Tiden springer ....

...och det är så mycket vardag så jag har svårt att skilja veckorna åt....
Jag tror att tisdagskvällen förra veckan var en helt vanlig, onsdagkväll hade m något på jobbet och på torsdagen efter fsk var det simskolan igen. Sim med pyjamas och flytväst igen och det gick bra. I fredags hjälpte faster S till och hämtade a på fsk vilket hon pratat om hela veckan . På lördagen fick vi ännu mer hjälp av S och J då a var hos dom och lekte nästan hela dagen ! under tiden var m och jag på Ikea och på siba och vi kom hem med en massa ramar, lite småplock och hör och häpna , en ny platt tv !! tack snälla ni som tog hand om a ! A var mkt nöjd med dagen som toppats med pannkakor och glass till lunch :) 
Söndagen blev en massa fix och uppplockande av grejer , städning och lite extra städning av kökslådor och några av kökskåpen. 
Igår kväll var jag faktiskt på spinning igen och ikväll jobbar m. A var väldigt trött ikväll och det är jag med så det blir en tidig kväll känner jag. Tror det är vintertiden som spökar lite .... Igår och idag har S varit med a och imorgon kommer farmor och farfar. Vi har ju med hjälp av våra familjer lyckats få till ett höstlov för a , tror att jag med hade behövt det men men, det är bara att jobba på ....

Oj...

...vad tiden springer...
Det har visst gått mer än en vecka redan...
Minns jag ens vad vi gjorde förra veckan....
På tisdag kvällen var det i alla fall sista gången på fotokursen och det var prov!! Sex olika stationer med uppgifter att fixa på några minuter på varje...svårt...och sen tittade vi på alla bilder och diskuterade..Jag blev godkänd i alla fall och fick mitt lilla diplom!
I torsdags åkte m iväg till tyskland och a och jag var ensamma. På simskolan var det klädsim och sim med flytväst. a accepterade i alla fall att ha på en tröja, men inte byxorna. Hon var väldigt duktig på att simma med flytvästen. Vi hade en bra kväll ihop i alla fall även att hon somnade en liten stund efter simmet och var vaken ganska sent på kvällen. Sen kom pappa m hem när vi hade somnat på fredagkvällen.
I helgen har vi tagit det lugnt, startade med städning. På lördagkvällen kom mamma och pappa hit och åt med oss, det är ju alltid trevligt och a tycker om att träffa mormor och morfar såklart!
I söndags fixade jag mina naglar på fm och på em fick jag en stund för mig själv när m och a åkte till leksaksaffären och kollade på roliga grejer. Den stunden spenderade jag ihop med min kamera...Känner att jag måste hålla igång det jag lärt mig så jag inte glömmer bort det. En av uppgifterna på provet var att ta ett självporträtt, vilket inte var helt enkelt på typ två minuter, det blev ju i alla fall en bild med mig på på provet men jag tyckte att det kunde jag ju gott öva lite på. Så jag fotade självporträtt när de var borta, svårt som sagt men ganska kul .-) Många bilder med varierande resultat kan man säga....
 
 
 
 
 Igår var jag med mamma på spinning på kvällen för mamma hade fått två gratis biljetter. När jag satt där på cykeln funderade jag på när jag var på spinning sist....jag har inte varit sen jag fick a och inte när jag var gravid....usch då, länge sen alltså...Jag kom också ihåg att jag tycker att spinning är kul så det måste jag ta tag i, ett spinningpass i veckan skulle vara bra....Igår em kom även farfar på ett kvällsbesök, trevligt och kul, extra kul tycker så klart a att det är! Om allt går enligt plan så kommer vi att träffa både farmor och farfar, mormor och morfar och faster nästa vecka då det är höstlov och jag har tänkt att a ska få vara ledig hela veckan !
 
 
 

Moa Martinssons trappa

Dagen lilla utflykt för mig och a gick till Sylten. Har många gånger tänkt att ta mig hit...det är ju nära. Som en liten liten oas mitt inne i stan, stan på ena sidan och hamnen på den andra. Lite av en historisk plats i Norrköping då detta var det första rekreationsområdet i norrköping på 1800 talet och de första sommarhusen kom upp här. 1906 var oxå en stor utställning här och en restaurang byggdes högst upp på berget med utsikt över staden och hamnen. Under utställningsåren jobbade Moa Martinsson på restuarangen och i en av hennes böcker beskrivs utställningen och hennes liv då. På väg till jobbet gick hon upp för en 80 sten lång trappa som ledde upp till restaurangen, den kallas nu Moa Martinssons trappa.
 
 
moas trappa
 
Det var ett väldigt mysigt område som att gå runt i en bortglömd tid. Det finns några sommarhus kvar (i privat ägo) , gamla och mer eller mindre förfallna...Mysigt och vackert på sitt sätt, allt kändes lite bortglömt liksom.
 
det här ser ju inte mycket ut för världen längre men här låg i alla fall restaurangen.
 
Att ha med sig en treåring på promenad är ju som det är, efter en ganska kort stund när vi vandrat de 80 trappstegen upp och ner tyckte hon att vi kunde åka hem och köpa lördagsgodis istället :-) Man kan gå runt mer på andra sidan området oxå så jag får helt enkelt komma tillbaka hit, men det gör jag gärna. På ett område gick det får oxå.
höstiga färger
 
Men det som var huvudmålet för mig var att hitta trappan, och det gjorde vi ju!
 
 
 
 
 

Inte sjuk men inte frisk

Det här har varit en seg vecka....var ju hemma i från jobbet i måndags. Resten av veckan har jag varit på jobbet, jag har liksom varit för frisk för att vara hemma men för sjuk för att jobba...eller nåt...Har känt mig som en urvriden disktrasa när jag kommit hem i alla fall och inte orkat med något extra. Var i alla fall på fotokursen i tisdags men annars har jag hållt mig hemma om kvällarna.
Igår slutade jag tidigt i alla fall, det var ju skönt. Det blev en vända till lekparken på em, fint väder men ruskigt kallt....verkligen höst nu, kallt och mörkt och det blev till och med att skrapa rutan på morgonen...Brrr..
 
 
knasfia i parken...
 
Idag har marcus jobbat trots att det är lördag. A och jag var på en liten miniutflykt (som får ett eget inlägg). När M kom hem på em åkte vi allihop till min syster, där var min bror med familj oxå. Vi åt god mat från meze och umgicks en stund tils det blev sovdags för alla barn. Kul att träffas allihop även om det inte blev så lång stund för vår del.
Måste ju öva med min kamera nu när jag har lärt mig en massa så a får modella lite nu som då eller mest hela tiden :--)
 

Stressade veckan är i alla fall slut ....

Ja förra veckan var ju över bokad .... Det började på måndagen med kurs på kvällen efter jobb och fsk. I tisdags var det mannens födelsedag och eftersom jag skulle iväg på fotokursen på kvällen skulle han sluta lite tidigare så vi hann fira honom lite, jag öppnade ju så det blev ju inget morgonfirande heller. Men mycket strul på hans jobb den dagen så det blev inte så tidigt men vi hann i alla fall äta middag igop och öppna presenter! Tisdag kväll, fotokursen del tre vilket denna gång var en riktig korvstoppning med siffror och minus och plus hit och dit ...orkade inte tänka en tanke färdigt från början till slut när jag gick därifrån ....men det är väldigt kul oxå !! 
Onsdagkvällen var veckans enda obokade kväll, men då finns ju givetvis en hel del att trixa med hemma ;) men det var bara obokat för mig, m flög till Italien på onsdagskvällen.a och jag tog en kort vända på stan efter fsk oxå för att köpa kalaspresent och ett par fodrade gummistövlar till henne. På torsdagen jobbade jag sent och m var ju i Italien så världens bästa faster fick rycka in och hämta a och gå på simskolan med henne. Sen åkte de hem och fixade mat och lekte innan jag kom hem! Jag hoppas och tror att de hade lite kul i alla fall;) under torsdagen började jag känna mig ganska ur form på jobbet ...Hade en timmes håltimme mellan vanlig arbetstid och mötestid då jag passade på att sticka till hageby och handla på systemet , köpa en present och köpa blommor! Även på fredagen fick faster rycka in och hämta a på fsk eftersom jag hade stängning och m hade massor på jobbet efter att ha kommit tillbaka från Italien på torsdag natten. Tack så mycket för all hjälp faster S!!! Jag kände mig ännu mer ur form under fredagens långa arbetsdag och på lördag morgonen visade det sig att det var helt fel beslut att gå till jobbet på fredagen eftersom jag inte tog mig ur sängen på hela lördagen :( superförkyld, ont i kroppen och ingen röst .... Alla planerade gäster som skulle fira m's födelsedag fick flyttas på och tårtan blev aldrig bakad :( m åkte i alla fall med a på kalas hos hennes kompis på fm och sen hem till S och J för att träffa farmor och farfar och fira tre födelsedagar hela kvällen. Så jag låg här hemma i sängen hela dagen lång .... Under dagen hann m med hjälp av sin familj få på plåtarna på poolen så nu är allt klart och igenbommat för vintern, skönt att ha det gjort och en sten som föll av mannens axlar tror jag ....I söndags orkade jag i alla fall kliva ur sängen och jag var med ute i trädgården en stund, riktigt härligt höstväder! Mannen fick en effektiv söndag då han både dammsugade och klippte äpple/ plommon träden. Idag har jag varit hemma från jobbet, a fick vara hemma med mig och få en extra helgdag ... Vi har tagit det lugnt och lekt och tittat på Bolibompa . På em blev det en sväng till city gross och imorgon får det bli jobb och fsk igen! 
 

RSS 2.0