Där hjärtat bor.....

Den där magen som syntes här för ett tag sen har nu vuxit till sig och måste ju fotas lite mera!
Min tanke med val av plats är som rubriken antyder.....Där hjärtat bor.
Mamman med magen känner jag som en mycket hemmakär person med starka band till sin barndoms plats...Så det här är på hennes hemmaplan :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 år

Nu har liten tjej fyllt sex år! Tänk vad tiden springer....
 
Av sin mamma och pappa fick hon presentkort på att ta hål i öronen..... Några dagar innan hade hon sett bild på sin kompis som tagit hål i öronen och a la sig på golvet och ylade nåt i stil med att jag kommer aldrig få hål i öronen....så vi tänkte att det blir en prima present...men, hon ska spara sitt presentkort tills hon blir sju år...Jaha ja, så var det med det, vi får väl se om hon drabbas av tillfälligt mod någon dag !
 
 
 Paket och ljus på morgonen
 
 
 
Gäster kom med massa paket!
 
 
 
och så tårta med ljus så klart
Lite annorlunda i år. Dåligt väder för första gången så det blev inget poolbad och inga kusiner kunde komma. Det får vi ta en annan dag helt enkelt!

Bråvalla 2015

Efter Danmarksresan hade jag bara fyra arbetsdagar kvar innan min riktiga semester , som i år är lång , 3 v semester + 3 v föräldraledighet , och mycket välbehövlig.
Jag rivstartade ledigheten med att gå på Bråvalla !! Tjoho, äntligen min tur efter att m gått de två första åren .

Fredagen började med att vi såg Mew efter lite fix men j och c' s armband. Jag hämtade mitt redan på onsdag kvällen . 

Paus och lite runt strosande och kolla in konstigt folk :) 
Vi kollade på milky chance och åt en varm macka. 


Sen blev det Ola Salo och direkt från det till Lasse Winnerbäck . Vi knep bra platser långt fram så vi kunde se Lasse nära !Det började bli kväll och lite mörkt . J åkte hem efter Lasse men c och jag körde vidare . Lite mera mat i magen och sen var det dags för Robbie Williams. Inte nåt jag skulle gå och se bara han men ändå kul att se och bra konsert. 

Sen kollade vi lite kort på Muse innan vi letade oss ut från området i mörkret och vimlet av allt folk. Lyckad dag , ok väder inget regn men kallt fram på natten. 
Dagen efter var jag ju ganska trött , inte van att vara vaken till halv två på natten och lilla a erbjuder ju inte precis någon sovmorgon att tala om. 
Lördagen fick bli en kortare dag på Bråvalla för mig. Vädret levererade verkligen på lördagen !


 Huvudfokus för mig var ju självklart Kent !!!
Långt fram igen !!!
Och sen hemåt igen i sommarnatten !


Tack för i år Bråvalla , hoppas vi ses nästa år igen !!

Skagen

Sent på kvällen kom vi så fram till Skagen och checkade in på ett nytt lägenhetshotell. Det var bara ett pyttelitet rum men det visste vi iofs innan. Men det hade bra läge. När vi hade fått i oss lite mat gick vi ut till stranden trots att det var sent. Vi var ju tvungna att se solnedgången i skagen för på onsdagen , vår enda heldag på skagen väntades ösregn.
 
 
 
Mysigt att plocka sten och snäckor på stranden.
På onsdagen blev det som väntat ösregn. Vi åkte ändå en tur till den tilsandade kirke, en kyrka som begravts under sanden som hela tiden flyttar sig och bara kyrktornet är nu över marken.
 
 
På em gick vi på Skagen museet och tittade på de fantastiskt vackra målningarna av Skagenmålarna.
På torsdag morgonen åkte vi ut till grenen där skagerrack och Kattegatt möts.
Vi åkte med sandormen ut.
 
Här är det, där Danmark tar slut och haven möts.
 
Jag och a längst ut!
Vi var de två smartaste som hade stövlar, pappan fick lite hav i skon :-)
 
Sen var det dags att åka hem igen. Denna gång tog vi färjan från Fredrikshavn till Gbg. Men den var ingen jättehit, tog lång tid och hade inte så mycket speciellt kul att göra. Ska vi ta färja nån mer gång så får det bli snabbfärja isåfall. Väl över i Sverige igen körde vi till landet och sov där eftersom nästkommande dag var midsommarafton!
 
Här på bloggen brukar det ju dyka upp massa midsommarbilder men så blir det inte i år. Midsommarafton regnade bort kan man säga, det regnade så mycket att kameran inte ville gå ut och dansen kring stången blev inställd. Men vi hade det ju mysigt ändå!
 

Legoland!!

I år tog vi en liten försemester.  Vi tog ledigt midsommarveckan och drog till Danmark och Legoland. Vi bokade för längesen, typ i Januari men det fanns ändå ingen färjeavgång som var lämplig så vi hade bestämt oss för att köra broarna till Danmark istället. Lång resa och många timmar i bil blev det med det gick jättebra.
 
Här är vi på väg över bron!
Vi stannade precis efter Öresundsbrons brofäste för ett längre stopp och ett besök på Den blå planet. Det var ett häftigt ställe med många fula fiskar :-) Svårt att fota därinne dock för det var mörkt överallt.
 
 
Sen vidare mot Legoland. Vi kom fram på kvällen, ganska trötta och hungriga. Vi checkade in på Hotel Legoland och där fanns det lego överallt! Farmor och farfar som vi mötte upp vid brofästet checkade in på ett annat hotell i närheten.
 
Här är a framför entren till Hotel Legoland när vi kom fram.
När vi sovit var det bara att fylla på energi på frukostbuffen och den ut i parken. Det var kallt väder men inget regn första dagen. Och så mycket kul!! Lego lego överallt och massa roliga karuseller och grejer.
a med Lego friends tjejerna
Här åker m och a canoterna ....farfar fotar.
 
och där i splashet är dom :-)
a vaskar guld
som blir till en fin medalj
a´s favortikarusell Draken
 
Vi hittade även några bekanta tjejer i parken och de åkte lite karusell tillsammans. Här är de i froghopper.
 
 
Allt på Legoland var kul!!! Vi hade två intensiva dagar i parken innan vi åkte vidare mot Skagen. Nu blev det ytterligare några  timmar i bilen igen.
 
Legoland måste vi nog komma tillbaka till! Så smidigt att bo på hotellet och kunna gå ut och in som man vill och byta kläder om man blir blöt eller hämta och lämna grejer.
 
 
 

Badrumsrenovering!

Under ca sex veckors tid har renovering av vårt badrum på nedervåningen pågått . Nu är allt klart och det blev så bra! Vi har dock inte ansträngt oss det minsta själva utan lejt bort allt jobb. Vi får istället den stora fakturan att betala ....Så här såg det ut innan ....


Och under tiden det jobbades ....Och nu är det klart !! Nice!

Avslutning

Vi har lämnat en era i livet bakom oss. Nu har a blivit så stor att hon slutat på förskolan och till hösten väntar förskoleklassen. Vi har efter mycket ångest och tankar valt att lämna Montessorispåret och valt att hon ska gå på Bjärbyskolan som ligger precis nedanför backen här där vi bor. Vi tackar och bockar för alla åren på Montessoriförskolan Jordgloben och det kändes minst sagt speciellt när vi packade ihop alla hennes grejer och åkte därifrån för sista gången...
 
Så här kommer några bilder från hennes sista förskoleavslutning...
 
 
Sälgruppen spelade ukulele!
A avtackas och får en jordglob i present.
 
 
Mysigt med fika med kompisen E.
 
 
 
 
 

Sköna maj!

Hrrmmm, ja jag vet det är verkligen inte maj längre och jag ligger lite efter här trots en god tanke om att försöka förbättra mig här igen....Fotat har jag i alla fall gjort lite, fast inget synts här...Dock med betoning på lite då min gamle följeslagare verkar ha gjort sitt och måste nog bytas ut mot en nyare upplaga inom kort...Den funkar när den själv vill kan man säga...
Maj har vi lämnat bakom oss och sommaren är här även om det kändes som det tog en evighet i år...
 
Bjuder på några bilder från oss i maj ...
 
 
 
 
Det här är väl Sverige så det förslår, blommande gula rapsfält och blå himmel!
 
 
 
 
 
 
 
 
Och blåsa maskrosor i kvällsmotljus måste vi ju så klart göra varje år!
 
 

RSS 2.0