Kan själv

Nu så har vi bara tre kartonger kvar att packa upp....det börjar likna ett hem här! Nu är det bara lampor, gardiner mattor och tavlor som ska till också men det är i alla fall betydligt roligare än att packa upp kartonger! Vi har stooora lampproblem, jag hittar inget som är fint och funkar.. alla fina lampor är stora och det blir inte bra på övervåningen med snetak och jag vill INTE ha plafonder....Gardiner har jag inte heller hittat några jag fastnat för än men jag väntar hellre tills jag hittar något jag vill ha än att bara hänga upp något så länge.

Det var så länge sen jag skrev så det går nog inte att uppdatera allt som hänt....men a kan en himla massa själv nu i alla fall....hon kan gå ordentligt, både framåt och bakåt, och snabbt går det också.

       
Full fart genom hallen

Hon kan äta själv, när hon vill :-) Jag får hjälpa till att sätta fast maten på gaffeln så åker den in i munnen. Hon har börjat gilla en del av den mat vi äter som t.ex. körrbullar, spaghetti och köttfärsås och korvstroganoff och ris. Men potatis funkar fortfarande inte, däremot potatismos.


Gott med korvstroganoff


Just nu är det väldigt roligt att bygga torn, hon kan bygga tre-fyra klossar på varandra fast det är roligast när jag bygger och hon rasar....


Jag kan bygga sååå hääär hööögt


Stoppa fingrarna i öronen är också ganska kul...

Idag har morfar varit här och tapetserat i a´s nya rum. Det kommer bli jättefint när det har torkat ordentligt. Tusen tack för hjälpen !!!

För övrigt har vi lämnat lägenheten helt, vi besiktade den förra veckan. Vi fick med beröm godkänt på städningen, tack alla ni som hjälpte oss med det!
Morfar var här även förra veckan och byggde färdigt verandan också, många tack för det med så klart!

A är inne i en bra period, hon är nöjd och glad nästan hela tiden. Jag tror att hon är mer tillfreds nu när hon kan gå. Igår och idag har det dock runnit lite snor i näsan, vi får hoppas att det inte blir en så jobbig förkylning. I natt har hon sovit dåligt men jag tyckte att det såg ut som att tand nr 7 har spruckit igenom, jag har inte fått känna efter än...Hon brukar sova dåligt nätterna innan det spricker igenom en tand. 

 A har också fått sin ettårs vaccination som vi inte tog vid ettårskontrollen eftersom hon var dålig i magen då. Det gick bra, hon var jätteduktig som vanligt! Hon sa inte ett ljud när hon fick första sprutan och bara lite gnäll vid andra. Mammas duktiga tjej! Hon fick lite feber men inte alls mycket så det gick bra. 

Förra veckan var vi hos fotograf N på fotofabriken också. Denna gång ville hon kolla in N lite innan det kändes ok att släppa mig. Men även denna gång massor med fina bilder som vi ska försöka välja ut några ifrån. 12 st till albumet och så vill vi nog ha någon förstoring också!
 
Igår kväll satt faktiskt både M och jag tillsammans i soffan när a hade somnat och såg hela Fångarna på fortet :-)

Hoppas hinna skriva lite oftare nu men vi har fortfarande en hel del kvar att fixa som vi vill passa på att göra på kvällarna när a sover!
 


Oj oj

Hinner inte med att blogga just nu, de korta stunder a sover när inte vi sover är det massor som ska göras på. Vi har fortfarande en hel del att packa upp. Denna vecka har pappa M börjar jobba på allvar, han hade massor att jobba över i veckan och kickoff i köpenhamn i helgen så just nu är a och jag på landet en sväng.
Längtar till att få ordning hemma så att vi kan få mer normala vardagar och kanske till och med kolla på nåt på tv någon kväll :-) vi får väl se när det blir......
Hoppas att jag hinner & orkar skriva lite mer snart igen.....

Småkryp

Just nu verkar vi ha lite otur med småkrypen... först getingen och i morse satt en pytteliten nymf fästing på a's arm. Den gick lätt att ta bort, vi får väl ha lite koll....

Igår var vi på heldags shopping på kosta outlet. Av någon märklig andledning blev det bara klädinköp till a. En overall och en skaljacka från polarn, ett fodrat galonställ från abeko och så lite vanliga kläder från polarn och lundmyr. Jag köpte visst bara två mumin koppar till mig själv och så hittade vi en lykta att ha på trappan. Till a hittade vi ju det vi skulle men vuxen kläder hade blivit mycket sämre än sist tycker vi... nästa gång blir det nog en sväng till vingåker i stället, där har vi ju inte varit.

På kvällen när vi kommit tillbaka till Ingatorp gick vi ut och tittade på fåren och kycklingarna igen, det är spännnade. När vi skulle gå tillbaka till farmor & farfars hus kom grannen h ut. a och h lekte med h's fina cykel och bil, det var superkul. Klockan blev massor och a somnade inte förrän strax innan nio, men ingen sovmorgon för det inte, vaknade vid sju som vanligt. I kväll måste vi lägga oss lite tidigare som vi brukar. 

Imorgon kör vi hem till Norrköping igen och kaoset som råder hemma...


Ingatorp

Nu är vi i Ingatorp, bilresan hit gick väl som den brukar...sov i början men vaknade redan i Rimforsa. När vi kom till Mariannelund började det bli riktigt tråkigt men det gick bra ändå.

Jag glömde visst lite grejer i går..., var vääääldigt trött.
I lördags morse stack en ny liten tand fram oxå, nu är de sex stycken fast det är nog bara de två framtänderna där nere som har växt ut helt tror jag.

I tisdags när vi var hos kusinerna var a jätteduktig och åt korvstorganoff och ris, själv! Duktiga tjejen !! Jag hjälpte henne att sätta korvbitarna på gaffeln och så stoppade hon gaffeln i munnen. Riset åt hon bara lite av med händerna, hon lär sig nog vartefter...

Igår åt vi tacos, det gillades det med. a åt majs, bröd och ost och lite gurka. Hon satt jättelänge vid bordet och pillade.

Idag fick vi farmors köttbullar när vi kom fram till Ingatorp. Det var också gott att äta själv, potatis däremot är ju inget vidare :-) Tyvärr stoppade a en ärta i munnen, det är jätteäckligt tycker hon. Skalet fastnade i halsen så det blev en liten kräks, inte roligt alls... Vi vill helst samla på positiva matupplevelser..Men köttbullar är i alla fall gott. Hon blev lite skeptisk till majs efter att hon hade kräkts vi får se om hon inte tänker äta det mer eller om hon glömmer bort ärtupplevelsen..

Nu ska vi gå och titta om vi ser några får eller höns !

Imorgon blir det shopping på Kosta outlet, hoppas på bra vinterkläder till a på polarn outleten och kanske en muminkopp till mig och min samling :-)


Uppdatering



Hallåj det var länge sen vi sågs...
Nu kommer lite uppdatering på veckan som gått..

I lördags flyttade vi i alla fall och det gick bra. Tack alla som hjälpte till! a var hos moster J och kusinerna e & s och lekte på fm så slapp hon det värsta springet. Det hade gått bra, tack så mycket barnvakterna!  Dagarna efter det har det blivit mycket upppackning men det går långsamt framåt. Så fort vi ska packa upp något så är det först något som måste ordnas så allt tar lååång tid... 
I tisdags var M med C på ikea och köpte garderoben som vi ska ha i hallen. Jag och a var och lekte med kusinerna, det är inte så kul att leka hemma än så länge, det är väldigt mycket kartonger i vägen.....

I onsdags åkte jag och a till L & t och lekte. Vi skulle hålla oss borta så att M kunde fixa med alla garderober (så att vi kan packa upp några kläder någon gång). Men M skulle bara förbi på jobbet en sväng efter att han lämnat oss i svärtinge...., han var fortfarande kvar där 4 timmar senare när vi ringde och skulle åka hem. Så gick den dagen oxå.... Men vi hade i alla fall kul hos L & t. t & a skulle ju helst ha samma leksaker hela tiden men jag tror att de hade ganska kul. Hemma hos dom bor två katter också, det tyckte a var spännande, a har ju mest bekantat sig med hundar så hon sa voff voff när hon såg katterna. Väl hemma igen skulle a och jag gå ut lite på tomten och leka en stund innan det var dags för kvällsmat. a skulle plocka sten som hon gillar skarpt men hon tittade konstingt på sin knutna hand och när hon öppnade handen satt en geting där ...aj aj aj . Det blev så klart mycket tårar. Gadden satt kvar så den fick vi ta bort med pincetten. Sen gjorde vi allt vi kunde komma på, sockerbit på bettet, spola med kallt vatten, tvättade med sprit och på med xylocain. Vi ringde till sjukvårdsupplysningen och frågade oxå. Deras råd var kyla, alcogel eller xylocain. Eftersom jag var osäker på om jag fick bort hela gadden sa de att hon kunde få leka med handen i vatten så att huden blev mjuk så brukar gadden komma ut så vi tog ett bad och det var uppskattat från a's sida. 

Idag verkar hon inget besvärad av bettet i alla fall så det är skönt. Hon har varit ovanligt glad och mysig hela dagen faktiskt, undrar vad det var i getingen.......


puss pappa

Idag har vi fått ihop den stora garderoben som nu är i hallen, det blev riktigt bra faktiskt. 
Imorgon åker vi till farmor & farfar i Ingatorp och en sväng till kosta outlet på lördag. Vi känner att vi måste komma härifrån ett tag och ha i alla fall tre dagars semester. M har redan haft 4 v semester men vi har bara jobbat med huset och flyttat så det blev ingen vila alls i år....


  


RSS 2.0