Prickiga lediga dagar....

Ja nu har vi hållt oss hemma i snart två veckor...Lilla a har fått vattkoppor! Lika bra att få det överstökat och det har faktiskt gått jättebra och hon har haft en "bra" sjukdomsperiod eller hur man ska säga...
Innan prickarna kom igång hann vi ialla fall med ett besök hos fam H/R som det var så länge sen vi träffade! Det var kul att ses igen och familjen hade nu blivit fyra så vi kramade och klämde lite på den söta lillasystern! E och a var lite avvaktande först men sen kom de igång och lekte, a slog i rumpan, typiskt....precis när de började leka...Vi måste ses snart igen så de får leka lite mer!
Första prickarna kom i alla fall förra fredagen, den 25 april alltså. Men ingen feber och inget sjuk, lite tröttare kanske ... På lördagen var vi alla fall välkomna till min bror för att fira hans tjejers födelsedagar, de hade ju redan haft vattkoppor. Här på hemmaplan jobbades det på med projektet runt poolen då helgen bjöd på strålande väder och mannen kommit hem på fredagkvällen efter tre dagar i Tyskland med jobbet.
A's koppor kom inte som någon explosion utan det dök upp några i taget i några dagar till.
På måndagen var det stålande sommarväder och a och jag åkte ut till landet och hade det skönt, plockade blommor och lekte på stranden.
På onsdagen var det valborgsmässoafton och under dagen lånade jag och a hunden Alma som sällskap. Nöjd a som fick gosa och gå på promenad och hålla kopplet. På kvällen köpte vi mat från Meze och åkte ut till Näkna och firade valborg enligt tradition! Mysigt. a gillade brasan och fyrverkerierna. Röd dag på torsdagen och a och jag lekte medan mannen byggde....
Gäster och kolmården besök hade planerats till helgen men det fick vi ändra på. Farfar kom på besök fredag till lördag och han fick leka och leka och leka med a medan vi åkte till bygghandel och köpte brädor mm. På söndagen var a välkommen på kalas trots prickar så det blev i alla fall kul och hon fick träffa lite barn att leka med.
Denna vecka har tyvärr inte bjudit på sommarväder, nu är det ruggigt och regnigt så nu har hemmadagarna blivit lite tråkigare...Men vi tvättar och fixar, leker, bakar bröd och grejar. Nu är det bara en envis koppa kvar på fingret som inte har torkat så vi hoppas på fsk till nästa vecka igen! Imorgon ska farfar komma igen och hjälpa oss då vi båda har lite viktiga saker på jobbet att fixa.
 
 
 
Som sagt , a har varit duktig med prickarna och det verkar vara mest de i hårbotten som har kliat. En natt, natten mellan lör-sön första veckan var jobbig och kliig men annars har detta gått väldigt bra.Hon har nog haft ca 50 koppor kanske, inte hela kroppen helt täckt som ni ser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0