En hel vecka, igen....

Mmm, jag vet det är roligare att läsa en blogg där någon skriver lite oftare....
Men i alla fall, förra söndagen åkte M iväg på segling och givetvis får a feber på natten. Det slår aldrig fel hon blir alltid sjuk när jag är ensam hemma med henne...Så det blev vab mån & tis med feber och snor och sen kom M hem och fick vara hemma på ons.
På onsdagen hade vi även en tid på barnkliniken för a's hårda mage. Om du är känslig för bajsprat, sluta läs här :-) Där bestämdes att a skulle få lavemang på direkten. Det är ju inte så kul men det gick bra. Vi fick också Movicol, ett dospulver som hon ska dricka varje dag som ska göra bajset mjukare. Det behöver inte bero på något att hon är så hård det kan vara en ond cirkel hon hamnat i men det kan även vara allergi. Sista biten på tarmen har i alla fall blivit uttänjd för att hon varit förstoppad så länge så nu får hon inte bli hård igen för tarmen måste få en chans att gå tillbaka igen. Vi fick komma tillbaka på torsdagen igen för en ny omgång lavemang och stick i fingret för blodprov som ska skickas iväg. Det behövdes ganska mycket blod så det var inte kul, a grät massor, lilla tjejen. Tillbaka igen på fredagen för ytterligare en omgång lavemang och även pricktester. Det blev vab för mig även tors & fre som ni kanske förstår...



Pricktesterna gjorde ju också ont men inte så farligt, efteråt var a mest förundrad över de roliga figurerna allergisköterskan ritat på armarna....En sån befrielse att få komma till barnkliniken och få hjälp, de är verkligen proffs! Så himla duktiga och tillmötesgående! Allergisköterskan hade dessutom övat många gånger på att rita upp och ner.... Prickteseterna gav inga utslag.
Tyvärr kom det fortfarande ut hårda bajsklumpar vi lavemanget även på fredagen så vi fick med oss lavemang hem för att ge lördag och söndag. Vidare ska vi ge varannan dag om hon inte bajsat självmant under tiden, vilket hon gjort idag(tisdag) så idag slipper vi.
I lördags var det städdag på Jordgloben så jag åkte dit och städade. Sen fick vi besök av S & J som stannade på grillkväll. J hade även hjälpt M med plåtarna på poolen och S hjälpte till med a. Jag fick en försenad födelsedagspresent, presentkort på  Panduro som jag handlat upp idag:-) Tusen tack! Jag hade visst bestämt mig för att inte börja med några nya hobbies för jag har ju redan en del men nu kunde jag inte låta bli, har varit sugen länge på att prova att gjuta i betong så det blev lite sånt på panduro!
På söndag fm åkte jag och a till landet och firade mamma på mors dag. Själv fick jag en blomma och ett linne i mors dags present! På em åkte M & a till Toys'r'us för att a skulle få välja en leksak eftersom hon varit så duktig i veckan. Av alla grejer valde hon två smurfar och en målarbok :-) Under tiden satt jag hemma och jobbade med dokumentation.
Igår och idag har varit två vanliga dagar med jobb och fsk. Nu är a långledig, imorgon är det ju pappaonsdag och sen är vi lediga allihop tills på tisdag! Om alla är friska och glada beger vi oss till Ingatorp på torsdag!


Premiärlördag

Igår kväll kom vår granne förbi och sa att han hade hämtat sand till sitt projekt på tomten och att vi gärna fick ta till a's sandlåda under helgen när de var borta. Vi tyckte det kändes bättre att hämta sanden när de var hemma så vi gick över på kvällen. Grannarna har oxå barn fast de var inte hemma då men a hittade en rolig rutschkana som hon underhöll sig med medan M och grannen R körde sand till sandlådan. Det var visst inte riktig sandlådesand, den ät lite gråare och har lite småsten i sig men vad gör det, den funkar att gräva med. Och helt gratis och levererad ända ner i sandlådan, kan väl inte bli bättre :-) När det var klart var det läggdags för a med ett välbehövligt bad innan. Hon fick aldrig se att hon fått en sandlåda på kvällen.

Idag åkte vi till Kolmårdens djurpark. Premiär för a och det var längesen för både mig och M. Ganska mycket folk vid entren men inne i parken kändes det lagom. a somnade en stund i bilen på vägen dit men det gjorde inget, så mycket extra energi som möjligt inför en dag med många äventyr! 


a klappar en get på barnens lantgård

Barnens lantgård gillades av a, där får man gå in till djuren och klappa dem. Där fanns getter, grisar, höns och får.




a tittar på delfinerna inne i lagunen

Delfinerna, sälarna och pingvinerna var oxå roliga att titta på. Vi såg även björnar och tigrar och en del andra små djur. När det började närma sig lunch gick vi iväg mot Bamses värld. När vi kom dit hade vi sån tur att Bamse och Lille skutt var där just då.



a och pappa pratar med Lille skutt


och efter en stund vågar a gå fram själv och krama Bamse!

På Bamses värld köpte vi pannkakor till a och köttbullar till oss till lunch från Farmors kök. Efter lunchen var vi tvungna att gå runt i Bamses värld och leka lite oxå innan det var dags att dra vidare. Det var kul tyckte a. Man kunde gå in i alla bamsefigurernas hus, i en del fanns det något att leka med och i andra musik. Tillslut tog vi en vända i den lilla shoppen som fanns där och a fick en liten Bamse att ta med hem som minne från sitt allra första besök på Kolmårdens djurpark.


på väg från Bamses värld med sin egen Bamse under armen och vi rundar av för dagen


lite russin som extra energi på slutet, nu ska vi åka hem

Det blir absolut inte det sista besöket på djurparken. Det här var ju anledningen till att vi köpte årskort så vi kunde beta av parken i delar för a orkar inte hela parken på en dag. Nästa gång ska vi försöka se elefanterna, girafferna och aporna.
En trött a slocknade i bilen och klockan hade redan hunnit bli halv två innan vi kom iväg. Vi passade på att ta årets premiärglass från Halvars på vägen hem medan a sov, mmm världens godaste mjukglass.

När vi kom hem vaknade a och ville ut och leka igen. Då fick hon premiärgräva i sin nya sandlåda!



Allstå en bra dag fylld med premiärer för 2011! Nu sover a men vi är trötta allihop så det blir en lugn lördagkväll. Imorgon ska M iväg på segling med kunder igen och kommer tillbaka på tisdag. Innan han åker måste jag hinna en sväng till City gross och fylla på förråden lite!






Nästan två veckor

Nu har det gått nästan två veckor sen jag skrev här sist....
Vi mår i alla fall bra just nu, vattenkoppor härjar på a's förskola så det kommer väl snart en massa prickar...

Förra veckan var M ledig på tisdagen för att bygga veranda med min pappa. Som vanligt en massa strul så det tog längre tid än väntat. Tack snälla pappa som kommer hit och hjälper oss hela tiden! Puss!

I lördags var farmor och farfar här och hälsade på oss. Dagen gick fort men det var kul. En fruktansvärt trött a somnade jättesnabbt på lördagkvällen. Söndagen bjöd på lek med fam L vilket oxå var väldigt längesen och en sväng til mataffären trots att vi inte skulle handla på helgerna :-) Men städade gjorde vi i alla fall på torsdagkvällen...

Nu under maj är det så mycket aktiviteter och möten på kvällarna så det blir ett himla pusslande med hämtningar och lämningar på fsk osv. På söndag ska M ut och segla igen och han kommer hem på tisdag. Jag har ändrat mitt schema måndag/tisdag så a inte ska få så långa dagar när jag måste både lämna och hämta henne. Sen ska jag ha möte på jobbet på tisdag kvällen och så rullar det på hela tiden. Vi måste nog boka in tid att bara vara hemma alla tre på samma gång.....

Dessutom är det ju lite kvar på verandan som ska fixas när tid finns:-) Nån gång blir det nog klart i alla fall. Det blir mycket snyggare än innan dessutom!



Valborg, 1:a maj och en vecka till...

Jag är ju som bekant inte så bra på det här bloggandet längre...


a målar ägg på påskafton...

Tiden bara går och går...

Valborg firades i alla fall ute i Näkna ihop med A & K och hundarna. Trevligt som vanligt och god mat. Vi tog det lite kortare än vad traditionen bjuder och åkte hem och sov efter att vi tittat på brasan.


a och mamma myser vid valborgselden

a var nöjd och glad hela tiden, hon fick se både brasa och fyrverkerier och så träffa hundarna så klart. En trött tjej somnade på vägen hem i bilen:-)

1:a maj bjöd på kalas hela dagen. Fm spenderades hemma och vi försökte vara så effektiva som möjligt. Efter lunch satte vi oss i bilen på väg till min bror för att fira kusinerna. Medan a sov i bilen sprang jag en snabbis på Ikea.  Det blev ett ganska kort besök hos fam H för vår del.  Vidare till nästa kalas. 50 års uppvaktning av M's kollega. Massor med folk men a var duktig och glad hela tiden. Sen blev det kväll och hem och lägga en trött tjej efter en helg med allt utom vila....


tuff tjej på väg till kalas

Veckan har väl varit i stort sett som vanligt. Jobb och fsk....På tisdag em kom morfar hit och passade a en stund för jag skulle på en kurs som började kl fyra. Tack för hjälpen.
I torsdags var det en trött och gnällig tjej som hämtades. Efter en gnällig kväll bestämde jag mig för att vara hemma med a på fredagen. Det var tur för det blev en natt med dålig sömn.....jag kände sen att en tand spruckit igenom. Igår hade hon lite feber oxå, hoppas bara det är tanden som spökar och inget annat.... Tand nr 15 förresten...



Idag har hon varit på mycket bättre humör och så har hon sovit lite bättre i natt med. Ingen feber än så länge...
Idag jobbar M hårt med verandan. Fredag - lördag var han iväg med jobbet och seglade så idag blir det hård köring. Vi har hunnit med att dammsuga på morgonen oxå. Vi har bestämt att vi ska lägga om våra rutiner. Dammsugning och handling ska framöver ske på vardagkvällar/em för vi vill gärna hinna något annat än det på helgerna känner vi! 


a vattnar tulpanerna..

Jag har slängt ihop årets första rabarberpaj, den ska nog avnjutas nu...



Vi hörs...


RSS 2.0