Bröllopsweekend

En helt underbar bröllopshelg med jättefint väder och många roliga minnen. Vi packade in alla våra grejer i bilen på lördag morgonen och körde mot Toftaholms herrgård som ligger strax utanför Värnamo. Lilla a somnade på direkten och sov till Gränna ungefär. Vi tog en liten rast vid Huskvarna sen körde vi vidare och stannade i Värnamo och åt lunch. Därifrån var det bara en jätteliten stund kvar i bilen innan vi var framme. Det gick jättebra, a var duktig i bilen. Väl framme vid Toftaholms herrgård, checkade vi in och fixade i ordning oss till bröllopet. Mormor G och morfar P kom till herrgården för att vara barnvakt till a eftersom det var en fest utan barn.



Toftaholms herrgård


Vi åkte iväg till Gällaryds kyrka för att bevittna vigseln, a stannade kvar på herrgården med mormor och morfar. Vigseln, brudparet och musiken allt var jättefint!



Brudparet på kyrktrappan

Brudparet anlände till Toftaholm med en jättefin liten båt, vi skålade för dem nere vid bryggan och sen var vi ute och minglade med champange och jordgubbar. Efter det följde en trevlig middag med god mat och många tal. Till förrätt en mycket god hummersoppa med en friterad scampi, till huvudrätt oxfilé tournedos med potatiskaka och till efterrätt passionsfrukttarte med vanilglass. M och O höll sitt tal, det gick jättebra. Deras tal var det bästa av alla tal!
Lilla a var med mormor och morfar och det gick jättebra tills hon skulle sova. Hon kunde inte somna, hon var jätteledsen. Mormor och morfar provade till och med att gå ut med vagnen men hon somnade inte ändå. Jag fick gå in och söva henne så det gick bra ändå. När hon väl hade somnat sov hon som en stock ändå till kl åtta på morgonen. Hon vaknade inte ens av raketerna som sköts för brudparet.

Dagen efter (på söndagen) var det presentöppning och lunch på Uggelkull, en gammal släktgård på brudens sida. Det var mysigt, fint väder även då och god smörgåstårta. Vi stannade inte så länge utan passade på att åka när a blev trött. Hemresan gick också jättebra. a somnade på direkten och sov ända till Linköping så vi åkte hela vägen hem utan paus. Det var skönt att hemresan gick så pass snabbt. Alla i familjen var trötta, när vi skulle lägga a på kvällen vid åtta somnade vi alla tre...
Tack så mycket mormor och morfar för att ni följde med oss ända till Toftaholm och var barnvakt till lilla a!



Uggelkull

Idag har vi också varit lite trötta och sega efter helgens äventyr. Inget vidare väder har det varit heller... Ikväll var vi en sväng ute vid vårt hus. Vi hade med en målare som ska räkna på vad han ska ha för att måla furutaket på övervåningen. Det var kul att gå ett varv i trädgården och se vad som växte, där fanns en av mig efterlängtad rabarber och så fanns det också en sparris"buske"- spännande!


Kommentarer
Postat av: Inge

Det finns fler växter i Ingatorp att fylla upp trädgården med!

2010-06-07 @ 21:17:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0