Smögen

Sista veckan på semestern var vi alltså på Smögen. Vädret visade på mycket regn innan vi åkte men vi hade nästan inget regn alls på hela veckan. Tror aldrig jag haft en semester med så lite regn, fem veckor och regn typ två gånger - helt otroligt.
Vi hade i alla fall hyrt en lägenhet som var jättebra, passade oss perfekt och låg bra också. Nära till klipporna och nära till den berömda Smögen bryggan.
Dessutom var det varmt i vattnet och inga maneter!
Det blev bad nästan varje dag och krabbfiske varje dag. En sväng ner till bryggan och ta något att dricka, en glass och kolla i butikerna blev också en rutin. Alla dagar köptes något gott på Göstas fisk som vi åt antingen till lunch eller till middag. Räkor, havskräftor, lax, makrill, räkmacka, sjörövare .....mums mums 
 
a på klipporna första kvällen
 
Smögen, det stora gröna huset är Smögens havsbad och vi bodde precis bakom det.
 
plocka vackra snäckor och skal
 
 
Efter kvällsdoppet
 
 
a och mamma simmar, a har blivit så modig och duktig i vattnet i sommar.
 
a med en liten sjöstjärna
mamman med en krabba
 
På måndag em kom mamma och pappa ner till Smögen och bodde hos oss. På kvällen åt vi god middag på Smögens havsbad. På tisdagen åkte vi med den lilla turbåten ut till Hållö och tittade på Hållö fyr och de vackra klipporna runtom.
 
Hållö fyr
a högst upp i fyren. Jag, a och mormor gick upp i fyren. Pappan fegade ur sista biten och gick inte upp och kollade utsikten.
 
 

På Hållö fanns dessa vackra mjuka klippor som såg ut som böljande sand.
 
Utpost Hållö, vandrarhem och cafe.
 
 
 
Bus med morfar

På kvällen köpte vi med oss ett stort lass räkor hem och åt på vår balkong!
 
Onsdag fm blev det lite bad innan mormor och morfar körde hemåt igen.
 
På torsdagen åkte vi på en liten utflykt till Fjällbacka. Där var det också mysigt och vi gick hela vägen upp i Kungsklyftan, Ronja och Birks helvetesgap.
 
Återigen fegade pappan ur och bara jag och a gick hela vägen till toppen och kollade in utsikten.
 
 
 
Fredagen tog vi en hotellfrukost och sen städade jag ur lägenheten och packade ihop alla grejer medans a och m fiskade krabbor. Sen badade vi allihopa innan vi hoppade in i bilen framåt kvällen och körde hela vägen hem igen.
Underbar västkustvecka! Hit kommer vi tillbaka igen !
 

Längesen sist...

Nu var det längesen bloggen fick någon uppdatering....Vad har hänt sen sist...jaaa...
Semestern är slut och vardagen är kommen igen, det blev ju dock inte som planerat ....a gick en dag på fsk sen blev hon sjuk. Hon hade feber när jag hämtade efter första dagen efter semestern, trist. Sen hade hon 40 graders feber i fem dagar. Ett besök på vårdcentralen på fredagen men det visade inget så det var väl bara ett virus att vänta ut. Igår var hon i alla fall feberfri igen! Idag har hon varit hemma med farmor och det ska hon vara imorgon med. Det är nog bra med lite extra återhämtning efter så länge med så mycket feber. Tack snälla farmor som kommer och hjälper oss!
Sista veckan på semestern var vi på Smögen men det får bli ett eget inlägg av det.
Nu drar allt igång och det som känns mest spännande nu är att House of Lola säsongen startar. På lördag är det dags för kickoff, första för mig så det ska bli så spännande. Sen får vi se vad det blir av det under höstens gång.
 
Till a's födelsedag köpte jag tre färska kronärtskockor som jag la i ljusboxen som dekoration. Jag kollade till dem efter några dagar för att se så de inte började ruttna men det verkade mest som att de torkade. Gissa om jag blev förvånad nästa gång jag kollade och såg att de blommade. De hade slagit ut och starkt lila trådar fanns i mitten. Coola !
 
 

RSS 2.0