Bröllopsdag på Ikea

Idag har vi varit gifta i 3 år! Tiden går fort...Dagen har vi spenderat på Ikea. Vi lyxade till den obligatoriska köttbulle lunchen med en chokladmousse till efterrätt dagen till ära ;-) Nu har vi alla fall köpt en sängram och en hylla till a's rum. Garderobs lösningen funkade inte så som vi trott så vi kunde inte köpa den idag, måste mäta och tänka igen...Det får bli Ikea igen inom en mycket snar farmtid...Faster S var med oss på Ikea, tack för trevligt sällskap!

Igår var vi ute och åt med hela släkten D för att fira J's 30 års dag lite i efterskott. Det blev ju trevligt tillslut i alla fall trots en del sura miner och en restaurang som bara äger en enda barnstol...Jag fick hoppa över efterrätten och gå hem med a för hon hade sovit så lite på dagen så hon var alldeles för trött för att vara på restaurang. Tack så mycket för god mat farmor & farfar som bjöd !!!

Nu börjar lite panik infinna sig, vi har mycket kvar att packa och mycket lite tid och nästan inga kartonger kvar....hjälp...

Igår tittade en liten pigg upp på ytterligare en tand där nere i munnen. Tand nr 5 har fötts...


Avslutar med lite bilder från dagens tripp på Ikea!



a tycker som bekant att det är mysigt att pilla och dra i håret. Faster S har långt härligt hår att gosa med...


Puss på håret :-)


På Ikea finns ett lagom högt handfat att tvätta händerna i !


Helt perfekt, a kan själv!


Nu är det tungt...

Nu börjar det bli riktigt jobbigt att vara på flytt... Vi åker fram och tillbaka till huset varje dag och försöker fixa det sista men det är tyvärr en det kvar. a tycker nog att det börjar bli ganska tråkigt hon oxå, allt är bara rörigt och ingen har riktigt tid för henne. Dessutom är hon väldigt mammig så det är inte så lätt att få henne att leka med någon annan men faster S gör sitt bästa. Farmor & faster S har hjäpt oss igår och idag och idag kom även farfar. Tack för hjälp och mat ! Farfar var lite stel så honom fick vi skicka på massage...

a's feber höll i sig på torsdagen också och vi misstänkte att hon hade ont i halsen. Hon vägrade nämligen äta och ville inte dricka vatten eller dricka heller. Det enda som gick ner var välling. På fredagen blev det en sväng till vårdcentralen med det syntes inget i halsen och sänkan var bra. Vi blev inte klokare för det....febern försvann i alla fall på fredagen så det var ju bra.

Imorgon blir det huset, onsdag ikea, torsdag/fredag lägenheten och på lördag flyttar vi! Undrar om vi hinner färdigt innan dess...

Idag hann vi träffa E & e en sväng när farfar var på massage, det var trevligt det var så länge sen sist. Tror nog vi får gå och leka lite torsdag/fredag så att a får något kul att göra!

Nu är jag väldigt trött men det är som vanligt en hel del att göra...


Feber

Idag stack vi iväg till Sörsjön för bad ihop med C&e. På plats mötte vi även upp L&t, mycket trevligt. Förmiddagen var lyckad, a gillade att bada och ville gå längre och längre ut. Hon var trött men hade bara sovit en kvart på vägen dit så jag tänkte att det nog var därför. Men efter en sovstund runt tolv vaknade hon och var jättevarm. Pluttan, det var bara att åka hem igen. Väl hemma noterades 39,9 graders feber. Eftermiddagen och kvällen har hon varit som en trasa stackarn. Hon har somnat och sovit kanske en halvtimme och sen vaknat men bara orkat vara vaken en halvtimme... nu sover hon förhoppningsvis för natten. Hon drack i alla fall upp hela sin kvällsvälling men annars har hon inte ätit så mycket idag. Vi får se vad det är, det verkar inte vara något annat fel på henne just nu i alla fall, tand, värmeslag eller virus ??? Who knows???

Igår var mamma & pappa i huset och hjälpte oss igen. S kom också vid lunch ungefär. Mamma var med a, jag och S målade och pappa och M byggde grind. Grinden blev inte klar så pappa kom tillbaka idag igen och han och M har jobbat med grinden idag med. Tack för all hjälp!

Igår kväll kom B igen och fixade ännu mer med elen. Vi är oerhört tacksamma! Igår fick han en liten tack för hjälpen present, de i kön bakom oss på systemet undrade om vi hade svårt att bestämma oss.....
Förlåt C för att vi stjäl din man på kvällarna och förlåt e för att vi stjäl din pappa... Hoppas att ni kan förlåta oss :-) 

Omgivningarna



Så här ser det ut precis runt hörnet vid vårt hus. Vår gata är en återvändsgränd och i änden kommer detta! En jättebra promenad väg när a behöver sova, vilket blir två gånger om dagen nu eftersom vi inte har några möbler i huset ännu....En bit längre fram kommer man till ett gammalt stall vid Bjälbrunna stuteri, jag tycker det är vackert. Charmigt på något sätt...



Bilderna är tagna förra veckan när vi var på promenad med både farmor & mormor. Jag har egentligen inte tid att blogga just nu.... lite mycket annat... Farmor var så många dagar förra vecka så hon blev självklar, vi är givetvis tacksamma med all hjälp med a så att även jag kunde jobba i huset!

a är för övrigt mycket förtjust i att pussas just nu. Mysigt!!! Hon pussas med stängd mun nu oxå, hon är riktigt duktig. Hon fick ett par crocs av S & J (och en massa andra fina kläder & skor, tack) även de fick en puss!



Nej som sagt, det här har jag ju inte tid med !


Avbokad feber

Igår var vi på Bvc för ettårskontroll. Vi har bytt Bvc till medicinskt centrum och det verkade bra tycker vi. Lilla a väger nu 9645 g och är 76 cm lång. Hade gått upp bra i vikt men inte vuxit så mycket på längden.... Vi skulle egentligen vaccinera oxå men eftersom hennes mage är i olag så väntar vi lite med det, så ingen bokad feber idag :-) 

Annars fixar vi så mycket vi hinner i huset. Idag har vi målat färdigt i a's rum så nu ska vi inte måla mer på övervåningen. Det ska upp en fondtapet i a's rum men det var två-tre veckors leverans tid på den så den får vi sätta upp lite senare..

S & J kom med lunch idag med och stannade kvar och hjälpte till igen, tack så hemskt mycket. Hoppas att ni vet att det uppskattas mycket! Mormor & morfar var oxå en sväng på fm och hjälpte till att såga lister.  Tack tack för all hjälp! Min man har tydligen valt de svåraste och krångligaste listerna som finns så det lär nog ta tid. På em kom även fam L från Eksjö förbi en sväng. De var på väg till Stockholm och var nyfikna på huset. a fick en födelsedagspresent och barnen badade i poolen. Det var kul att träffa dem en snabbis, vi är inte jättesociala just nu, känner oss lite stressade för snart går flyttlasset ....
 
Nu i kväll kom en regnskur, så skönt! Vår uttorkade och bortprioriterade trädgård behöver vatten! M är som alla kvällar tillbaka i huset och fixar när jag lägger lilla a och stannar i lägenheten med henne. Det börjar bli riktigt jobbigt att åka fram och tillbaka varje dag.

Ett stort tack till B som var hela kvällen igår med M i huset och hjälpte oss med elen! Vi behövde dig visst igen, hoppas att du orkar med oss !!!


Fortfarande väldigt varmt

Nu har det varit väldigt varmt väldigt länge. a tycker att det är jobbigt hon svettas massor och sover inte så bra. Under helgen har vi försökt få någonting gjort i huset men det är alldeles för varmt. Vi har i alla fall börjat måla det vi ska måla. Målare T blev klar med taket däruppe i fredags så nu är det vitt och fint. Det blev jättebra. Nu är det bara våra egna åtaganden kvar... Idag har vi varit och köpt mera vit färg :-) Hoppas att vi orkar göra lite imorgon. På onsdag ska vi till Bvc på ettårskontroll med tillhörande sprutor. Tyvärr brukar det medföra feber så det blir nog inte så kul torsdag & fredag, speciellt inte när hon redan är supervarm ändå...
Nu måste jag packa... jobba jobba


1 år

Idag är det a's ett års dag! Stora tjejen...
För ett år sen såg hon ut så här




Jag undrar bara vem som har stulit ett helt år för så här fort kan det väl ändå inte gå?

Vi började dagen med sång & lite små paket på sängen.



Sen gick vi upp och åt frukost som vanligt fast med ett litet ljus på bordet. Igår när jag skulle packa upp födelsedagståget som vi fått för länge sedan fanns det givetvis ingen etta men två femmor... Ja ja det fick gå med bara vagnen med ljuset på.




Sen var det bara att sätta fart för vi skulle ha kalaset i trädgården. Det var bara att dra ut till huset och börja fixa iordning. I huset hade vi även Alice ett års present från oss, en tripp trapp stol.


Stora tjejen i nya stolen.

Kl ett kom gästerna och det blev fika och massa fina paket. Tack så mycket alla ni som hade tid att komma och tack för alla fina presenter!!


a blåser ut ljuset med hjälp av pappa.


Massa roliga paket!

Nu sover en trött ettåring och för oss är det bara att sätta fart och packa. Tyvärr är det fruktansvärt varmt i lägenheten ikväll så det är inte så behagligt...


Varmt, varmt, varmt

I helgen har det varit väldigt varmt! Vi har varit ute i huset mest hela tiden för att försöka att inte svettas ihjäl! På lördag morgonen kom mormor & morfar och lämnade en såg som vi ska få låna och hjälpte till att riva ner listerna på övervåningen. Vi kollade även över vad vi behöver göra med verandan och morfar hjälpte till att mäta och tänka :-) Ett dopp i poolen blev det också. Tack för hjälpen! 
På söndagen var vi i huset igen och badade och gjorde lite småfix i trädgården. Pappa M åkte tillbaka senare på kvällen för att täcka väggarna på övervåningen i plast. 
På måndagen kom målaren och började måla vårt furutak, snart blir det vitt och fint!  
Idag skulle vi ha åkt ihop med J, e & s till min kusin E med familj men s hade fått feber så det blev inget. Istället har vi varit hemma och tagit det lugnt, varit ute lite i parken och lekt en stund. Idag har det varit något svalare det var skönt för a blir så himla svettig! 




Det är kul med såpbubblor!
  


Pool premiär

Idag har det varit väldigt varmt! Efter lunch idag träffade vi A & o i parken. Där var det skönt med lite svalka i skuggan. Kul att träffa dem också det blir inte så ofta. Det blev bara en kort stund idag för sen skulle de till banken och skriva på köpekontrakt, de har köpt ett hus i Berga. Grattis till familjen B!

När pappa M kom hem åkte vi ut till huset och dammsugade poolen. Sen kom C, B & e och kollade in huset. e var väldigt sugen på ett dopp i poolen så hela familjen L badade. Jag badade också såklart. a badade fötterna och benen, det gillade hon. Pappa M är som bekant en riktig badkruka så 21 grader räckte inte åt honom så han badade inte! Sen var det dags att åka hem och lägga a och göra lite tacos till oss. Nu försöker vi plocka undan lite här hemma, imorgon ska det tydligen bli 30 grader varmt så det blir nog att åka till huset och vara på tomten och bada i poolen.


a & e testar poolen


RSS 2.0