Längesen sist

Nu är det så längesen jag skrev sist så jag vet knappt vad jag ska skriva....

Nu har jag inte magsjuka längre i alla fall. Varken M eller a verkar ha fått min bacill men vem man än pratar med så verkar alla ha magsjuka så vi får väl se hur länge vi får vara friska...

Denna vecka har vi varit en personal kort på jobbet utom måndags, vi har fortfarande inskolningar så det har varit en tuff vecka. Jag är helt slut när jag kommer hem. I måndags kväll hade vi barnolycksfalls kurs på kvällen med.Det blev en lång dag men en mycket bra kusr som alla borde ha gått någon gång faktiskt (hjärt-lung räddning). a sov redan när jag kom hem och jag hade öppning på tisdagen så hon sov när jag gick till jobbet på tisdagmorgonen också :-( Som tur var slutade jag tidigt på tisdagen så vi fick kramas hela em....!!

Det går bra för a på sin inskolning, sista dagen imorgon om hon kan gå dit. Idag har hon blivit riktigt snorig och täppt i näsan så hon ligger där inne i sängen och snurrar nu, bäst att gå och lägga sig tidigt i kväll för det blir nog en orolig natt.. Hoppas att det inte behöver bli mer än snor och att vi slipper feber och andra tråkigheter!
Hon blir lite ledsen när M lämnar henne på morgonen men det går över fort. Hon har i alla fall både ätit och sovit på fsk denna vecka. Hon sover ganska kort men hon sover i alla fall. Hon kanske vänjer sig så att hon kan sova lite längre om ett tag.


a ute på gården på fsk och leker

Nu har vi en bil till oxå! Jag har kört bil till jobbet varje dag denna vecka. Riktigt skönt! Det blir en halvtimme längre i sängen varje morgon jämfört med att ta bussen och det är behövligt just nu känner jag. Igår tog jag hem en bilstol som vi förmodligen köper, den är begagnad från en familj på jobbet men i bra skick. Vi hade inte riktigt lust att köpa en ny stol till, de kostar ju i alla fall runt tre tusen kronor....a har provsuttit den i hallen och hon verkar gilla den. Vi ska prova att sätta in den i bilen i helgen så får vi se.


mammans vrålåk :-)

Ska försöka bli lite bättre på att skriva här men just nu är jag som sagt väääldigt trött på kvällarna så det har inte funnits någon ork över till sånt som inte är absolut nödvändigt.

Snart måste vi träffa våra kompisar E & e igen, vi sågs ju flera gånger i veckan innan jobblivet satte igång så vi saknar dom ju.....

Imorgon blir det stängning för mig och sen hem och städa.

På lördag kommer farmor & farfar en sväng om alla är friska!


Sjukstuga

Ja efter att ha jobbat en enda vecka så kommer det naturligtvis.....kunde inte somna på fredagkvällen, började må illa. Sen spenderades kommande tolv timmar på toa ihop med vinterkräksjukan. Ibland bara hatar man sitt jobb.......förmodligen kommer smittan därifrån, där är många sjuka nu. Idag är det tisdag och jag är fortfarande hemma, vi får se hur det blir imorgon. Varken a eller M har blivit sjuka hoppas verkligen att de slipper, speciellt a som är så liten....

Jag hade sett fram emot en mysig lördagmorgon med tidningen och sen skulle jag med mina föräldrar till min mormor och hjälpa till igen, men det blev inget med nåt.

Annars håller a och M på med a's inkolning för fullt, hon tycker det är kul med alla grejer men går ganska ofta och kollar till M som hittills varit med inne på avdelningen hela tiden. Idag är det dags att säga hej då en liten stund, vi får se hur det går.

Ute regnar det och är plusgrader, inte direkt inbjudande....

Just nu saknar jag mitt hemmaliv med lilla a väääldigt mycket :-( men så är det och det blir nog bra när vi väl kommer in i det. Men man tappar gnistan lite när man blir supersjuk bara efter en vecka.....


Förskoledax!

Idag har a varit sin första dag på inskolningen på Kometen! Det hade gått jättebra, det är pappa som är med a på inskolning och som ska vara pappaledig i tre veckor nu. a fick packa ner några nappar och sina mockasiner och gosehunden som ska vara på fsk i sin väska. Där var det spännande med mycket roliga grejer att titta på :-).  Efter en timme där följde pedagog L med hem på hembesök och a fick visa sitt rum och sina grejer.


här är a redo att åka till fsk med sin lilla ryggsäck..

Jag jobbar på och är helt slut varje dag när jag kommer hem, har inte kommit in i det här ännu. Vi har inskolningar på jobbet med så det blir lite rörigt, idag var det första dagen för många barn efter jullovet oxå.

I lördags var jag och m hos min mormor och hjälpte henne inför flytten. Det var en hel del grejer kvar att fixa med... Faster S och J var hemma hos a hela dagen och det hade gått jättebra. Tack snälla ni att ni ville vara barnvakt en hel dag!

I söndags var det det vanliga städ & fixet och på em kom fam L och åkte pulka med oss i backen. a for ner för backen och skrattade massor. e's pulka var lite långsam så han fick låna a's några gånger så att han oxå fick lite fart:-)

a leker nu varje dag en hel massa med sitt kök och dukar och grejar. Hon visade tydligt att hon behövde ett bord, hon sprang och dukade fram grejer överallt. Så nu har jag målat ett bord vitt och byggt ihop två stolar från ikea som vi fått tidigare så att hon har någonstans att duka....a är mycket nöjd med resultatet tror jag...Hon leker oxå mycket med sin nya bondgård och alla djuren som bor där.


a öppnar paket på julafton...


a i nyårsstassen, lila klänning från Drappa dot


Lilla snigel

Nu har jag jobbat min första vecka à tre dagar och belönas med långhelg :-). Igår hade vi bara två barn och efter lunch var det bara jag och ett barn , lugnt värre alltså . På fm var vi inne på stan med barnen och gick till biblioteket och så åt vi lunch på stan oxå fast man inte får göra sånt med förskolan . . . Idag har vi haft en lugn hemma dag . Lilla a har överraskat oss flera gånger idag . På fm började hon helt plötsligt sjunga lilla snigel med melodi och allt, akta dig akta dig har vi fått höra flera gånger idag . Försökte fånga det på film så att ni kunde få höra men här sjungs det inte på beställning inte! Ringde till mamma och undrade om det var de som lärt henne den men det var det inte . . . Vi har väl sjungit den några gånger men det finns ju andra sånger vi sjungit mer . . . Lite senare på em började a räkna också , m räknade något i köket och sa en och hon fortsatte med tå, tee . . Det visste vi inte heller att hon kunde :-) lilla tjejen , det händer så mycket hela tiden . Annars har vi varit en sväng i pulkabacken med j och e och så har faster s varit här en snabbis. Imorgon är jag ledig och ska vara hemma med a men m jobbar . De tre dagarna med mormor och morfar har gått hur bra som helst ! Tack snälla ni för att ni ställde upp och var med a , det var guld !

Back to work

Ja nu har jag börjat jobba igen, känns ganska konstigt faktiskt. De här tre dagarna denna vecka är mormor och morfar hemma med a så nu vet jag ju att hon har det bra på dagarna! Tack snälla ni för hjälpen! När jag väl är på jobbet känns det som det gjorde innan, allt är som vanligt där fast det är klart att jag saknar a! Det har börjat med mjukstart på jobbet. Jag och P-O och fyra barn igår och tre idag. Imorgon blir det nog bara två barn.... Men nästa vecka är alla barn tillbaka och vi börjar med nya inskolningar. På tisdag börjar a sin inskolning oxå....ångest....

Idag fick vi ett jätteroligt julkort från fam H, lite sent men kul ändå :-)


2011

Jaha nu är det nytt år igen då.
 Nyårsafton var vi hemma hos A & K och hundarna, mycket trevligt och god mat som vanligt!
Förrätt : persikohalvor med chevreost, huvudrätt: grillad oxfilé med potatisgratäng och efterrätt; hallonpannacotta.
a tyckte det var kul med hundarna och både hon och hundarna var jätteduktiga. Tvärr har det ju blivit lite för mycket farande hit och dit för a så hon var lite klängig och orolig på kvällen och dessutom sov hon väääldigt dåligt på natten så jag fick väl max 2 timmars sömn, ganska trött på nyårsdagen... Hon ville mest att jag skulle bära henne och hon vägrade att på sig sin fina nyårsklänning...

Så nyårsdagen fick vi inget gjort direkt, var mest hemma och var trötta...

 Då blev det ju tyvärr desto mer kvar att fixa idag....Imorse åkte vi iväg och lämnade a hos S & J. Vi åkte då till mitt jobb och lämnade lite kläder som jag kommer behöva, sen åkte vi och handlade på city gross, stannade en sväng på bauhaus och så tankade vi innan vi hämtade a igen. Tack snälla S & J för att ni var barnvakt! Efter att a hade sovit middag var det dags att dammsuga och städa. Sen har vi lagat mat och bakat bröd oxå. Nu fixar vi med den sista städningen.

 Imorgon är det dax för mig att gå till jobbet igen....känns väldigt konstigt....a börjar inte sin inskolning förrän nästa vecka så dessa tre dagar kommer mormor & morfar och är med a på dagarna medan vi är på jobbet. Känns ännu konstigare att a ska börja på förskola om en vecka....jag tror jag vill ångra mig och fortsätta vara hemma.....men det går nog inte, blir nog inte jättepoppis på jobbet då....Vi får hoppas att a kommer att gilla att vara på förskola så ska det nog kännas ok att jobba...men just nu känns det ganska tungt faktiskt....

Ska försöka uppdatera med lite jul och nyårs bilder en annan dag...


RSS 2.0