"Fälten, ängarna och träden, aldrig så vackra"

Min egen assosiation till kvällens "photoshoot" ....den lilla textraden ur Evert Taubes Så skimrande var aldrig havet.
Var så goda, här kommer lite bilder....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Medföljande assistent fick oxå hålla i kameran efter strikta instruktioner eftersom a ville åka hem och det inte var läge att rigga stativ osv.... :-)
 
 
 
 
 
 
Letade fram min 70-tals inspirerade klänning från Råh som hängt i garderoben i många år...
 
Bilderna är tagna precis här i gränslandet där vi bor!
 

En lite kortare vecka..

Eftersom jag var ledig i måndags blev det ju en liten kortare vecka denna vecka....
Onsdagkväll var pappa m iväg och torsdagkväll var jag på jobbet för då hade vi intervjuer. När man tänker efter så har det hänt så mycket på mindre än en månad! Inte undra på att man känner sig lite slut ibland! Det var den 31 maj vi fyra kollegor satt i solen på Saltå kvarn och fikade när vi fick beskedet via telefon att den femte av oss som ej var med denna dag hade bestämt sig för att gå vidare och sagt upp sig. Sen har allt gått så snabbt och varit mycket intensivt! Personen som skulle sluta hade mkt gammal semester och komp och jobbade bara en vecka efter uppsägningen. Sen har vi jobbat på för att få ut annonser och göra reklam för tjänsten plus för att täcka tiderna på jobbet. Men så i fredags blev det klart, den vi alla fyra ville ha från intervjuerna tackade ja!! Desstuom är detta min gamla kollega som jag hade så roligt med när jag jobbade kommunalt och som jag tycker så mycket om!! Jag är sååå glad!! Tjoho! Hon bor i smedby så när pappa m var på bråvalla festival på fredagkvällen cyklade a och jag ner till min gamla/nya kollega och skålade med bubbel för kommande höst!! Värt att fira, inte sant!!??
 
Lördag fm blev det städning och mannen var trött , en liten joggingtur för mig och under den såg jag något som väckte mina tankar och som snabbt blev en fotoidé....
Lördag kvällen blev a och jag ensamma igen när pappan åkte ut till bråvalla igen. Tur att någon av oss gick, sveriges största festival tio minuter bort och jag är inte där....:-( Men helt ärligt var det band mer i mannens smak oxå. Vi hoppas kunna gå tillsammans nästa år istället !!
 
Idag har vi haft en bara ta det lugnt dag! Det känns som att det var jättelängesen....vi har struntat i nästan alla måsten och solat och badat och grillat och tagit det lugnt. Själv kände jag att jag verkligen behövde vila mig i solstolen och ladda upp igen efter denna intensiva period!
 
Men en liten fotorunda blev det till kvällen.....även om lilla a inte hade med sig det stora tålamodet....några bilder blev det, de får bli ett eget inlägg här...
 
Förresten, det är så roligt att få kommentarer här...Nu har jag fått flera kommentarer via fotoutmaningen oxå, snälla, positiva kommentarer från folk jag inte alls känner....jag blir helt glad :-)
 
Ja, nu kör vi en vecka kvar till semester !! (a har redan gått på semester och ser nu fram emot en vecka med sin faster! - Åh vilken lycka, S kommer till mitt hus imorgon !! )
 
 

Pettson & Findus på Julita gård

Nä jag jobbade inte i måndags heller !! fast det var planerat innan och inte bara för att jag inte hade lust :)
I alla fall åkte jag och min syster med barnen till Julita gård och hälsade på Pettson & Findus. Jättemysigt! Måste verkligen rekommendera det! Pettson och findus hittade på lekar med barnen, kurragömma, dragkamp och gå på lina mm. Det var muckelrunda när barnen fick vara med och leta efter mucklor som gömt sig. Pettson visade och berättade om sitt grönsaksland och barnen fick vara med och mata fåren och hönsen. Det var inte så mycket folk heller så det var alldeles lagom. a tyckte mycket om katten Findus och ville följa med henne/honom hela tiden.
 
a går på lina med findus
 
lyssnar när Pettson spelar och sjunger
 
 
Hela Julita trädgård var väldigt fin och mysig. Det fanns mer att se än det vi orkade med men jag ville ju gärna se pionträdgården och den var nära pettsongården som tur var!
 
 
Innan hemfärd inhandlades en liten gosedjurs Findus till a som hon haft med överallt sen dess!
 
Helr klart en lyckad utflykt!
 

Fotografering på Abborreberg!

Här kommer lite bilder från fotograferingen på Abborreberg på vännernas grabb !
a var ju oxå med eftersom de känner varandra så hon fastnade på några bilder hon med :-)
Jag tror att c är lite nyfiken, här kommer ett smakprov, det finns fler bilder till er sen! Hoppas du gillar !!
Lite pirrigt, det är nog första gången jag fotar någon på uppdrag ( även om vi nu känner varandra väl)
 
 
 
 
 
 
Det var himla kul! Hoppas att jag får flera "uppdrag". Jag tycker det är lite pinsamt att fråga andra om de vill vara "modeller" jag är ju liksom inte fotograf, jag tycker bara det är väldans kul att fota !
 
 
 
 
 
 å så några på min egen skrutta :-)
 
 

Midsommarafton!

Ingen midsommarafton utan krans i håret! Så det så! Alltså började morgonen med en plocka blommor promenad. Jag, a , mamma och mannen plockade så många blommor vi orkade.  Å förresten så ska det vara plockade vilda sommarblommor, inte blommor från trädgården eller från blomsterhandeln ! Bara så ni vet!!
Sen band jag kransar till mig och a och klädde ett diadem med blommor till mamma medans a lekte med sin nyfunne vän på andra sidan häcken.
Att binda kransar tar en liten stund så ungefär när jag var klar var det dax för sillunch, för de som äter sill :-) Det blev en massa gott att välja på även till mig. Jag brukar alltid göra en skagentårta, det hade jag gjort nu med och så fanns det ju så klart potatis och gräddfil och så lite olika skinkor. Och så klart min hemmagjorda salvia & limesnaps!
Dagen bjöd på lite ostadigt väder och mycket vind men uppehåll tills precis innan kl tre när dansen kring stången började...men det blev bara en kort skur som tur var. Sen klarnade det upp men var fortfarande blåsigt så det var ganska kallt....
Efter lite jordgubbstårta med bara egenodlade jordgubbar både på och inuti gick vi ner till dansen.
a tycker det är roligt och dansade med m !
 
 

Sen ville hon prova alla lekar! Boll i hink, kasta ringar, kasta pil och skjuta straffar med fotboll. I fotbollen satte hon tre av tre straffar och kom etta i åldern 0-6 år, bra va?? Glad a fick gå fram till prisbordet och välja vinst! Hon kom även trea i att kasta ringar så det blev två priser. Hon valde ett skrivset med lite pennor, pennskrin och block mm och en stor vattenpistol.
 
 
 
 
Världens finaste midsommartjej !!
 
Sen gick vi upp till huset och hade det bara gott. Till kvällen blev det grillat med potatissallad.
Så går det till att fira midsommar i paradiset ! Lugnt, mysigt och lagom liksom :-)
 
 
Tre generationer med blommor i håret !
 

En helt underbar semestervecka!!

Oj vilken härlig ledig vecka a och jag haft! Riktigt fint väder, en helt underbar sommarvecka!
I måndags åkte vi med c och e till djurparken igen....men denna dag var vi bara i kulmården och lekte i den jättestora klätterställningen, det är det som är lyxet med att ha årskort :-)
 
I tisdags sorterade jag massor med kläder som a hade när hon var liten och två stora kassar har lämnats till en familj med en lite mindre tjej så får vi se vad de vill ha av det...
Sen en snabb minigolfspremiär vid lindö småbåtshamn ihop med a's fsk kompis. a hade inte provat att spela innan men tyckte det var kul även om de två små tjejerna spelade på sitt sätt. Sen direkt till Abborreberg för en "photoshoot" . Jag hade lovat att fota vännernas son så vi mötte upp dem där. a fick hänga på eftersom de känner varandra. Det dyker upp ett eget inlägg med lite bilder från detta snart....
 
Sen blev det onsdag och a och jag packade in en himla massa grejer i lilla röda bilen och flyttade till landet för resten av veckan. Superhärligt väder, bad och lek på stranden, en tur med båten och så himla skönt bara!! a hittade en ny kompis oxå, på andra sidan häcken av mormor och morfars hus bor en familj med en son som blir fem i höst. De lekte massor och hade kul och ville gå och leka flera gånger. Kul att a hittat en sommarkompis, det hade jag ju själv när jag var både liten och tonåring.
 
a sitter uppe i äppleträdet på landet
 
Å så har det ju varit midsommarvecka denna vecka oxå! På torsdag em kom pappa m ut till oss och på fredagen firade vi midsommar, det får bli ett eget inlägg med från midsommar oxå snart...
Lördagen tog vi det lugnt och systern med familj kom oxå ut och på kvällen la vi nät. Så imorse (idag söndag) vittjade vi näten, ingen vidare fångst, två strömmingar och en gädda, men det var i alla fall mysigt och vi såg havsörnen på nära håll.
 
me in action....
 
 
a och jag i båten
Sen packade vi ihop alla våra saker och åkte hem, innan alla andra så vi slapp stå i kö! Väl hemma fanns en del att fixa med efttersom vi slappat i skärgården nästan en hel vecka! Har i alla fall klippt gräset och klippt bort lite döda grenar, badat i poolen - äntligen efter målningen och grillat.
 
Åh vad skönt att vara ledig.....jag tror inte jag jobbar imorgon heller :-)
 
 
 
 

Fotoutmaning vänner emellan - sju

Brukar ju titta in hos Edith & jag för att se vad de har hittat på för spännande fotoutmaning. Denna gång var temat sju. Och vad kan det bli av det en midsommarvecka som denna....??
 
 
 
 
 
Liten dotter fick ställa upp och "sova" med sju sorters blommor under kudden :-)
 

Välkommen härliga sommar!

Ja som sagt det blev en hel del jobb förra veckan....Men vi hann i alla fall ta med en kompis hem på lek på tis em det var kul! På torsdagen hade jag p-möte, jobbade från 6,45 - 18,30 med en timmes paus...Man är rätt mör på kvällen sen... Snälla faster hämtade a på fsk. Vi fick ett litet besök på jobbet på vår mötes tid, hoppas det kommer att bringa något gott till framtiden !!
Jag hade stängning på fredagen sen så det blev en sen dag det med...
 
På lördagen åkte jag och a till djurparken där vi mötte upp fam L som vi hade sällskap med i parken hela dagen. Pappan lämnade vi hemma för att fixa det sista på huset innan ställningen skulle plockas bort på söndag em. Vi hade en bra och rolig dag i parken med delfinshow, safaribana och krama bamse. Mycket folk var det. Sen grillade vi gott på kvällen ...mmmm Underbart sommarväder! Äntligen!!
På söndagen var vädret lite sämre så det fick bli städning inomhus, vilket var väldigt välbehövligt....Jag tog en liten joggingtur, tugnt, det var för längesen plus en heldag i djurparken i benen...Sen hann jag med att åka iväg en sväng och vaxa benen oxå :-) Å så det bästa....Grabbarna kom och plockade ner ställningarna .-)
Idag- Semester !! och ytterligare en skön sommar dag...Faktiskt drog vi till djurparken idag med men idag tittade vi inte på djur utan lekte bara i den stora lekparken ihop med e och c. a övervann sig själv och åkte en lång rutschkana, hon var jätteglad och stolt över sig själv och åkte många gånger...Vi har även hunnit köpa sommar blommor, piffa verandan och plantera ikväll. Så skönt att äntligen kunna göra iordning lite mer! Nu är även polen fylld och klorad efter målningen. Vi drog igång värmen idag så snart blir det bad! Hoppas på flera sommardagar denna lediga vecka !!
 
Ikväll skördade a och jag lite i jordgubbslandet med!
 
Trodde inte att det fanns så många klara gubbar, vi tog med oss en för liten bytta!!
 
Å så lite snabba bilder på vad som blommar nu...
 
 
 
 
De här helt underbara pionerna kan jag inte få för mycket av !!
 
 
Å så det vi planterat och fixat ikväll, tog som sagt bra lite snabba bilder...inget konstnärligt och en del till och med lite suddiga...Jaja..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Datorn är nu fixad och imorgon väntas en frysreparatör komma....Det tar sig :-)
 
 

Lite pyssel

Det var längesen det dök upp något pyssel här på bloggen kände jag ...
Det pysslas inte massor för tiden räcker liksom inte riktigt till men lite blir det ju ändå...
 
Några kort har det blivit de senaste veckorna
 
 
Mors dags kort till mamma
 
 
mors dags kort till svärmor
 
till en ny liten tjej
 
och till en ny liten kille
och så kort till a's fsk personal som de fick på sommaravslutningen tillsammans med en liten present
(tack snälla M för att du fixade med stämplarna till mig!)
 
I helgen har jag knytit ihop två makramearmband till a oxå, ett med hennes namn och ett med mitt mobilnr. Perfekt till sommarens utflykter och parker och lite hållbarare än de pappersarmband som erbjuds på en del ställen !
 
 
 
 

Långledighet med högsommarvärme

 
Som sagt, så skönt och välbehövligt med en extra lång helg !!
Farmor och farfar kom upp för att se a's sommaravslutning och farmor stannade kvar till fredag fm. Så på torsdagen lekte a med farmor och jag fixade lite här hemma och mannen, ja gissa vad han gjorde....just det- målade!! Nu är vi så trötta på husmålning i denna familj så det är inte klokt, men nu börjar vi i alla fall se ljuset i tunneln....
På fredagmorgonen packade jag och a in oss i bilen och drog till landet. Vi lämnade kvar pappan med allt målande...som tur var fick han sällskap och hjälp av snälla j både fredagen och lördagen.
Jag och a njöt på landet med riktigt högsommarvärme, lek på stranden och bad i två dagar och liten båttur.
 
 
Lek på stranden
håva från bryggan
 
a spanar ut över havet...
 
en evighetssymbol vid bryggan
 
Massor med lupiner som blommar för fullt ...
 
kaprifol, nästan det enda jag saknar i min egen trädgård!
 
a ville aldrig sluta bada i det 20 gradiga vattnet så på lördag em fick jag släpa upp henne och stoppa henne i billen och åka hem ...
 
Idag har vi inte fått så mycket gjort, alla är trötta och vädret lite ostadigt. Vi verkar vara inne i någon gå sönder period, frysen har krånglat så imorgon måste vi ringa reparatör och igår när jag skulle sätta i gång datorn checkade den ut :/ Så nu lånar jag mannens jobbdator lite och så hoppas vi att vi kan få hjälp med andra datorn i veckan och hoppas att något av hårddisken går att rädda!!!
 
Nu blir det mycket jobb i kommande vecka, men sen en vecka ledigt för mig och a och så midsommar oxå! Tiden springer och nu är ju faktiskt den sommar jag längtat så mycket efter här, måste försöka fånga den och njuta oxå!!
 
 
 
 

Sommaravslutning!

Skönt med kort jobbvecka och riktigt härligt sommarväder!
I onsdags var det dax för sommaravslutning gånger två!
Både på a's fsk och mitt jobb samma dag och samma tid. Jag åkte a's fsk och tittade på deras uppträdande och fick sen lämna familjen att fika utan mig när jag skyndade tillbaka till mitt jobb och var med på fika, presentutdelning och avtackning på mitt jobb.
 
 
a syns knappt men hon sticker fram näsan och vinkar lite, hon har svarta solglasögon och korallfärgad klänning och vita byxor.
 
a's årskull dansade gagnam style !! :-)
 
 
Efter sommaravslutingen på mitt jobb åkte vi kollegor hem till en av oss och hade en trevlig kväll med lite ost och vin !
 
 
 

En sommarkväll!

Efter den sköna sommardagen i söndags blev det en riktigt sommarkväll oxå! Efter kvällsduschen stack a och jag ut på en liten fotosväng innan läggdags. Fototanken har jag haft i huvudet ett tag, har bara väntat på att maskrosorna ska blomma över.....
 
 
 
 
 
 
 
 
'
 
 

Juni!!

Nu är det redan juni och sommar enligt kalendern!
Tufft och energikrävande med en mycket ansträngd stämning på jobbet, det här har nog varit den jobbigaste veckan nånsin tror jag....
Mycket på gång oxå och mycket att hålla ordning på och att komma ihåg.
I onsdags skulle vi på heldagsutflykt med jobbet, dagen bjöd på ihållande ösregn så det blev en halvdagsutflykt med matsäck inne på golvet. Men men ...
I torsdags skulle a på utflykt hela dagen med sin fsk så det var bara att packa matsäck en dag till...De fick i alla fall fint väder och det var en trött tjej jag hämtade vid svensksundsviken vid fyra på em. Jag fick lite håltimme efter jobbet innan jag skulle hämta henne. Passade på att fixa några ärenden på stan och hade tänkt att lämna ett nytt blodprov men så blev det icke, för det fick man minnsann bara göra innan kl 12....
Efter utflykten var det snabbt hem och få i a lite mat sen hoppade vi upp på cyklarna och cyklade ner till ica smedby alla tre där det denna kväll var dags för cirkus! Det var cirkus olympia vilket är en ganska liten cirkus men det var lagom för a. Tyvärr var hon ju lite trött efter utflykten men hon var nöjd ändå. En ballong som ser ut som en häst och en grej som snurrar och lyser kom med hem oxå.
Som tur var var ju a ledig med m på fredagen eftersom a's fsk var stängd på fredagen. För mig var det bara att släpa sig upp tidigt för en tur till Sthlm med jobbet. Ett mycket bra, trevligt och inspirerande studiebesök på fm. Sen åkte vi till skärholmen köpcentrum och åt god lunch på jensens boefhaus och fick parkeringsböter...sen vidare hemåt. Vi stannade även vid saltå kvarn och fikade och njöt av det härliga vädret. Där såg vi Per Morberg och vi fick ett telefonsamtal som kommer att ändra en hel del på jobbet framöver.Den tid som blir kvar innan semestern blir nog tuff men ialla fall på ett positivare sätt tror jag! Allt flöt på, vi fastnade inte i några sthlms köer och hittade dit vi skulle.
Väl hemma blev det grill med s och j men jag var lite osocial och la mig med a, såå himla trött efter denna vecka!
Så ledig och lördag, nagelfix på fm och sen en sväng till mirum där a fick nya stölvar och ett par sandaler. Sen städning och fix hemma. Jag var jättehes och hade nästan ingen röst alls på hela dagen.
Idag bestämde jag mig för att a och jag skulle till landet. Så vi åkte i morse och lämnade m hemma med husarbetet...Vi fick en kanon dag, en riktig sommardag. Morgonens moln försvann och det sprack upp till en riktigt sommardag!
Vi tog premiärturen med båten! Vi åkte till ettersundet och fiskade strömming. Det blev väl ett nittiotal på typ en kvart! Det är så kul att fiska strömming!
 
 
 
Det blev till och med ett premiärbad för mig. Ett dopp från stegen i aktern på båten. Det var faktiskt 19 grader i vattnet.
 
 
a badade benen hemma vid bryggan.
 
Sen hem igen och grilla lite. Nu är det dags att plocka iordning allt till nya veckan sätter fart imorgon.
Det blir i alla fall en kort arbetsvecka för mig och a!
 
 
 
Lite rost vid vår brygga...rost får så fin färg i solen tycker jag!
 

RSS 2.0