Midsommarafton!

Midsommarafton firade vi alltså på landet som vi gjort de senaste åren. Väderutsikterna var inte lysande detta år men det var i alla fall uppehåll men väldigt kallt och blåsigt. Våra fina midsommarklänningar fick bara vara på en liten stund....
 
 
 
 
 
a med sin pappa ....
 
 
 
 
 
a och mamma i matchande midsommarklänningar !
 
 
 
 
 
 
Midsommarafton blev dans runt stången , massa god mat, tårta och godis och en massa lek med grabbkusinerna. Kompisen som a hittade förra sommaren som bor granne med mormor och morfar var oxå där till a's stora glädje, som hon väntat på honom :-) Tyvärr ska de flytta så det blir sista sommaren som grannar....
 
 
 
 

Lediga midsommarveckan...

Så skönt med en vecka ledigt mitt i allt!
På måndagen var a och jag ute på landet en sväng och på kvällen träffade jag mina kollegor och styrelsens medlemmar för att spela äventyrsgolf på den nya banan i Folkparken. Efter det gick vi ner till Gamla Bryggeriet och åt en himla massa god mat. Blev en lugn och trevlig kväll!
På tisdagen var vi mest hemma och handlade det sista och förberedde inför midsommarafton. På kvälllen skulle jag in till jobbet på ett möte med de nya föräldrarna som ska börja i höst. På onsdag morgonen var det dax för 5 års kontroll på BVC för a. Hon skötte sig fintoch klippte, ritade och skrev. Hon såg bra och klarade syntestet utan problem. Hon var 110 cm lång och vägde 17,7 kg. Det hela avslutades med en vacciantionsspruta vilket så klart inte var jättekul men hon var jätteduktig. Sen åkte vi hem och packade och fixade det sista innan vi åkte ut till landet igen. Fram på kvällen fick a lite feber från sprutan och hade ont i benet. Även på torsdagen hade hon lite feber men ingen större fara. Vädret var så där men jag och a och morfar åkte ut en sväng till skogen och hittade faktiskt en del kantareller. Mums!! På torsdagskvällen kom även pappa m ut till landet för att fira midsommarafton !
Jag älskar midsommar, det är så härligt, starten på sommaren liksom....och kransen är viktig, glöm inte det!!
 
 

Nu skulle man nästan kunna kalla det klart ...

Veckan som gått har a och jag hängt ... M har haft inventering på jobbet och jobbat sent flera kvällar . Jag hade möte på torsdagen och behövde stanna lite på fredagen så båda dagarna har s och j hämtat a. Tack för hjälpen.
I tisdags var det sista fotbollsskolan för säsongen så nu är det uppehåll på alla aktiviteterna . 
Uppehåll har vi ju inte haft hemma dock ...inte sen staketet runt poolen revs i mars. Nu börjar det nog faktiskt bli klart på riktigt ....bara en liten trapp kvar och en vägg där vi inte riktigt bestämt hur vi ska göra än....

Så här såg det ut innan ....


Och så här ser det ut nu!
Skillnad va?!! Visst tyckte vi att det var fult innan men nu tycker man ju verkligen att det såg hemskt ut. 
Klar förbättring , tur att mannen kämpat på därute och att vi fått lite extra hjälp ibland ! 

En liten tjej

Förra veckan fick jag besök av en alldeles underbar liten tjej som bara var fem dagar gammal !
Det är ju nåt med nyfödda, man kan titta på dem hur länge som helst !
 
 
 
 
 
 

Min dotters faster

Lite fler bilder från i måndags...Assistenten jag hade med mig ville oxå bli fotad så klart :-)
 
Min dotter har en oerhörd lyx som har en faster som slösar massor med tid och kärlek på henne ! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Favorit i repris...

Vi var ju tvungna att fota lite maskros bilder i år oxå, det var ju så kul förra året !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mellan björkarnas stammar....

Här kommer några bilder från den lilla fotostunden i måndagskväll....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Korta och intensiva veckor

Sista spurten på maj och starten på juni har bjudit på korta arbetsveckor.
Först bara tre arbetsdagar och sen långhelg, kristi himmelsfärd. Tisdagen var utflyktsdag med jobbet och vi åkte buss med alla barnen till skogen och var borta hela dagen. Allt gick bra och det var kul men man blir allt rätt så trött, även som vuxen. På onsdagkvällen var jag på after work med mina kollegor, trevligt men dock lite kallt...vi startade på trägår'n men flyttade oss senare in till Enjoy. Denna långhelg var det bygga, bygga, bygga som gällde för m och a och jag fick leka och fixa här hemma. På söndagen kom faster s och hämtade a och de gick på norrköpings ungdomscirkus tillsammans. De timmarna fick bli intensivt fixande, jag hann i alla fall klippa gräset och olja lilla trappan och fixa lite med blommorna.
 
På framsidan har en liten prästkrageäng slagit ut! Jag gillar den men mannen tycker att det ser överväxt och obebott ut här....tur för mig att han är upptagen på bakstidan så att mina prästkragar får stå kvar!
Efter kvällsmaten åkte jag och a till min vän L som ni tidigare sett med gravidmagen här för att träffa det lilla underverket som föddes på torsdagen. Så söt och fin hon var!!! Bebismys!
 
Måndagkvällen, enda lediga kvällen denna vecka passade vi på att klämma in lite fotande! Jag kallade hit a´s faster för lite modellande....bilderna får ni se lite senare.
På tisdag em kom lilla bebisen hit för besök och foto. Så mysigt. a tycker att hon är så söt och vill att hon ska sitta i hennes knä hela tiden och klappar och pussar på henne. På kvällen var det dags för cirkus igen fast denna gång cirkus olympia som vi gick på tillsammans alla tre. Den var bättre i år än förra året tyckte jag. Trött men nöjd a, blev en sen kväll.
På onsdagen var det sommarfest på a's fsk med sång, dans och musik och picknick korg. Som tur var uppehåll men ganska kallt och grått.
 
 
a i solgul klänning, dansar till Ace Wilder.
 
Kunskap och kärlek kan förändra världen!
Farmor och farfar följde med hit en sväng efteråt och det blev lite mat och en sen kväll igen!
 
På torsdagen var det sommarfest på mitt jobb. Sång från barnen och god mat efterår. Även vi hade tur och uppehållsväder men ganska kallt och grått. Till sist sprack det upp och solen kom fram och värmde lite. Efter detta var det bara att vända och hoppa in i bilen igen och åka till Söderköping på öppet hus hos en kollega till m som fyllde 40 och som även jag känt i många år. Ytterligare en sen kväll.....
Upp tidigt på fredagen trots att vi var lediga...vi packade in oss i bilen och körde till Vimmerby. Där mötte vi upp farmor och farfar och sen spenderade vi hela dagen på Astrid Lindgrens värld. En mycket lyckad dag med fint väder. En hel del folk men vi såg pippi teater, emil teater och ronja teater. Flera karaktärer såg vi i parken och tre små gosedjur som vanns på lotter, en pippidocka och några madiken snoddar kom med hem. Får uppdatera med bilder från alv vid senare tillfälle.
Nu är det lördagkväll och vi är hemma igen efter en natt och idag i Ingatorp. Nu är vi trötta efter en minst sagt intensiv vecka och det märks att man inte hinner med allt det vanliga riktigt... Imorgon är det bygga som gäller igen!!
 

RSS 2.0