Skagen

Sent på kvällen kom vi så fram till Skagen och checkade in på ett nytt lägenhetshotell. Det var bara ett pyttelitet rum men det visste vi iofs innan. Men det hade bra läge. När vi hade fått i oss lite mat gick vi ut till stranden trots att det var sent. Vi var ju tvungna att se solnedgången i skagen för på onsdagen , vår enda heldag på skagen väntades ösregn.
 
 
 
Mysigt att plocka sten och snäckor på stranden.
På onsdagen blev det som väntat ösregn. Vi åkte ändå en tur till den tilsandade kirke, en kyrka som begravts under sanden som hela tiden flyttar sig och bara kyrktornet är nu över marken.
 
 
På em gick vi på Skagen museet och tittade på de fantastiskt vackra målningarna av Skagenmålarna.
På torsdag morgonen åkte vi ut till grenen där skagerrack och Kattegatt möts.
Vi åkte med sandormen ut.
 
Här är det, där Danmark tar slut och haven möts.
 
Jag och a längst ut!
Vi var de två smartaste som hade stövlar, pappan fick lite hav i skon :-)
 
Sen var det dags att åka hem igen. Denna gång tog vi färjan från Fredrikshavn till Gbg. Men den var ingen jättehit, tog lång tid och hade inte så mycket speciellt kul att göra. Ska vi ta färja nån mer gång så får det bli snabbfärja isåfall. Väl över i Sverige igen körde vi till landet och sov där eftersom nästkommande dag var midsommarafton!
 
Här på bloggen brukar det ju dyka upp massa midsommarbilder men så blir det inte i år. Midsommarafton regnade bort kan man säga, det regnade så mycket att kameran inte ville gå ut och dansen kring stången blev inställd. Men vi hade det ju mysigt ändå!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0