Ett syrén regn...

Den här tiden är ju så underbart vacker....inte minst syrénerna som blommar och doftar förfullt nu....
Efter dessa dagar på jobbet behöver jag rensa huvet och försöka fylla på med positivt så ikväll blev det en lekstund med kameran och makroobjektivet vid syrén busken....så nu följer ett regn av syrén bilder...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hade ju sällskap av min älskade dotter så klart som inte ville vara sämre utan skulle fota hon med :-)
 
 
 
 
Det kanske blir en proffsfotograf av någon av oss i alla fall :-)
 

En lång vecka ....

Oj oj oj en hel vecka till men denna arbetsvecka kändes lång faktiskt .....
De aktiviteter vi gått på , simskola och dans är nu slut för terminen men veckorna som kommer är fulla av utflykter och sommar fester mm. 
Att jobba på den andra avdelningen på jobbet har nu blivit som jag befarade och ännu värre tror jag ... känns just nu som en hopplös situation som tar en otrolig kraft och gör en helt slut ....på tal om helt slut ... Minns inte om jag talat om svaret på mitt järnprov, det var i alla fall inget bra och nu försöker jag komma ihåg att ta blutsaft varje dag ...
I måndags hade jag en lite annorlunda arbetsdag. Jag och j var på Ikea och toys r' us och köpte grejer till jobbet. Några smågrejer till oss passades på att handlas oxå... När vi ändå var åt det hållet åkte vi även till brunneby och köpte presenter till a's fsk personal till sommarfesten. 
I onsdags var a ledig och fick följa med på utflykt med mormors jobb till palstorps hage . Jag hämtade en nöjd tjej på em som klättrat , klappat kaniner och får, grillat korv och köpt glass. Med hem följde även en brun liten gosekanin. Tack snälla mormor för att hon fick följa med! 
I torsdags hade jag maraton dag på jobbet... Började 6:45 jobbade till 14. Möte mellan 15-18 och så ett möte till mellan 18:30-19:30... Trött... På min lilla håltimme passade jag på att åka ut till Lundby och köpa två amplar med vita millionbells till oss och en fuschiaampel till mamma i mors dags present. Snopet nog så kom mamma och pappa där när jag sprang mellan växthusen i ösregnet så mamma fick sin ampel direkt och tog med den hem ;) a blev hämtad av faster och lekte där hela em. 
Fredagen började med ett sms 6;45 på morgonen ... Det är aldrig bra, det betyder att någon på jobbet är sjuk ... Jag fick äran att jobba över 1, 5 Tim . Som tur var kunde j hämta a och hon fick vara med s och j även denna em. Tack snälla ni för hjälpen! 
Lördag och ledigt äntligen ! Hela huset fullt med folk! Farmor och farfar och s och j och kaninen ;) uppehållsväder så det blev fullt fart med målningen för m och turbo i trädgården för mig. Rensade och klippte gräs och farfar hjälpte till oxå! Kvällen avslutades med god mat från meze. Tack för hjälp och sällskap till a allihop ! 
Idag är det söndag och mors dag. Jag har fått paket på morgonen . A och jag drog till djurparken och m jobbade vidare på huset. Vi såg delfinshow, klappade en kungsboa, kramade Bamse och Skalman , såg dockteater , lekte och såg en massa fler djur innan regnet kom och vi åkte hem. Ett kort besök av mamma och pappa på kvällen oxå. Känner mig väääldans trött och imorgon börjar en ny arbetsvecka ....

Pingst!

Tiden springer och det är så underbart med vår! Nu är vi mitt uppe i pingst helgen som för bara några år sen var en långhelg. Synd att det inte är det tycker jag, det är ju nu det är som vackrast pch det är så kort! Förut var det ju många som firade bröllop denna helg i det vackraste mellan hägg och syrén...
 
I onsdags var det pappas tur att ha Miss-i-nassen och arrangerade det ute vid Tjalvestugan. Mamma och jag hjälpte till att fixa fika till alla gubbar när de hade sprungit färdigt. Det var fint väder med sol och blå himmel men väldans blåsigt och riktigt kyligt. Fika fix hela kvällen och klockan hade hunnit bli 22,45 när jag parkerade bilen här hemma.
 
 
 
Kvällen äldsta deltagare, 94 år, får stå ut med att hyllas med en anonym bild här. Mycket imponerande måste jag säga. Det är tuffa gubbar som träffas varannan onsdag kväll för att springa orientering!
 
 
Så öppning på torsdagen, något segt...Men på jobbet firade vi Förskolans dag ute på gården. Vi hade riktigt härligt väder och barnen fick leta efter en bokstav ute på gården, när de funnit en bokstav fick de byta den mot en låtsas tjuga som de kunde använda i glasskiosken som öppnade en liten stund senare.
 
 
Sen fick alla barnen varsin heliumballong med sitt namn på (ja, jag vet, inte miljövänligt, vi ber så hemskt mycket om ursäkt!) och sen släppte vi ballongerna och såg dem segla iväg högt upp i det blå, långt bort och länge länge såg vi dem. Mycket mysig dag och jag tror att barnen uppskattade det!
 
 
Mannen började på onsdagkvällen inventering på sitt jobb som honom har vi inte sett mycket av förrän idag. Tack snälla faster S som tog hand om a på onsdagkvällen oxå!
a och jag var på terminens sista simskola på torsdag em och hon kom stolt hem med sitt märke, den gröna baddaren.
Idag har det faktist varit uppehåll hela dagen och mannen behövde inte åka in till jobbet utan har målat hus nästan hela dagen.
a och jag har lekt, både ute och inne.
Äntligen har jag hunnit fota lite av den underbara våren i vår trädgård oxå!
Plommonträdet som nästan har blommat över helt....
 
Äppleträden har knoppar...
Snart, snart det är nära att syrénen har slagit ut i full blom.
 
 
 
 
På framsidan har vi dessa mörklila korta små liljor av något slag, knopparna är nästan snyggare än blommorna ...
Farfar, du fick med dig några knölar av denna, hoppas du får blommor på dem!
 
a gillar att gunga, men att ta kort på en gungande unge var inte det enklaste :-)
 
 
och så har jag tagit första skörden av rabarbern äntligen. Det har kunnat göras ett tag men jag har inte hunnit.
Både saft och paj blev det!
 
Ikväll har jag precis tagit bort årets första fästing på min fot...Överväger att vaccinera a oxå mot TBE, både m och jag är vaccinerade....
 
Idag har S och J sprungit göteborgsvarvet, imponerande insats, ni var jätteduktiga!
Ni andra som sprang var givetvis jättebra, tex m & j och l....säkert fler som jag inte har koll på ..
Bra jobbat ialla fall!
 
 

Kristi himmelsveckan

En vecka till svischade förbi och nu är det redan mitten av maj. A ville absolut inte dansa på onsdagen så vi fick åka hem istället ... Torsdag var ju röd dag och ledigt då var vi hemma och fixade och städade ... På kvällen fick a helt plötsligt 40 graders feber ...:( på fredagsmorgonen hade hon 41,1 och det kändes inte bra att åka till jobbet även om m var hemma med henne. M ' s planer med barnvakt och att fixa med huset hela dagen blev ju inte riktigt som det var tänkt... Men när jag kom hem vid fyra kom s och j ändå och j hjälpte till några timmar . Sen hade hon feber på natten till lördagen men sen helt borta ... Mycket konstig bacill , vet inte vad ... Hon har fortfarande beläggning på tungan och har mycket dålig aptit och är ganska trött. Hon fick gå halvdag i måndags i alla fall. 
Nu en vanlig arbetsvecka och m har inventering från och med idag och resten av veckan, även helgen ... Kul ....
hoppas jag hinner fota lite på den härliga våren som nu är i sin bästa tid! 

Sköna maj välkommen!

Nu är det redan maj! Fast vädret varierar fortfarande en del må jag säga....
I måndags var det dax att gå till vårdcentralen för att ta järnprov...Min frisör har skällt på mig att jag borde göra det för mitt hår håller dålig kvalitet sen jag fick a...om jag är trött? Ja, jag är jättetrött men det är ju svårt att veta om jag är tröttare än jag borde, jag har ju inget att jämföra med, livet innan barn var ju ett annat liksom....
a's förskola stängde tidigt oxå men M fick hämta för man vet ju aldrig hur lång tid det tar på vårdcentralen...
När jag var klar passade jag på att inhandla födelsedagspresenter till min brors tjejer som fyllt år.
Sen hem och sen tillbaka till jobbet för ett extra insatt möte med nya ordföranden och personalansvarig.
I tisdags var det valborgsmässoafton! Min favorithögtid! Det är så mysigt tycker jag plus att det liksom lovar om varmare, ljusare och vackrare tider! Valborg bjöd som oftast på kallt väder...brrr...riktigt blåsigt oxå så det var lite oroligt om det skulle kunna bli någon brasa...
Jag slutade tidigt och åkte och hämtade a, vi åkte hem och fixade sallad och potatis sallad och bakade äppelpajer på pinne...
 
Sen åkte vi ut till kompisarna A& K och hundarna a & r. Vi hinner träffas så sällan så det var mysigt. Liten brasa och lotterier och lite fyrverkerier vid hembygdsgården i näkna och så grill och mat tillsammans innan jag körde hem. a tyckte det var kul med hundarna och det gick riktigt bra.
 
Brasa blev det som tur var!
 
 
a vann en låda med penseer på lotteriet!
 
I onsdags var det ju äntligen maj! Första maj bjöd på riktigt fint väder.A hängde ju i kvällen innan och var vaken tills vi åkte hem från Näkna och faktiskt så blev det sovmorgon till 8,30!  Farmor och farfar skulle komma på besök men det blev bara farfar för farmor var så förkyld. a lekte med farfar och det blev lite fixat i trädgården. Sen kom s och j oxå så det blev mera lek och så lite mat med. Under dagen provade jag även att baka maränger för första gången i mitt liv, det blev ganska bra...
 
 
Onsdagen var ju annars lite konstigt, lördag och söndag på samma gång fast det var onsdag...
Jobb igen på torsdagen, 12 timmars dag för mig, öppnade och hade kvällsmöte...något trött när jag kom hem..S hämtade a och de åkte på simskolan. Tack för hjälpen.
På torsdagen hade vi finbesök på jobbet oxå:-) J.G hade med sina små kycklingar...såå söta...jag fick hålla...(men inte barnen för de är så sköra de små liven, barnen fick nöja sig med att klappa lite med pekfingret på huvudet på dem)
 
 
 
Fredagen var en lyxdag i alla fall. Kort dag på jobbet. Hämtade a tidigt så tog vi en liten fika på stan tills det var dax för a's klipptid. a var jätteduktig och ville ha både flätor och glitter när det var klart. Även min lugg fick bli någon cm kortare.
 
 
 
Nyklippt med fina inbakade flätor...Byggnadsställningarna runt vårt hus går ju bara inte att låta bli att klättra på...
 
Sen lämnade jag a på m's jobb precis tills han slutade och åkte tillbaka in mot stan för 1,5 timmes ansiktsbehandling, så skönt!
Denna helg har varit helt bokad, först nagelfix på lördag fm och sen iväg till min bror med familj för att fira hans tjejer.
Idag städdag på a's fsk och sen hem. En jogging tur med s och sen trädgårdsfix hela dagen. Nu är jag trött och mör och har ont i huvet. Snälla s och j har hjälpt till med a och skrapning av hus idag!
a försvann till grannen som kom och frågade om hon ville leka vid 14,30 tiden och sen kom hon inte hem förrän strax efter fem! Stora tjejen! Jag tror att det är första gången hon är själv hos en kompis och leker. Grannens pojke är väldigt snäll och de har lekt bra innan några gånger och så kunde jag ju tjuvkika lite på dem ibland över häcken .-)
Denna vecka har a börjat sova lite i sin säng oxå. Vi har flyttat in den i vårt sovrum så har hon sovit där kanske halva natten. Men i går och idag ville hon somna i vår säng så vi får väl se hur det går framöver...
 
4 dagars arbetsvecka även nästa vecka!
 

RSS 2.0