Vår jul

Nu är vi hemma igen efter en långweekend i Ingatorp. Förra veckan turades vi om med ledigheten M och jag så att a fick vara ledig nästan hela veckan. Fredagen jobbade jag, öppnade och jobbade till ett. Sen drog jag hem och så packade vi in oss i bilen mot Ingatorp. a somnade snabbt och sov hela vägen ner.


det är kul att ha ett makro objektiv, det här är min amaryllis :-)

Inte ens Ingatorp bjöd på något vidare julväder...det brukar alltid vara kallare där och finnas mer snö men en liten snögubbe lyckades vi skrapa ihop på julaftonens förmiddag.


tada ! en liten snögubbe (brandbilen i bakgrunden tillhör grannen)

Eftersom farfar alltid jobabr flera gånger på julafton är det lite pussel med tiden. Han jobbade först vid tio i kyrkan i Ingatorp men dit stressade inte vi iväg utan tog det lite lugnt på morgonen och passade på att vara ute lite oxå. Sen var det lunch och vila för a och efter det dags för julmiddag för resten av oss. Sen skulle farfarn jobba igen och när han kom hem framåt fem på em kom det en tomte utanför huset och lämnade en säck med paket till faster som gick ut och mötte honom. Jag hade ju tänkt att vi inte behövde tomte alls, men en liten a gick hela tiden och sa att tomten skulle komma och hälsa på henne så vi fick planera om lite. Men detta blev alldeles lagom, a höll mig hårt om halsen när vi vinkade till tomten genom fönstret .-)


a poserar i sin julaftonsklänning....


paket...


paket, paket....

Det svämmade visst över av paket fast vi inte skulle köpa så mycket....Men i alla fall, tack så mycket allihop för alla fina paket till oss alla tre :-) Efter paketöppningen lekte vi lite med alla nya grejer sen var det dax för sängen för lilla a. Farfarn åkte sen och jpbbade på midnattsmässan men då sov jag och a redan...



Lilla katten Iris var inte jätteförtjust i att huset belamrades av folk och grejer och hon höll sig mest undan. Men efter några dagar vågade hon sig fram lite mer och började även acceptera a, innan sprang hon och gömde sig så fort a kom ....


a och farmor borstar Iris


a busar med Iris

Juldagen tog vi det lugnt, lekte med alla saker och åt rester:-)

Annandagens fm åkte vi på ett litet besök till Kråkshult, det blev lite mer julklappar och lite fika. Kul att träffas även om det blev lite kort eftersom det snart var dax för lunch för a...


mera paket


stoooor truck...





som bekant finns en hel del roliga maskiner i Kråkshult, stäng dörren sa a när hon satt i traktorn :-)


mera mat ihop med farmor, apelsinris på g...

Vi har även hunnit träffa eller i alla fall se och byta ett ord med en hel del andra! H mötte vi på torget på promenaden och fam L fångade vi precis när de skulle hem igen. O kom förbi på en pratstund och M är hemma från USA hos sina föräldrar så honom hann vi träffa flera gånger. Kul att ses även om det blivit korta stunder!

Nu är vi i alla fall hemma igen och det är packning överallt ....imorgon måste vi fylla på kyl och skafferi lite annars ska vi nog ta det lugnt.

a håller på och samlar pluspoäng hos sin mamma (inte för att hon behöver jobba på det) Innan frågade M om hon var sötast i hela världen och då svarade hon nej, mamma är sötast i hela världen !!! Å när vi hade ätit förut så hon , tack så mycket för maten snälla mamma, det var jättegott!!

 Det är ju hon som är sötast i hela världen, så är det bara !!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0