Lördag!!


egen entré kräver egen pumpa...


Igår när M kom hem åkte vi direkt till Babyproffsen med vår vagn. Den har börjat glida lite vid fästet på ena sidan av handtaget när man drar vagnen upp för t.e.x. ett trappsteg. Det var visst något inne i spännet som fäster handtaget som behövde bytas, men en sån reservdel fanns givetvis inte hemma, den är nu beställd så ska de byta den i butiken när den lilla delen kommit hem. När vi ändå var där ordnades även med vinterhjul till vagnen, vi kämpade hela förra vintern så det räcker, denna vinter blir det vinterhjul! Väl hemma igen blev det inte mycket gjort, min huvudvärk ville inte ge sig så det var bara att hälsa på kudden.

Idag började vi dagen med att åka och lämna a hos faster S & J. Sen gick M och jag till Grand hotell och åt hotellfrukost. Riktigt skönt att äta i lugn och ro utan att behöva passa på en liten a. Gott var det oxå! När vi mumsat färdigt hade a precis somnat i vagnen med S & J så vi passade på att åka till City gross och handla medan a sov klart. Tack så mycket S & J för att ni var barnvakt, hoppas att ni hade lika kul som a! 
Utanför S & J hittade jag det jag letat efter hela hösten.....ett stort lönnträd på en platt gräsmatta, perfekt plats för små barnben att springa i löven ! Tyvärr hade jag inte kameran med mig så det blev bara mobilbilder, kan hända att jag återvänder dit någon solig dag snart....







a tyckte det var mysigt & roligt att springa i löven, det lät lite kul också!

På em har vi städat hela huset och bäddat rent i sängen så nu är det fräscht en liten stund i alla fall:-)

Vi hann med en sväng på systemet oxå och gömd på en liten hylla i ett hörn hittade vi årets blossa glögg, Blossa 10, men vi ska nog spara på den ett litet tag till innan vi smakar.....
 


Fredag!

Japp, fredag igen! Skönt med helg snart tycker vi, då får vi se lite mer av pappa M!

I onsdags var vi bara hemma och lekte & myste hela dagen. Det var riktigt dåligt väder på em så det blev bara en sväng till ica annars var vi inne hela dagen. Vi hittade en ny tand, ytterligare en kindtand i överkäken. Nu har det alltså tittat fram fyra kindtänder, en på varje plats så att säga och totalt är det nu 12 tänder.

I torsdags var vi på babysång igen, lika kul som alltid! Eftermiddagen blev hemma i lugn och ro. Lite senare på em kom faster S förbi och sa hej en sväng. Det tycker a är kul, hon blir alltid lika glad när faster kommer.


sötaste tjejen med tofsar!

Idag har jag en envis huvudvärk, trist. Vi tog i alla fall en promenad på fm, då var det soligt och härligt. Vi gick till pappa M's jobb och hälsade på en sväng. Bilvägen dit är ju jättenära men för att få en bra promenad väg dit får man gå runt lite så det tog 45 min ungefär.


a backar ner från sängen

I helgen blir det väl det vanliga obligatoriska, städa & handla men vi ska försöka hinna med att ha lite mysigt oxå!


senaste buset, plundra mammas syskrin.....
nä,nä säger hon och plockar glatt ut alla grejer :-) 


Busfabriken premiär!

Idag har vi varit på Busfabriken ihop med E&e. Det var premiär för oss alla fyra. Vi åkte med bussen imorse så att vi skulle ha fm på oss att busa. Det var ett roligt ställe, mycket kul att titta på tyckte a. Vi var i den delen som är för de små barnen men både E och jag tyckte att våra tjejer var för små för de flesta grejerna. Vi mammor fick försöka följa med i klätterställningen och rutschkanan och så och även om varken E eller jag är speciellt stora så är det ju inte direkt anpassat för vuxna....så vi väntar nog ett bra tag innan nästa besök. Men det var kul ändå, bollhavet var spännande tyckte både e & a. Sen sprang de mest omkring med en massa bollar...Efter att vi ätit lunch där tog vi bussen hem igen, a somnade innan vi korsat parkeringen....

 
man skulle ha ett armband på sig....lite konstigt!


full fart och glada miner :-)


a i bollhavet


e in action! (obs! blåtiran kommer inte från dagens bus!)

Sen sov a hela vägen hem och en stund utanför här hemma också. Medan hon sov i vagnen passade jag på att sätta mig på trappan och luta mig mot husväggen och njuta av solens värmande strålar. Skönt ! 
Em har vi spenderat i lugn och ro hemma och så blir nog även morgondagen!  


Lekfull måndag

Idag skulle pappa M börja lite tidigare på jobbet vilket ledde till att han var tröttare än vanligt imorse. När väckarklockan ringde tidigt vaknade både jag och a innan pappa M. a och jag kramades en stund i sängen men hon kunde inte somna om...Så det blev en längre tupplur på fm.

Efter att a fått lunch tog vi bussen in till stan och mötte E & e. Vi åt lunch ihop och kollade lite på stan. Jag var faktiskt lite sugen på julgrejer men vi var för tidigt ute.... Vi tog en promenad hem och E & e följde med. a somnade som en stock och sov skönt hela vägen. Sen var det lek för hela slanten. a vet fortfarande inte riktigt vad hon tycker om e. e vill gärna kramas och då blir det vingligt vilket inte gillas av a. Idag blev det till och med lite tårar...Vi får väl se till att leka oftare så att de kan umgås som folk :-)

Ikväll har faktiskt a fått en gardin på sitt rum, det tar sig- sakta men säkert :-)


Nu är det sovdags igen och imorgon hoppas vi på en massa bus!


Första julkortet

Glömde säga förut att i fredags gjorde jag årets första julkort! Det är många kvar så det är bäst att börja i tid men det är ju bara kul. Sen lilla a kom har jag ju inte riktigt lika mycket tid för mig själv längre heller.....:-)

utmanade mig själv med att göra ett kort med bara svart & vitt i fredags oxå



jaha, så var det där med att ha tid att gå och lägga sig ...
God natt !


Regn, regn, regn, regn....

....idag har det regnat precis hela dagen...Det har varit en trött hemma söndag idag. Det har blivit många sena kvällar fär mig den här veckan och det känns, ikväll har jag lovat mig själv att inte vara uppe en sekund längre än kl 22,00.

Fredag kvällen bjöd som planerat på en städning. S kom på besök en stund och kramade lite på a:-) Skönt att krypa ner i sängen på kvällen i ett rent och fräscht hus!

På lördagen spenderade vi fm på city gross för veckohandling. Vagnen blev helt full av varor, en rejäl handling denna gång alltså...Efter lunch och middagstupplur var det dags att börja förbereda middagen och baka en tårta. K & A och hundarna kom till oss på middag. Vi firade att K fyllt år, därav tårtan :-) Det blev en mysig och trevlig kväll, det var alldeles för länge sen vi träffades. a tyckte att hundarna var roliga och båda hon och hundarna var jätteduktiga. Ingen blev livrädd och de blev inte osams...:-) De stannade kvar över natten och a blev glatt överraskad när hundarna kom ner på morgonen. Tyvärr gick det inte att fånga en glad hund och en ettåring på samma bild....

Förmiddagen idag spenderades ihop med A och hundarna. K åkte iväg på morgonen, hon skulle rida islandshäst med sina arbetskamrater. På em kom Familjen L. B målade i garaget och jag och C lekte med barnen.


a & e pussas

 Mamma och pappa kom också förbi en sväng på väg hem från landet. Det var bra, alla gästerna fick äta upp resten av tårtan:-)


a är ute och går med mammas tofflor

Imorgon är det måndag igen, ny dag och ny vecka!


Första snön

Imorse när vi vaknade låg snön vit på taken utanför, brrrr, såg riktigt kallt ut, redan vinter.... Det kom ju inte någon snö här i onsdags som de hade varnat för. Vi var i alla fall på öppna förskolan i onsdags, det var kul.
På kvällen var jag iväg på trivselkväll med styrelsen hemma hos fam W, det var trevligt. Det blev sent...jag åkte hem först och var hemma vid halv tolv....jag var väldigt trött igår kväll...

I torsdags åkte vi iväg till babysången. Det var lite kallare redan igår, tjockare vantar fick plockas fram. Efter ytterligare ett varv bland de kläder vi fått ärva hittades en tunnare täckjacka strl 86 och en fleecetröja i strl 86, perfekt...precis vad vi behöver. Vi har även köpt ett par fodrade kängor. Nu tycker a att det är jättekul på sången, han dansar och spelar och grejar :-) Kompisen e tyckte inte att det var någon höjdare med kallt väder och var riktigt arg när de kom men efter en stunds lek och sång blev humöret på topp igen!

Imorse skulle vi iväg tidigt. Det var fotografering på mitt jobb kl 08,30. Som tur var kunde pappa M ta ledigt en timme på morgonen så han och a följde med och lekte bland alla grejer medans jag fotades, både ihop med alla barnen och ensam....

Nu får vi se vad vi tar oss för resten av denna kalla dag....Ikväll är det i alla fall städning på schemat igen :-)


a pratar med farmor & farfar på Skype..


Bvc + 2 nya tänder

Idag har vi varit på Bvc för vikt & längd kontroll. Det såg riktigt bra ut: 10,080 kg (9,695 kg) och 81 cm (76 cm). Efter Bvc tog vi lunch på St George ihop med E & e. Det var längesen vi sågs eftersom de varit på semester i Turkiet i två veckor. När vi ätit klart följde de med oss hem och lekte. a känner någon slags skräckblandad förtjusning mot e. Hon skriker fast på sitt glada sätt när e kommer för nära. e tyckte det var kul ändå och skrattade mest åt a....e hade ändrat sig mycket till utseendet tyckte jag, hon har blivit stora tjejen!

Vi har även hittat två nya tänder idag. Båda i underkäken, en kindtand på vardera sida. Nu har a 11 tänder!

Imorgon blir det nog en sväng till öppna förskolan. De har visst hotat med snöoväder oxå så vi får väl se...


Hemmafix

I fredags var a & jag hemma och tog det lugnt. Efter lunch antog jag mig uppdraget att klippa hennes hår...vi riggade med en skål russin framför bolibompa i matstolen. Om man säger så, så kan man ju inte anklaga henne för att sitta still....klippt blev hon i alla fall men luggen är kanske inte så rak...ja, ja hon får väl se lite rolig ut en stund, det växer ju fort. Nästa gång kanske C på Style station får äran... Efter klippet fick a ta ett bad. Idag damp ett nytt nummer av Magnolia Ink ner i brevlådan oxå så nu har jag bara lust att göra massor med kort!  När M kom hem åkte vi en snabbis ner till stan. Vi behövde gå till Apoteket och så blev det en sväng till Systemet oxå. M & jag åt inte förrän a hade somnat, det blir lite sent så man är väldigt hungrig men ibland är det väldigt skönt att sitta ner och äta i lugn och ro bara vi två. God mat & gott vin och så lite kex och ost efteråt med!

Denna helg hade vi bestämt att vi skulle fixa med lite grejer hemma, det skulle vara första prioritet att försöka få så mycket som möjligt gjort. Lördag morgonen mötte oss med strålande sol så vi bestämde att idag skulle det bli utomhusfix för hela slanten. I onsdags landade en kubik singel på vå uppfart så M gick ut och började köra singel med skottkärran till den nya delen på verandan. Där skulle det fyllas upp runt om och sen ska det på med lite jord oxå. Det blev nästan klart, ska bara på lite jord vid trappan med. Efter lunch åkte M & a och handlade lite kött, vi bestämde oss för att ta säsongens sista grillning när det var så härligt väder. Medan de handlade tvättade jag fönstren på nedervåningen. När de kom hem igen hade de med sig J.S som var sugen på lite trädgårdsarbete. M och J.S satte igång att klippa häcken mot grannen. När det var klart rensade de i landen och fyllde upp dammen med singel och jord, där ska vi göra ett stenparti i vår tänkte vi. Efter så mycket hjälp var J.S självklart tvungen att stanna på lite mat såklart. Tack för hjälpen och det trevliga sällskapet!

Söndag morgon tog vi det lugnt och åt frukost i lugn och ro. Denna dag behövde vi göra en hel del av det vanliga som måste fixas varje helg.... Vi började i alla fall med att åka ut till K & A för att hänga en liten överraskningspåse på dörren till K som fyllde 40 i lördags men då befann sig i Rom. I påsen fanns t.ex. detta...



Sen bar det av till City gross för veckohandling. a somnade i bilen så M och hon körde runt lite medan jag handlade. Sen var det dags att åka hem och äta lunch. Solen sken på oss även denna dag så efter lunch gick vi ut allihop och hjälptes åt att plocka in utemöblerna och grillen för vintern. När a skulle sova nästa gång gick hon och M på vagnpromenad och jag dammsugade och moppade. Sen tvättade jag fönstren i allrummet på övervåningen, de andra var inte tillräckligt smutsiga för att jag skulle tycka de var värda denna ansträngning innan vintern...
På kvällen innan läggdags blev det lite mer småfix och när a somnat blev det städning av toaletter och kök och ett kort till.....



Även detta kort en beställning från min syster.  

a har lärt sig lite nya saker oxå. Nu kan hon gå hela vägen upp för trappan själv....tur att vi fått upp en grind där nere så att hon inte kan gå upp när ingen vuxen är bakom henne... Hon har också lärt sig att gå ner från t.ex. sängen själv, hon är jätteduktig och backar ner!
Hon bygger fina torn med...


...detta har hon byggt själv. Jag får peka vilken kloss hon ska ta eftersom dessa även funkar som askar så är de öppna på en sida. Tar man en större kloss då blir det liksom inte mycket till torn...men jag tycker hon är jätteduktig ändå! 

Ja, vi hann en hel del i helgen men listan är fortfarande låååång.... 


Städa, städa ...

I tisdags tog vi en sväng till biblioteket. Vi passade på att ladda busskortet och ta ut pengar oxå innan vi for hem igen.

Onsdag förmiddagen spenderades på öppna förskolan. Då var kompisen O där oxå, det var längesen vi såg henne sist, hon hade blivit stora tjejen :-) Innan vi åkte hem igen passade jag på att göra en krans och en boll på hantverkscafét. På kvällen var jag på tovning igen, lika kul denna gång. Jag gjorde lite kompisar till min tomte och två julgranskulor till. Jag tovade oxå två "ark" som jag tänkte använda till att klippa ut blommor eller hjärtan i. Lilla a lyckades somna med sin pappa efter lite tårar! Kvällen avslutades givetvis i soffan framför Grey's anatomy. 

Idag har vi varit på babysång. a tyckte det var jättekul denna gång. Hon har spelat trumma och ägg, gungat i täcket och tittat på det fina skynket.  In i ringen var riktigt rolig oxå. Innan vi skulle åka imorse när jag höll på och borsta tänderna tog a en bit papper och knölade ihop till en boll. Sen gick hon ut i allrummet här uppe och började städa, hon torkade på grinden, på mattan, på skrivbordet, på bokhyllan...ja överallt skulle man kunna säga innan hon var nöjd. Sötaste städaren....

Nu får vi se vad resten av dagen bjuder på....


Första kindtanden

Idag hittade vi en ny tand. Tand nr 9, den första kindtanden ! Den är i överkäken , vi hade letat i underkäken för där såg det ut att vara på gång . Den har nog inte kommit idag för det var ganska mycket som spruckit igenom . . Kanske var det därför lilla a hade feber förra veckan . . . ?

Shopping & trevligt sällskap

Helgen började med en fredagsstädning :-). Medan jag städade åkte M & a till Hageby en sväng.

På lördagen klev jag upp tidigt, tidigt.... det var dags för A & C´s roadtrip. Iväg i dimman mot Borås. Vi kom iväg lite senare än beräknat men vi tänkte att det var lugnt ändå... Målet var Magnolia affären som denna dag skulle ha nyöppning med lite erbjudanden mm. De 50 första skulle få goodiebags vilket vi siktat in oss på. Väl framme efter ett extra varv runt knalleland vid kanske tjugo över tio tänkte vi att det måste vara lugnt vi måste nog vara bland de 50 första idag, butiken öppnade ju kl 10 och hur stort är Borås tänkte vi... Vi kliver glatt in i butiken och kommer typ inte längre än innan för dörren. Massor med folk, och vi var definitift inte bland de 50 första... men vi var glada ändå. Det fanns hur mycket papper och stämplar som helst och en hel del dekorationer oxå.
många papper....


i alla små vita lådor på tags på fanns det stämplar...


 Vi fick med oss en rejäl påse var efter att ha stått en lång stund i kö... Vi trodde även att ingen annan skulle vara så knäppa som vi och åka så långt men vi lokaliserade folk både från Stockholm & Norge... Lite möra efter några timmar bland allt folk och pyssel tog vid en vända på Mc D innan vi styrde hemåt igen. På vägen hem strax efter Ulricehamn tog vi en avstickare rakt ut i skogen och hamnade vid Lager 157, där hittade jag ett par Converse till mig. Sen bar det av hemåt igen. Tack C för en trevlig & rolig dag!

När jag kom hem hade O kommit som skulle komma och hälsa på oss i helgen. Det blev en trevlig hemmakväll med god mat, prat & soffhäng och lite Nintendo Wii.
Söndagen blev lugn, fm spendaerades ihop med O och på eftermiddagen kom mamma & pappa en sväng. Pappa & M fick upp stolpen till verandataket innan de åkte igen så det var ju toppen. Söndagen avslutades med en sväng till City gross för att handla veckans mat.

Idag skulle vi ha lekt med t & L men de var så förkylda så det blev inget. Imorgon var det planerat att träffa kusinerna men även s är jätteförkyld och febrig så det blir inte det heller. Vi kanske får ta en sväng till biblioteket...vi får se vad vi orkar....


Mammas lilla stjärna

Idag har a varit feberfri och mycket piggare. När regnet lättade på fm tog vi en sväng ner till ica. Det behövdes, få komma ut och få lite luft igen efter tre inne sjukdagar. På em gick vi ut igen, då hade solen tittat fram och det var riktigt skönt.

Annars är lilla a inne i en rolig period just nu, hon har så mycket roliga grejer för sig... Hon har blivit så duktig oxå.
Hon äter bättre nu och är duktig på att äta själv, hon kan till och med äta fil eller youghurt själv, det blir så klart lite kladdigt men hon är duktig.
Hon har även börjat kasta saker, om hon hittar en pappersbit (eller något annat som hon tycker är skräp) går hon till köket, öppnar skåpet till soporna, öppnar komposthinken och kastar.
De senaste dagarna har hon även börjat säga till när hon vill gå på pottan. Om vi är på nedervåningen ställer hon sig vid trappan som hon brukar när hon vill gå upp. När vi kommer upp går hon in på toaletten och ställer sig framför pottan. Jag får hjälpa henne med blöjan och byxorna sen bajsar hon på pottan. (Bajsat och kissat på pottan har hon ju i och för sig gjort sen hon var runt 8 mån) Hon beter sig säkert som 15 månaders barn brukar men jag tycker att hon är en riktig stjärna!  

Hon börjar bli lite rolig när hon leker också. T.ex. bjuder hon sin sovhund på nappen ibland.



Nam nam säger hon och sätter nappen mot hundens nos! Gulligt värre!

Tyvärr är det dags att klippa håret på a igen tror jag, det brukar inte vara någon lätt uppgift....

Imorgon blir det roadtrip till Borås med C, det ska bli kul.
O kommer hit och hälsar på oss också, det var ett tag sen sist.
Bra förutsättningar för en trevlig helg, hoppas bara att a kommer att må bra också!


Förskoleplats!

Nu är det officielt, a har fått plats på Montessoriförskolan Jordgloben i januari. Det var ju det vi helst ville så det känns bra. Men det kommer nog att kännas konstigt att lämna bort henne och inte få umgås med henne hela dagarna....


Tovning

Idag (torsdag) har regnet verkligen öst ner hela dagen utan uppehåll. Tisdag och onsdag flöt fram i sakta mak här hemma. Lilla a hade 39 grader i feber både tisdag och onsdag. Natten mellan tisdag & onsdag var riktigt jobbig med lite sömn så igår spenderades en hel del tid i sängen både av lilla och stora a. Resten av dagen var det bära, kramas och titta på bolibompa som gällde.

När pappa M kom hem igår åkte jag iväg och tovade ull. Det är riktigt kul...det här blev det igår...

 
Julgranskulor...


och en liten tomte..

Blir du sugen att prova själv? Vi har en träff till på onsdag 13/10 kl 17-21 i Klockaregården. Kostnad 150:- inkl material och fika (betalas kontant). Med oss finns jätteduktiga Katarina Stening som hjälper och vägleder oss! Det är bara att hänga med!  

Lilla a har ju lite svårt att somna när jag är borta på kvällen så det är alltid lite stressigt att veta att man inte ska komma hem förrän sent, både för M & mig. Igår hade hon somnat i ungefärlig normal tid men vaknat igen och blivit jätteledsen och inte kunnat somna om igen, så när jag kom hem hördes tårar... Men nör vi kramats en stund somnade hon i alla fall. Jag bänkade mig framför Grey's anatomy som jag missade början på men det gör inget, jag lyckades spela in det :-) I natt var vi uppe vid tre tiden och gav a en alvedon och lite välling i hopp om lite bättre sömn än natten innan. Lite bättre sov hon nog men ganska ororligt ändå.

Idag vid lunch hade hon 37,7 i feber så vi hoppas att det är på tillbakagång. Det brukar ju dock bli lite mer feber på em & kväll så vi får väl se...Hon har i alla fall varit piggare och gladare idag och lekt lite mer oxå. Idag hade vi nog kunnat gå ut och leka lite med, men inte i detta väder....Man blir ganska seg av att bara vara inomhus flera dagar i rad....


Namnnappen


"Jag tävlar hos Familjen Pettersson om ett valfritt paket Namnnappar från Namnnappen"


Feber igen..

Jaha idag har lilla skruttungen fått feber igen....just nu är det inget direkt fel på henne för övrigt, får väl se vad det blir av det den här gången.....Trist, hon var ju nyss sjuk....

Igår var vi bara hemma och lekte och tog det lugnt. Både hon & jag var trötta efter helgens ståhej. När pappa M kom hem blev det en vända till City gross för att fylla på lite i kylen igen.

Imorgon var det ju tänkt att vi skulle gå på öppna förskolan igen men så blir det nog inte....


Helgen

Jaha nu har en hel helg gått igen, fattar inte vart tiden tar vägen....

I fredags åkte jag & a med mamma & pappa till city gross och handlade på fm. Efter lunch när a tog sin tupplur kom farmor & farfar hit. Det blev lite farande hit och dit med folk och tider som skulle passas men vid sex tiden ungefär fikade vi allihop, vi tre, farmor& farfar och S & J. Vi firade farmor och farfar som fyllt år under september.
I lördags var det full fart. Det var ju pappa M´s födelsedag så vi började med att ge honom paket på sängen på morgonen. Efter det tog vi en kort sväng till Hageby och handlade lite. Farmor & farfar åkte in till stan och shoppade och kom inte tillbaks förrän efter tre. Då kom även S & L som kommit till Norrköping för att fira M. Vi åt middag och tårta tillsammans och M fick en massa bra och fina presenter. En trevlig kväll. När vi nattat en trött a var vi själva jättetrötta och spenderade resten av kvällen i soffan.

Idag var dagens uppgift att åka till Kolmårdens djurpark och köpa årskort för 2011. Det var halva priset om man köpte idag och hade nt-prenumeration. Jag och C åkte på fm, vi lämnade männen och barnen hemma. Jag är så nöjd att vi inte hade barnen med oss.... Det var sjukt mycket folk där, vi stog 45 min i kö ungefär. Runt omkring oss hörde vi många mindre nöjda barn med föräldrar som försökte med alla typer av mutor såsom kex, nappar eller russin....Jag tyckte ändå att det gick smidigt, jag hade ju trevligt sällskap i kön så det kändes som att tiden gick ganska fort. Tack C för biltur & sällskap!
Väl hemma stannade familjen L en stund till och fikade lite. B & e hade varit hos oss under tiden och lekt med M & a. Sen har det varit som en vanlig kväll, lagat mat och fixat i köket, hängt två maskiner tvätt och för a´s del avslutades dagen med ett bad.

Nu ska vi se om vi orkar ordna med något mer idag eller om det blir sängen direkt....


Tävlingssugen!





RSS 2.0