Hemma igen

Annandag jul 26 dec och dags att åka hem igen. Medan jag och mamma och pappa packade och städade stugan var a på sista skidskoletimmen. Stolt a fick diplom med sig hem. Tänk att hon lärt sig så mycket på tre skidskoletillfällen på 1 timme per gång. Till och med åkte hon knappliften själv! Två stolta föräldrar, även om hon så klart har mer kvar att lära med att svänga och bromsa osv men det gick ändå över förväntan bra! Även s och e har lärt sig massor på skidskolan och de kunde inte fått en bättre julklapp av sim mormor och morfar alla tre än just skidskolan! Tack snälla! De andra två kusinerna ville inte vara med skidskola men har ändå åkt skidor, den ena backen och den andra på längden.
 
 
a i backen med skidskolefröken
 
 
sista avslutningssamlingen med skidskolan.
 
När a och m kom tillbaka till huset packade vi in allt i bilen och började den långa resan hemåt. Något segare hemresa eftersom vi inte startade förrän vid 11,30 tiden så det blev mörkt på slutet. Men allt givk bra och vi kom hem ordentligt. Stannade till i Falun och åt på Mc D. a var duktig även på hemresan i bilen och vi tackar familjen L för lånet av den bärbara dvdspelaren!
 
Tusen tusen tack till mamma och pappa som bjöd oss på denna lyckade resa! Vi hade kul och trevligt och vi fick en jul med snö och a har haft så kul i snön och skidbacken!!
 
Nu är vi hemma igen och hela fredagen packade vi upp och vi tvättar och tvättar. I går em fick vi ett kort besök av M och J, alltid välkomna, kul att kunna ses i alla fall en timme eftersom de annars bor i USA.
Idag har jag släpat mig runt min lilla joggingrunda. 26 dagar sen sist.....förkylda mörka decmber har satt sina spår.....segt och tungt i benen.
Nu har vi fått besök av farmor och farfar och vi ska snart ha lite minijul igen....

Juldagen 25 dec

Juldagen och jubilaren fyller 60 år idag!! Grattis grattis till mamma!!
 
Skidskola och skidåkning igen. Helt otroligt vad mycket a har lärt sig på så kort tid!  Efter skidkoletimmen övade vi lite själva i backen innan vi åkte ner till receptionen för att åka hundspann!
 
 

 
Det var mysigt! 10 st siberian husky drog mig, m och a i en släde på en 2,5 km tur. Så mysigt.!!Tur att det fortfarande fanns så pass med snö så att vi kunde åka.
 

Hundarna är på g och vill springa!!
Efter hundspanns turen blev det lunch och sen tillbaka till backen en liten stund. Sen duschade vi och bytte om och fikade med tårta och sång allihopa i vår stuga.
På kvällen åkte vi till Fryksås värdshus och åt middag. Mycket god mat och trevlig ställe! Tack snälla pappa/morfar som bjöd på kalaset!
 
 
 

Julafton

Julafton bjöd på sämre väder! Plusgrader, regn och dimma. Men skam den som ger sig, är man i fjällen var tionde år är det ju bäst att passa på att åka skidor!
Det var ingen skidskola på julafton så vi fick öva själva.
 
 
 
Vi var i skidbacken hela fm och sen gick vi till stugan och tog det lugnt innan vi möttes upp allihopa i den andra stugan för att fira julafton tillsammans.
Och tomten hittade oss även här, och här kom han med häst och släde. Vi såg genom fönstret när han kom längs med vägen och hästen hade klocka runt halsen så man hörde hur det klingade. Så mysigt!!
 
 
 
Jultomten kom in och delade ut klappar till alla snälla barnen. Tyvärr var det ju väldigt halt ute i regnet så stackars tomten hade halkat och slagit sig på näsan....
 
 
Glad a, tar emot klappar från tomten
 
 
Mysig julafton med fina klappar och god julmat som mamma fixat det mesta av!
 
Trötta gick vi hem till vår stuga och la oss,  dax för skidåkning imorgon igen!!
 
 
 
 
 
 
 

23 december

Vi åkte hela söndagen i bilen upp till Orsa. Ända framme vid Orsa fanns fortfarande ingen snö och var några plusgrader och regn....Hur skulle detta bli?? a var jätteduktig i bilen hela vägen och jag gasade på hela vägen. Vi var uppe vid receptionen vid två och hämtade ut våra nycklar. Jag, a och m tillsammans med mamma och pappa bodde i en stuga och min bror med familj ihop med min syster med familj i en stuga.
 
 
Här bodde vi och så här såg det ut när vi vaknade på måndagen den 23 dec! Nästan en dec nysnö hade fallit under natten!
 
a var bokad ihop med sin kusin s på skidskola som startade på måndagmorgonen kl 9,30.
 
 
Deras grupp hette tigrarna och a var jätteduktig och lärde sig massor redan efter första dagen. Skidskolan höll på en timme. Medan a var i skidskolan passade m och jag på att åka i backen. Något ringrostigt.....10 år sen jag åkte slalom sist....De första två åken kändes det verkligen osäkert men sen lossnade det och det var kul att köra igen! M och jag hade hyrt skidor till oss och a hade fått låna av en kompis hemma.
 
 
Jag uppe på toppen! Härlig utsikt! Denna första dag i backen blev verkligen kanon, blå himmel och sol och runt nollan. Det var första dagen på slalomsäsongen i Grönklitt och vi var ju där tidigt eftersom skidskolan startade samma tid som liftarna öppnade. Helt orörd manchesterbacke!
 
Fram på eftermiddagen hade även kusin e kört sin första skidskola (hans grupp var på em) och han och c kom med upp i backen.
 
 
Dagen lider mot sitt slut och bjuder på en fin solnedgång!
 
 
 

Fjärde advent

Fjärde advent packade vi bilen full och starx efter åtta började vår resa norrut mot Orsa Grönklitt där vi skulle fira jul och födelsedag med min familj i dagarna fyra!
 
 
(nån mer än jag som får den här konstiga vänstercentreringen på bilderna så att inte hela bilden syns???)
 

Advent, advent, advent...

Helgen efter fredagens lucia var fullproppad.
På lördagmorgonen åkte jag till c och fixade mina naglar och sen var vi bjunda till s och j på glöggmys så där spenderades eftermiddagen. Gott och trevligt.
Söndag och tredje advent släpade vis oss runt på ingelsta på fm och köpte några julklappar och sen hem för lunch. På em var a bjuden på kalas på busfabriken. Det hade hon verkligen sett fram emot! Medans a och m var där passade jag på att fixa lite hemma, slå in julklappar och lite pyssel. a hade kul på kalaset förutom en vurpa då hon slog i knät så nu har hon ett stort blåmärke, förstår att det gjorde ont :-/
 
 
Adventsfotografering enl tradition så klart! 3 ljus.....
 
Nu har vi , a och jag , checkat ut för i år.....dock två dagar tidigare än planerat. Jag är så snorig och inte pigg, så igår onsdag och idag torsdag blir sjukdagar för mig. Imorgon var det planerat att vi skulle ta ledigt. a får vara hemma hos mig, hon träffar ju mina baciller ändå men vi kanske slipper få hem en ny från fsk om hon inte går dit....Igår var hon så snäll och duktig, det blev mest film och tv och så lekte hon lite själv och hämtade vatten til mig och pysslade om mig ! Idag orkar jag ialla fall sitta upp och har lyckats få fart på både tvätt och diskmaskin!
 
Vi planerar att komma tillbaka till jobb och fsk den 8 januari 2014!!
 

Julkort 2013

Här kommer årets julkort! Jag tror att de har landat i er brevlåda men ni som tror att ni kommer få ett får väl blunda....och ni som inte fick nåt får vara extra snälla nästa år och titta extra noga här :-)
 
 
 

Lucia!

Vintern försvann snabbt, regnade bort en dag och nu är allt borta och här råder plusgrader ....
Lucia veckan svischade förbi i snabb takt! Jag dras med någon trist förkylning igen , så less på att det inte känns bra men med tanke på vilket skick barnen på jobbet är i är det ju inte så konstigt kanske.... Tisdag kväll var m borta och a och fick vara hemma själva. På torsdagen var det sista simskolan på terminen och efter det direkt hem och byta om och åka till Texas Longhorn för kvällsmat och firande av faster s som hade födelsedag. Fredagen började tidigt för mig med luciamorgon på jobbet och a var ledig med farmor som stannat kvar från torsdagkvällen. På em skjutsade jag a till fsk och sen var det luciafirande där. Inte så kallt på termometern som förra året men ändå ruggigt ....

A är pepparkakan med det långa håret :) 
Sen skulle m ut och äta med jobbet på kvällen och a och jag fick ha eget fredagsmys. 
 
Så där såg fröken presenterna ut till a's fsk personal. Pust vilken vecka... Skönt med den tredje advents helgen !!


Fotoutmaning vänner emellan - utanför

Dax igen! Fotoutmaning hos Edith och jag, denna gång på temat utanför. Idag är var det ju lockande att göra nåt typ utanför mitt fönster, där snön yr....Men nä, jag kände att jag ville göra nåt annat, think outside the box....Ja och precis så fick det bli - outside the box...
 
 
 
Ljusboxen fick stå modell igen. Julinstallationen i boxen med hyacinter och här med en hyacint utanför!
 
 
 
 
 
 

Så kom den, vintern....

Ja nu blev det vinter! Den utlovade stormen Sven störde inte oss alltför mycket här.
 
I torsdags när a och jag kom till simskolan var simfröken sjuk så vi fick simma själva på vår simtid, ja ja det gick ju det med. a var duktig och visade mig att hon kunde hoppa från kanten. a och jag har klarat oss bra i vår ensamhet, vi har myst och tittat på och lyssnat på adventskalendrarna på kvällarna. På torsdag kvällen kom en familj som ska prova a's gamla bilstol och se om den passar dem...vi får väl se. Sent på fredagkvällen kom M hem från en blåsig guppig flygresa. I lördags blev det fix hemma, jag åkte till mirum och köpte lite mer julblommor och lite annat... glömde hälften av det jag skulle göra men men...julkorten är nästan klara och det börjar bli julmysigt här hemma. På em var vi på kalas hos en fsk kompis till a. Det första vi såg var barnet som dagen innan innan kräktes på fsk....jag blir galen, varför kan inte folk stanna hemma 48 timmar ????? Jag blir så trött...nu är det bara att vänta och se...:( Medan vi var på kalas fick m dammsuga i alla fall. Idag har m och a handlat mat och jag har fixat de sista julklapparna så nu är jag klar med det ialla fall. Idag har snön fallit och fallit och fallit så nu är m ute och skottar...
Vi har bakat pepparkakshus och pepparkakor och lyssnat på julmusik så nu har vi fått julstämning i vårt hus!
Vi har varit ute och busat i snön och a har åkt skidor runt huset.
 
 
Vår fina gran!
 
 
Hyacinter i hink i hallen, en underbar doft möter mig i när jag kliver innan för dörren.
 
 
En ny installation i ljusboxen....
 
 
The house
 
 
Adventsljusstake på trappan
 
 
stjärnor på trappan, en med ljus
 
 
Minigranarna utanför har fått både pynt och snö
 
 Tjoho snö!!
 
Adventsfotografering, 2:a advent !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

December & 1 : advent

Japp, nu har vi tagit oss igenom November och ut i December....men man kan ju undra när man tittar ut...idag bjöds vi på 8 plusgrader och regn......ikväll har dock temperaturen fallit och det pratas om snö till fredag här i öst...
I tisdags hade vi 1:a jour på a's fsk och givtevis blev vi inringda....jag tror att vi har "sluppit" 2 ggr av alla våra jour tillfällen sen a började på fsk i jan 2011....ja ja, det blev en kortare dag än beräknat där så a fick följa med till mitt jobb så att jag kunde avsluta min arbetsdag där.
I torsdags var jag på skyddsombudsutbildning hela dagen och m åkte till essen. Faster s hämtade a och åkte på simskola, tack tack. På fredag morgonen lämnade jag a hos min mamma och pappa istället för på fsk så fick hon följa med dem ut till landet. När jag jobbat klart på fredagen åkte även jag ut. På lördagen gick jag och pappa på granjakt och vi hittade en riktigt snygg gran i år!!! Jag brukar iofs bli nöjd, den fulaste granen vi haft var när det redan till 1:a advent låg massor med snö och vi var tvungna att köpa en....Jag högg även 4 små granar som står i krukorna utanför köksfönstret men jag har inte hunnit dekorera dem än....bilder får komma lite senare. I alla fall hade jag lilla toyotan full med fem granar när a och jag åkte hemår på lördag em. M kom hem på em och jag passade på att sticka ut på joggingtur så fort han kom för att hinna innan mörkret. Det var då två och en halv vecka sen jag sprang senast pga av envist snor och ont i halsen typ varannan dag...Det kändes riktigt skönt i alla fall. Sen blev det grillkväll då jag passat på att köpa gott kött på anderssons när jag passerade söderköping. Söndag blev handling, tvätt städ och plugg. Jag passade även på att ta en massage och solning hos s och j och a passade på att leka med s. Sen firade vi första advent, tände ljus och tittade på julkalendern på tv.
I måndags jobbade jag em hemma och gjorde scheman till våren och sen skrev jag prov igen men kände mig lite osäker och fick nöja mig med ett C i betyg denna gång....ja ja bara att ta nya tag jag har ju två block kvar på kursen. När jag kom hem från mitt prov åkte m tillbaka till jobbet och kom hem vid halv två tiden på natten....En joggingtur klämdes in emellan nånstans oxå...
Nu har mannen åkt igen, denna gång till ungern. Imorse åkte de, vid fem nån gång.....ostörd sömn är en bristvara i detta hus kan man säga....:/
Insåg i måndags att det bara är tre veckor till jul och lucia nästa vecka.....hjälp.....jag har ju så mycket juligt och pyssligt jag vill hinna mellan jobb och kurser och läsande....
 
 
Adventsfotografering enligt tradition....1:a ljuset
 

RSS 2.0