, tack tack! Å så äntligen fredag då, med stängning för mig, kväller igen ;) Jag har varit trött hela veckan så jag kände mig rätt mosig när jag äntligen kom hem i fredags ....a har oxå varit trött och sovit mån-tors på fsk, det hade hon ju nästan slutat med....men är hon trött får hon gärna sova, bara hennes dagar blir bra så får väl läggningen ta lite längre stund i så fall. I lördags vaknade vi till regn och bestämde oss för en tur till Ikea . Där var ju givetvis massor med folk men det gick bra, till och med köttbulle lunch fick vi till, à gillade och åt alla fem köttbullarna och en vaniljglass ;) tyvärr gjorde vi det klassiska Ikea misstaget och fick med oss en lådhurts i fel färg med oss hem och tyvärr inga lampor denna dag heller, trots besök i två intill liggande butiker oxå .....hur svårt kan det vara med lampor egentligen ?... På vägen hem lurade jag ut min familj till en liten inredningsbutik på landet utanför Linköping, hantverksgården, där var det mysigt men min man satte stopp för flera ljuslyktor ;) I dag var det dax för städdag på a's förskola. Jag städade och man och dotter fick ta city gross vändan. Sen har det varit trädgård för hela slanten eftersom denna dag har bjudit på strålande väder! Nu väntar en ny vecka, bara tre dagars jobb !!! Hoppas hinna en vända till Ikea igen under veckan för att fixa vårt lilla misstag ....

Ett hav av vitsippor...

Långhelgen avslutade vi som sagt med en grillning! Vi fick lite oplanerat grillsällskap när S & J kom hit och grillade med oss. Vi åt utomhus för första gången i år!
Att jobba tredagars vecka kändes ju helt ok! I fredags hade jag desstuom kort dag som jag satt här hemma och jobbade vid datorn med schema och rutinpärm.
Under förra helgen och denna helg har vi hunnit med en hel del ute tycker jag, alla land är nu genomrensade en gång och vi har odlat morötter, sockärtor, sallad, lök och potatis. Till valborg gjorde vi ju även årets första rabarberpaj.
Igår var farmor och farfar här på besök över dagen. Det var kul och a lekte och lekte och lekte med dem :-) Med dem kom oxå några tomatplantor och en gurkplanta som idag planterats ut i växthuset. De har fått fiberduk på sig så jag hoppas att de inte kommer tycka att det är för kallt....
En kväll i veckan gick jag även premiärpromenaden med gräsklipparen!
Nu är det verkligen vår, så härligt och så vackert! Jag tycker verkligen om den här skira ljusa grönskan som finns överallt nu! Det luktar vår nu oxå när det börjat att blomma lite smått...

I morse åkte vi vändan till City gross men idag åkte vi allihop och efter handlingen gick vi en promenad i ekbackarna, ett naturreservat som ligger precis bredvid.
Otroligt mycket vitsippor!!!






som ett hav av vitt vitt vitt, vitsippor överallt...


a kunde inte låta bli att plocka några..(jag vet, man får inte plocka saker i naturreservat)




en gammal ådrig ek



tjoho...

A tyckte det var jättekul att springa fram och tillbaka, plocka blommor, klättra i höga berg och på gamla knotiga grenar!


vi hittade en koja, a sitter på en gren inne i kojan och filosoferar lite...


ett blommande körsbärsträd från svunna tider....


vårskriket !!!


ett beslag av något slag som någon lämnat kvar...

Jag gillar ju att fota, på den lilla stund vi var där hann det bli 87 bilder...hihi...
Under em idag har vi varit ute i trädgården, a har lekt med grannpojken och provat hans cykel, liten cykel med stödhjul, det gick bättre än jag trodde så nu får vi nog låna hem den som e och s haft..., S och kaninen har varit här och hoppat lite, mormor och morfar har varit här och fikat lite, tvättat och grillat....Nu när a och jag läste bok gick M ut för att tvätta bilarna. En innehållsrik söndag!

Imorgon blir det jobb och fsk och nästa vecka är minst sagt innehållsrik när man tittar i almanackan...Många långa dagar och kvällar bokade...Det är bara att hugga i :-)


Festlig långhelg

Å vad härligt med långhelg!
Fredagkväll spenderades hemma, trötta och med fixande av paket :-)






Ett paket som krävde viss förberedelse....någon som känner igen det....????
På lördagen skulle vi nämligen till Jkpg för att fira en av M's kompisars 40-års dag. Vi hade gått ihop ett gäng så detta paket var från flera personer.
Idén är från sällskapsresan och i knäckebrödspaketet finns 240 st endollarsedlar eftersom festobjektet stundar en resa till New York :-)

Så lördag morgon hoppar vi in i bilen alla tre och åker till mamma och pappa på landet. Där lämnar vi a för de skulle vara barnvakt när vi drog på fest :-) Sen tillbaka hem för att fixa oss det sista och sen in i bilen mot Jkpg och party! För de övriga gästerna började festen på en gokartbana men vi hade redan innan insett att vi aldrig skulle hinna dit i tid så vi droppade in och hann precis se finalerna köras. Turligt nog vann dagens festobjekt! Sen åkte vi hem till deras hus och där bjöds på mat och trevligt umgänge!


Jubilaren öppnar paket...

Vi hade valt att åka hem på natten så M drog nitlotten och fick vara nykter men han hade kul ändå tror jag....Vi rullade in på vår uppfart vid ett tiden och somnade som stockar....sovmorgon till 9 på söndagen, skönt!
Vi rivstartade söndagen med att dammsuga och städa huset innan vi åkte ut till landet för att hämta a och äta lunch. Det hade gått superbra för a att sova hos mormor och morfar och de hade gjort massa roliga grejer. Skönt att det fungerade så bra för henne att sova borta! Tack för att ni tog hand om mitt lilla bustroll! :-)
Efter lunchen åkte vi allihop till min bror för att fira hans två döttrar (a's kusiner alltså).
Där blev det lite fika ute i det härliga vårvädret!


mmm, mysigt med fika i solen

Igår, måndag, var vi lediga alla tre. Även denna dag, valborgsmässoafton bjöd på härligt väder. Jag fick börja morgonen med en mycket nödvändig tur till city gross, sen var vi ute i trädgården och fixade. Vid fyra tiden åkte vi ut till A & K i Näkna för att fira valborg tillsammans. Vi grillade och hade det lugnt och trevligt. a tyckte det var väldigt spännande med de två hundarna som ju oxå bor där! I början var de lite läskiga men när de känt på varandra lite gick det riktigt bra. a var ute en lång stund och kastade boll med den ena av hundarna, det var riktigt kul. Eftersom denna helg varit helt fullbokad valde vi att åka hem och sova även denna gång. Nu blev det min tur att köra...


öppnar lotter med pappa...


brasan...

a tyckte det var jättemysigt med den stora brasan och så var det några fyrverkerier oxå .-)
Jag tror det var den varmaste valborg jag minns, ingen av oss frös...vindstilla och lugnt var det oxå.

Idag är det helt underbart väder så det är heldag ute i trädgården som gäller! Hela fm har vi varit ute och rensat och fixat, cyklat och grävt. Nu vilar a men sen är det ut igen!!!

När det är så här härligt är det underbart med vår å så skönt att ha hus och inte känna sig instängd i en lägenhet!
Vi avslutar nog denna långhelg med en grillning ikväll!!


RSS 2.0